Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2020

Μικτή Θεσσαλονίκης - Φερεντσβάρος: 2-4 (1939)

Σαν σήμερα στις 6/1/1939, η Μικτή Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στο Σιντριβάνι την πολύ ισχυρή ουγγρική ομάδα, Φερεντσβάρος … 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με 2-4 σε ένα παιχνίδι που έμεινε για πολύ καιρό χαραγμένο στη μνήμη όσων το παρακολούθησαν, καθώς είχε συναρπαστική διακύμανση, αλλά παίχτηκε και εξαιρετικό ποδόσφαιρο! 

Η Φερεντσβάρος είχε έρθει στην Ελλάδα για σειρά φιλικών αγώνων και εκτός από το παιχνίδι με τη Μικτή Θεσσαλονίκης, είχε αντιμετωπίσει επίσης την Μικτή Αθηνών την οποία νίκησε με 3-1 και την Εθνική Ελλάδας την οποία επίσης νίκησε με 5-3. 

Ήταν μια πραγματική ομαδάρα, με παίκτες μεγαθήρια που άφησαν τη δική τους σφραγίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κατά την προπολεμική περίοδο, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν οι Σάροσι και Τόλντι. 

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα, το σκορ άνοιξε στο 4’ ο Τόλντι, για να ισοφαρίσει στο 34’ ο Κώστας Καλογιάννης και τρία λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης (αμφότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ), έδωσε το προβάδισμα με 2-1! 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Χατζόπουλου. 

Το παιχνίδι στην επανάληψη απέκτησε μια άγρια ομορφιά και η ουγγρική ομάδα με δύο γκολ του δαιμόνιου Τόλντι στο 59’ και στο 60’ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ με 2-3. 

Το τελικό 2-4 διαμορφώθηκε στο 81’ με ένα εκπληκτικής ομορφιάς γκολ του Σάροσι. 

Τρία λεπτά αργότερα ο Κώστας Καλογιάννης είδε τον τερματοφύλακα της Φερεντσβάρος να του λέει όχι, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε… 

Με τη Μικτή αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν οι: Καλογιάννης, Βατίκης, Βασιλειάδης, Ιωαννίδης.

Στην αρχική εικόνα η ομάδα της Φερεντσβάρος το 1937, που ήταν σχεδόν η ίδια, με αυτή που αντιμετώπισε η Μικτή Θεσσαλονίκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4