Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

10 Δεκεμβρίου 2019

Νίκησε τον Μακεδονικό σε αμφίρροπο ματς (1933)

Σαν σήμερα στις 10/12/1933, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μακεδονικό, σε αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1933-1934… 

Ο Δικέφαλος σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε δύσκολα με 3-2. Το σκορ άνοιξε ο Καβουρματζής για να γίνει το 2-0 από τον Ιωαννίδη. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, ο Ετιέν έκανε το 3-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 από τον Ελευθεριάδη. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Βασιλειάδης, Καβουρματζής, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Ετιέν Ασκεπίδης, Βλάχου, Κοντόπουλος 

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1933-34 διεξήχθη σε δύο ομίλους: Βόρειο με τέσσερις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και Νότιο με έξι ομάδες, τέσσερις από την ΕΠΣ Αθήνας και δύο από την ΕΠΣ Πειραιά. Οι νικητές των δύο ομίλων αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό.
Η εθνική κατηγορία, στην οποία όσοι σύλλογοι μετείχαν δεν λάβαιναν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, καταργήθηκε. Έτσι οι σύλλογοι αγωνίστηκαν πρώτα στο τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο πανελλήνιο. 

Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή έγινε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε αρνηθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1932-1933. Διακρίνονται ο τότε προπονητής, Αριστοτέλης Αρμάσης στα αριστερά και ο έφορος Καρτσαμπέκης στα δεξιά. 

Όρθιοι από αριστερά: Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδανίδης. Καθιστοί (στη μέση): Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, και κάτω οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Πυλορόφ.

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4