Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Δεκεμβρίου 2019

Έβρεξε γκολ και ευκαιρίες στα Χανιά! (2015)

Σαν σήμερα στις 3/12/2015, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Κρήτη, τον ΑΟ Χανίων με 2-6, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 3ο λεπτό ...

Ο Δικέφαλος με τη σημερινή του νίκη εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κερδίζοντας άνετα ένα ματς στο οποίο ο τεχνικός του δεν υπολόγιζε τους Μπερμπάτοφ, Κίτσιου, Χαρίση, Βίτορ, Σκόνδρα, Μακ, Ροντρίγκες, Χαρίση, Γλύκο, Τζιόλη! 

O Τούντορ παράταξε στο αρχικό 3-5-2 τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Κωνσταντινίδη - Μαλεζά - Τζαβέλλα στην άμυνα, Κοροβέση - Τσίμιροτ - Σάμπο – Γκολάσα - Ζάιρο στη μεσαία γραμμή, Πέλκα – Μυστακίδη στην επίθεση. 

Μια ενδεκάδα χωρίς καθαρό φορ και με παίκτες που δεν έπαιξαν ποτέ στο ίδιο σχήμα. Για μια ακόμη φορά τη φετινή χρονιά, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ παθητικά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Σταματή, σε μια φάση που η άμυνα συνελήφθη ... αδιάβαστη. 

Ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά αντέδρασε άμεσα, είχε μια καλή στιγμή με τον Πέλκα στο 7' (σούταρε άουτ) και είδε σε δύο περιπτώσεις τον τραγικό βοηθό να υποδεικνύει σε θέση οφ σάιτ τους Μυστακίδη – Πέλκα, ενώ καλυπτόταν. 

Στο 20ό λεπτό, ο Ζάιρο πήρε την μπαλιά του Γκολάσα και από κοντά ισοφάρισε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σάμπο έκανε το 1-2 ανατρέποντας το σκορ πολύ γρήγορα! 

Ο Δικέφαλος με τους Πέλκα – Ζάιρο – Μυστακίδη να είναι ορεξάτοι, τη μεσαία γραμμή να έχει ποσοστά κατοχής της μπάλας πολύ μεγάλα, κυράρχησε στον αγωνιστικό χώρο. 

Στο 41ο λεπτό ο Σάμπο σημείωσε με κεφαλιά το 1-3! Προηγήθηκε ωραία εναλλαγή της μπάλας του Τσίμιροτ με τον Ζάιρο, που μπήκε από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα και ο Σάμπο από κοντά εκτέλεσε τον Πρίφτη! 

Τρία λεπτά αργότερα, δόθηκε σωστά 2η κίτρινη στον Μπριλλάκη με 10 παίκτες έμειναν τα Χανιά και υποδείχτηκε φάουλ στη γραμμή, αν και η παράβαση έγινε μέσα! Το φάουλ το εκτέλεσε ο Πέλκας, άουτ. 

Στην επανάληψη και αφού χάθηκαν πρώτα 2-3 πού καλές ευκαιρίες, στο 61ο λεπτό ο Μυστακίδης μετά από ασίστ του Τσίμιροτ έκανε το 1-4, για να σημειώσει τρία λεπτά αργότερα το 1-5 ο Πέλκας, μετά από μπαλιά πάρε βάλε του Ζάιρο. 

Αθανασιάδης, Άντονις και Λέοβατς ήταν οι κινήσεις του Κροάτη τεχνικού από τον πάγκο του, στο 80' τα Χανιά μείωσαν σε 2-5 με πέναλτι - δώρο (σκότερ ο Λίτα) και στο 85' ο Σάμπο σκόραρε το τρίτο του δικό του γκολ και το έκτο του ΠΑΟΚ. 

Ο Δικέφαλος εκτός από τα έξι τέρματα που σημείωσε, είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών και είδε τις προσπάθειες των Τσίμιροτ στο 70' και του Άντονις στο 73' να σταματάνε στα δοκάρια του Πρίφτη, που ήταν σήμερα εξαιρετικός παρά τα πολλά γκολ που δέχτηκε! Ο τερματοφύλακας του ΑΟ Χανίων, γλίτωσε την ομάδα του από άλλα τόσα τουλάχιστον! 
Οι συνθέσεις: 

ΑΟ Χανίων: Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης (54' Μπουζούκης), Καρτσαμπάς, Μπριλλάκης, Ρίκα, Σάντερσον, Νύκταρης (46' Διαμαντόπουλος), Σαϊνε (65' Δεινίπαππας), Σταμάτης, Λίτα. 

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Ζάιρο, Τσίμιροτ, Σάμπο, Γκολάσα (65' Αντονις), Κοροβέσης (71' Λέοβατς), Πέλκας (65' Αθανασιάδης), Μυστακίδης. 

……………………………………….. 

Ο Νίκος Κοροβέσης τοποθετήθηκε μετά την λήξη του νικηφόρου αγώνα με τον ΑΟ Χανίων...
Αναλυτικά τόνισε ο νεαρός άσος: 

«Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε την ευκαιρία μας. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Το πιο σημαντικό για μας είναι η πρόκριση γιατί το κύπελλο είναι σημαντικό. Υπάρχουν παίκτες που στην ομάδα που μπορούν να δώσουν λύσεις. Η πρόκριση είναι σημαντική και για τον κόσμο».

………………………………………… 

O εκ των διακριθέντων της σημερινής αναμέτρησης με το γκολ που σημείωσε, Ζάιρο μίλησε για το παιχνίδι...
Αναλυτικά επισήμανε ο Βραζιλιάνος επιθετικός: 

«Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά σήμερα. Αυτό με κάνει ευχαριστημένο. Είχαμε ένα ζήτημα κόντρα στον Παναιτωλικό με το σκοράρισμα, αλλά σήμερα δείξαμε ότι υπάρχουν παίκτες να σκοράρουν. 

Δεν είναι όνειρο μόνο το Κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα και ό,τι μπορώ να κερδίσω με τον ΠΑΟΚ».

…………………………………………. 

Ο Κροάτης τεχνικός του Δικεφάλου στις δηλώσεις του, έστρεψε άμεσα την προσοχή των παικτών στον επικείμενο αγώνα με τον Πανιώνιο...
Αναλυτικά τόνισε ο Ιγκόρ Τούντορ

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Περίμενα να δω μια τέτοια εικόνα σήμερα. Παίζοντας μπροστά με τους Πέλκα και Μυστακίδη. Είδα πράγματα τα οποία μας έδωσαν στοιχεία στο παιχνίδι μας. Από εκεί και πέρα συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά τώρα θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τον Πανιώνιο». 

Για το χρόνο συμμετοχής που έδωσε σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ: «Είδα παιδιά που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ, όντως. Τους είπα πριν αρχίσει το παιχνίδι, ότι σήμερα θα πρέπει να με πιέσουν για να πάρουν ευκαιρίες και η αλήθεια είναι ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πέτυχαν». 

Για την επανεμφάνιση του Τσίμιροτ: «Δεν ήταν το πρώτο του παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν για μας μία απώλεια. Είδα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα». 

Για την απόδοση του Αντόνις: «Είμαι ικανοποιημένος από εκείνον. Είναι άτυχος γιατί στη θέση του υπάρχουν 8-9 παίκτες. Αν και προέρχεται από ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα σε σχέση με την Ευρώπη, είδα πολύ σημαντικά πράγματα από αυτόν και μπορώ να τον υπολογίζω». 

Για την καλή σημερινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας: «Η αντίδρασή μας μετά τα άσχημα αποτελέσματα, ήταν σωστή, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μια διαφορά ποιότητας στις δύο ομάδες». 

Για τον Έρικ Σάμπο: «Είμαι ικανοποιημένος για τα γκολ που πέτυχε. Ήμουν σίγουρος για την ποιότητά του. Ελπίζω να συνεχίσει να έχει αυτή την εξέλιξη. Στις μεταγραφές μπορείς να γνωρίζεις την ποιότητα ενός παίκτη, αλλά όχι και τον χρόνο προσαρμογής». 

Για την συνέχεια στο πρωτάθλημα: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αντίπαλη ομάδα, μην ξεχνάμε ότι σήμερα παίξαμε με ομάδα Β' Εθνικής. Πρέπει να πατήσουμε κάτω τα πόδια μας, γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή». 

…………………………………………… 

Ο Γιάννης Μυστακίδης, στις δηλώσεις του στάθηκε στην ευκαιρία που παρουσιάζεται φέτος στον ΠΑΟΚστο θεσμό του κυπέλλου.
Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για το παιχνίδι: "Σήμερα βάλαμε έξι γκολ, είναι σημαντικό σημάδι βελτίωσης στο επιθετικό κομμάτι μας. Δεχτήκαμε γκολ νωρίς αλλά στην συνέχεια πήραμε τα ηνία του παιχνιδιού και καταφέραμε να κερδίσουμε". 

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πήραν την ευκαιρία πολλοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: "Κάθε ευκαιρία που δίνεται είναι σημαντική για τους παίκτες σε αυτό το μεγάλο σωματείο που λέγεται ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε με τις νίκες να ανεβάζουμε την ομάδα και να βάζουμε τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Για τη συνέχεια στο κύπελλο, δήλωσε: "Εμείς παλεύουμε για κάθε τίτλο. Στην Ευρώπη δεν τα πήγαμε τόσο καλά φέτος όσο θα θέλαμε, αλλά είναι μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το Κύπελλο φέτος". 

Όσο για το μέλλον: "Νίκη με τη νίκη η ομάδα χτίζεται και φτιάχνει την ψυχολογία της. Η σημερινή νίκη μάς βοηθάει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας".

Τέλος αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, είπε: "Τέτοια ματς είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα πάμε στη Γερμανία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

…………………………………………….. 

O Δημήτρης Πέλκας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη σημερινή αναμέτρηση στα Χανιά, καθώς και στο κυριακάτικo παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο...


Αναλυτικά τόνισε ο διεθνής άσος: 

Για τη θέση στην οποία αγωνίστηκε: "Είσαι πιο ελεύθερος όταν παίζεις πιο μπροστά, έχεις την ευχέρεια να κινείσαι όπου θέλεις. Σε οποιαδήποτε θέση δίνω το 100%, κάποιες φορές μου βγαίνει και κάποιες όχι, αλλά πάντα δίνω το καλύτερο που μπορώ. Παίξαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί και πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ καλό δείγμα για όλους". 

Για την σημερινή απόδοση των Τσίμιροτ και Άντονις: "Είναι νέοι παίκτες σε ηλικία και σίγουρα έχουν να δώσουν πολλά. Είναι πολύ καλοί παίκτες και το είδαμε σήμερα αυτό. Θα μας βοηθήσουν πολύ, το κλίμα μεταξύ μας είναι πολύ καλό και σιγά σιγά θα βγαίνουν πιστεύω όσα δουλεύουμε στο γήπεδο, αρκεί να έχουμε όλοι υπομονή". 

Για το επικείμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: "Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ακολουθήσουμε αυτό που είχαμε πει στην αρχή της χρονιάς. Πρέπει να είμαστε φρέσκοι και να έχουμε τρεξίματα. Πρέπει να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω γιατί τη χρειαζόμαστε τη νίκη". 

Για ενδεχόμενη κούραση από τα συνεχόμενα ματς: "Εγώ προσωπικά ένιωσα κάποια κούραση. Έχουμε πολλά συνεχόμενα ματς και είμαστε στα μισά ακόμη της σεζόν. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, δουλεύουμε πολύ και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε όλοι". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4