Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Οκτωβρίου 2019

"Στόχος είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι" (1988)

Σαν σήμερα στις 20/10/1988, μια μέρα μετά τον θρίαμβο με 125-78 επί της Βιλερμπάν, ο Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, αλλά και τους στόχους της ομάδας … 
Αναλυτικά τα όσα είχε πει … 

«Από την έναρξη της προετοιμασίας μας, όλοι στην ομάδα πιστεύουμε πως φέτος ο ΠΑΟΚ θα είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Μέχρι στιγμής αποδεικνύουμε στην πράξη, πως μαζί με τον Άρη θα πρωταγωνιστήσουμε. 

Φέτος για πρώτη φορά μας ενδιαφέρει να ευχαριστιόμαστε εμείς οι ίδιοι το μπάσκετ που παίζουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα στους φίλους της ομάδας και παράλληλα να έρχονται οι νίκες. 

Δε βάζουμε συγκεκριμένους στόχους. Για μας στόχος είναι πάντα το επόμενο παιχνίδι. Για αυτό προετοιμαζόμαστε και μετά το τέλος του κάθε παιχνιδιού κοιτάμε τι μας περιμένει μετά. Φέτος πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα έχει συνέχεια και στην απόδοσή του και στα αποτελέσματά του.» 

Νίκο, προχτές σκορπίσατε τη Βιλερμπάν, την πρωτοπόρο του γαλλικού πρωταθλήματος. Πού το αποδίδεις; 

«Νομίζω ότι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είχε δώσει μια διαφορετική ψυχολογία στις δύο ομάδες. Οι Γάλλοι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να χάσουν κι έχασαν. Έτσι όπως τους έβλεπα, συμπέρανα πως περιμένουν το τέλος του χρόνου του αγώνα για να φύγουν από το γήπεδο. 

Εμείς πιάσαμε μια πολύ καλή απόδοση, συνέχεια εκείνης που είχαμε το περασμένο Σάββατο με τον Πανιώνιο. Από εκεί ύστερα το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε.» 

Πώς βλέπεις τα παιχνίδια με τον Ερυθρό Αστέρα που ακολουθούν; 

«Και μόνο ότι είναι γιουγκοσλάβικη ομάδα σημαίνει πολλά! Θέλουμε ένα σκορ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά πόντων γίνεται στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, για να πάμε πιο άνετα στη ρεβάνς. 

Είναι καλή ομάδα και ίσως αυτό είναι το πρώτο σοβαρό εμπόδιο του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Όμως προηγείται το ματς με τον Ηρακλή και μετά θα δούμε τον Ερυθρό Αστέρα. Πιστεύω πάντως πως εμείς θα προκριθούμε» 

* Η αρχική εικόνα είναι από το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κνορ Μπολόνια το 1990. Διακρίνονται ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Ρομπέρτο Μπρουναμόντι...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4