Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαρτίου 2020

Βαριά εντός έδρας ήττα (1953)

Σαν σήμερα στις 15/3/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953 … 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, σε μια απογοητευτική σεζόν, γνώρισε την ήττα με 0-3. 

Οι δύο ομάδες είχαν την υπεροχή για ένα ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος στο πρώτο, αλλά στο 27’ να δέχεται το 0-1 από τον Κίνα. 

Νωρίτερα, η ομάδα μας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 6’, όταν ο Παπαδάκης βρέθηκε προ κενής εστίας μετά από έξοδο του Βελλιάδη, σούταρε, όμως ο Ποζάνης σαν από μηχανής Θεός πρόλαβε και σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας. 

Στο 24’ ο Άρης απείλησε με το σουτ του Γρηγοριάδη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μας και στη συνέχεια ο Ιωαννίδης απομάκρυνε την μπάλα. 

Στο 56’ ο Κάστρας τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι, αλλαγές δεν επιτρεπόταν και έτσι τη θέση του την πήρε προσωρινά ο Μιγγούσης, για να υπερασπιστεί την εστία μας από το 63’ ως το τέλος ο Ονούφριος. 

Την ίδια μέρα για το πρωτάθλημα των Β’ ομάδων ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη με 3-0, και η Γ’ ομάδα την αντίστοιχη του συμπολίτη με 3-2. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Κάστρας, Ιωαννίδης, Ονούφριος, Μιγγούσης, Βασιλειάδης, Τσίντογλου, Κουντής, Μάρκοβιτς, Γεντζής, Παπαδάκης, Χριστοδούλου.

Άρης: Βελλιάδης, Παναγούλιας, Δελάρδας, Γρηγοριάδης ΙΙ, Σπανός, Ποζάνης, Ματζίρης, Στεργιώτης, Κίνας, Γρηγοριάδης Ι, Παπουτσόπουλος.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός) 

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4