Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Νοεμβρίου 2019

Προσπάθησε την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε (1929)

Σαν σήμερα στις 17/11/1929, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1929-1930… 

Ο Δικέφαλος βρέθηκε να χάνει στο 17’ με 0-3, όμως στο 38’ το σκορ είχε γίνει 2-3 και το 2ο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό, χωρίς πάντως η ομάδα μας να καταφέρει τελικά να πάρει κάτι από το παιχνίδι, καθώς το 2-3 ήταν το τελικό σκορ. 

Ο Κούφας στο 4’, ο Αμπατζόγλου με κεφαλιά στο 12’ και ο Κούφας στο 17’ ήταν οι παίκτες που σκόραραν για τον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ μείωσε αρχικά στο 31’ με τον Ετιέν που εκμεταλλεύτηκε λάθος έξοδο του Ζωγραφάκη. 

Επτά λεπτά αργότερα ο Λαζάρου μετά από ωραία μπαλιά του Ετιέν μείωσε ακόμη περισσότερο κάνοντας το 2-3 και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για τη ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κ. Κωνσταντινίδη. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, πίεσε τον Ηρακλή που επιδόθηκε σε μαζική άμυνα, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε και έτσι η ομάδα γνώρισε την ήττα. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Παζάρογλου, Μαλαξοπουλος, Ετιέν και από τον Ηρακλή διακρίθηκαν οι Ναμίας, Κούφας, Λιόντας, Πρωτοψάλτης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Χρηστίδης, Μάντικας, Παζάρογλου, Γεωργιάδης, Μακαρινόπουλος, Λαζάρου, Βλάχου, Ετιέν, Καβουρματζής.

Ηρακλής: Ζωγραφάκης, Βόγας, Πρωτοψάλτης, Γρηζαγορίδης, Βαλσαμάκης, Λιόντας, Ναμίας, Αμπατζόγλου, Αθανασίου, Ασκεπίδης, Κούφας.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1929-1930, στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση με 11 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 27-19. 

* Το ρόστερ της ομάδας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος το αποτελούσαν οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές): Παπαδόπουλος (9), Φαρινόλας (1), Μαλαξόπουλος (9), Σαρρής (10), Γρηγοριάδης (9), Γεωργιάδης (10), Παζάρογλου (8), Μιχαηλίδης (1), Μάντικας (3), Μακαρονόπουλος (9), Λαζάρου (4), Ετιέν (10), Βλάχου (9), Πάγκαλος (3), Καβουρματζής (10), Πυλορώφ (1), Παπαϊορδανίδης (1), Σεΐσογλου (1), Παπαγιαννόπουλος (2).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1929-1930 ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4