Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2019

Συνέτριψε την ΑΕΚ Βόλου (1928)

Σαν σήμερα στις 24/5/1928, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Άρη, την ομάδα της ΑΕΚ Βόλου ...

Το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1927-1928 είχε ήδη ολοκληρωθεί και για τον Δικέφαλο ήταν μια καλή ευκαιρία να φέρει και πάλι τον διψασμένο κόσμο του στο γήπεδο.

Στις κερκίδες του γηπέδου του συμπολίτη έδωσαν το παρόν και αρκετοί εκδρομείς, φίλοι της ομάδας του Βόλου, που είδαν έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ να φιλοδωρεί την ομάδα τους, με το εντυπωσιακό 10-1!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο επίσημος ΠΑΟΚ δια του Προέδρου του (Μελετίου Κωνσταντίνος), πρόσφερε στους συνοδούς της ομάδας του Βόλου, έναν ορειχάλκινο άγαλμα ποδοσφαιριστή, με τον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ Βόλου (Νεγρεπόντης) να ευχαριστεί τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 5-0 χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Παντερμαλής (2), Μαλαξόπουλος (2), Σιδηρόπουλος, για να μειώσει η ομάδα της ΑΕΚ Βόλου σε 5-1 λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με καταιγιστικό ρυθμό και στην επανάληψη, όταν και σημείωσε άλλα πέντε τέρματα με τους Σιδηρόπουλο (2), Γεωργιάδη, Ανδρεάδη Β., Πάγκαλο. Κάπως έτσι γράφτηκε το εντυπωσιακό 10-1...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Σαρρής, Γρηγοριάδης, Ανδρεάδης Κ., Γεωργιάδης, Ανδρεάδης Β., Μαλαξόπουλος, Παντερμαλής, Σιδηρόπουλος, Πάγκαλος.

ΑΕΚ Βόλου: Μελισάρης, Τσαρόπουλος, Φωτάκης, Βαλασιάδης, Βογιατζής, Δερμπόνης, Σριτσαύκης, Σεΐσογλου, Αντωνίου, Χρυσάφης, Κωνσταντίνου.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1927-1928, τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς. Η ομάδα μέτρησε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 28-10.
* Στην αρχική φωτογραφία, διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, της σεζόν 1927-1928, με σήμα το πέταλο και το τετράφυλλο τριφύλλι. Όρθιοι (από αριστερά): Ανδρεάδης (παίκτης και προπονητής), Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4