Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2019

Ποδαρικό με το δεξί και καλή μπάλα (2017)

Σαν σήμερα στις 3/1/2017, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2016-2017.

Ο Δικέφαλος με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.074 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 84', ο Δημήτρης Πέλκας.
Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ στη μεσαία γραμμή και Κάμπος, Αθανασιάδη, Μυστακίδη στην επίθεση...
Μετά το πεντάλεπτο, ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό στο ματς, κυκλοφόρησε την μπάλα φτάνοντας την κατοχή στο 71%, είχε καλές στιγμές στην επίθεση χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία απέναντι στην καλά οργανωμένη και πολυάνθρωπη άμυνα των γηπεδούχων!
Στο 90', χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Ίβιτς, στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Αθανασιάδη που από καλή θέση σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τριποτσέρι και κατάληξε στον Namaşco...

Αρκετές από τις επιθέσεις μας κατέληξαν σε μακρινά σουτ –κυρίως του Μυστακίδη- που δε βρήκαν στόχο, ενώ στο 38' έγινε μια φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα! Ο Τζήλος σταμάτησε τον Μυστακίδη, υποδεικνύοντας ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, την ώρα που ο παίκτης μας έμπαινε μόνος του!
Ο Δικέφαλος είχε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του στην επανάληψη, γύριζε την μπάλα με πραγματικά τεράστια υπομονή, αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να απειλήσει και στο 63', είδαμε να χάνεται μεγάλη ευκαιρία με τον νεοεισελθόντα Κουλούρη που σούταρε από κοντά και ο Namaşco μπλόκαρε. 

Στο 69ο λεπτό, χάθηκε απίστευτη διπλή ευκαιρία με Κουλούρη - Κάμπος, στο 81' το κοντινό σουτ του Μάτος πήγε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και στο 84', ο Πέλκας με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάμπος, μάς λύτρωσε όλους μας, καθώς η κλεψύδρα άδειαζε επικίνδυνα!
Αυτό που έμεινε κυρίως από το παιχνίδι, είναι η ωριμότητα που έδειξε η ομάδα και η σωστή διαχείριση του παιχνιδιού της! Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ορθόδοξα και στο τέλος δικαιώθηκε, αφού πήρε αυτό που άξιζε, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε κατενάτσιο!

Συγκλονιστική η παρουσία 400 φίλων της ομάδας, οι οποίοι δε σταμάτησαν να στηρίζουν την ομάδα ως το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου!

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Namaşco, Milhazes, Τριποτσέρης, Ouon, Μουλόπουλος, Mendy, Coulibaly, Γιακουμάκης (90' Καψάσκης), Καραχάλιος (70' Μάγκας), Karaboué (77' Βασιλείου), Μάντζιος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Matos, Crespo, Varela, Leovac, Cimirot (91' Μαλεζάς), Canas, Biseswar, Campos, Αθανασιάδης (61' Κουλούρης), Μυστακίδης (71' Πέλκας).
--------------------------------

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Πέλκα, μετά τη λήξη του αγώνα ...
Για το γκολ και την νίκη: «Πιεστήκαμε. Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι αλλά δε βάλαμε το γρήγορο γκολ. Στη συνέχεια, ο Λεβαδειακός κλείστηκε πίσω. Έτσι πάνε αυτά τα ματς, κρίνονται στο γκολ. Ευτυχώς μπορέσαμε να σκοράρουμε και να ξεκινήσει με τρίποντο η νέα χρονιά».

Για την εντολή που του δόθηκε όταν μπήκε: «Ήταν να μπω στη θέση του Μυστακίδη , αλλά με εντολή να κλείνω περισσότερο προς τα μέσα, γιατί αυτό είναι το παιχνίδι μου. Είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο να πατάνε περιοχή οι παίκτες από πίσω, γιατί αυτοί δίνουν τη λύση. Έχω βάλει αλλά δύο πέρσι με κεφαλιά αν θυμάστε, με Τρίπολη και Ηρακλή. Δε θα έλεγα ότι είναι το δυνατό μου σημείο».

Για τον χρόνο συμμετοχής του: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, να είμαι έτοιμος όποτε μου δοθεί η ευκαιρία να μπω και να αποδείξω ότι πρέπει να παίζω. Αυτό σε κάνει πιο δυνατό. Είναι επιλογές του προπονητή, αυτός πιστεύει ποιος είναι έτοιμος. Εγώ αυτό που προσπαθώ είναι να είμαι έτοιμος. Δεν είναι εύκολο... Με πολλή υπομονή προσπαθώ να το καταφέρω».

Για την συνύπαρξή του με τον Μπίσεσβαρ στο γήπεδο: «Και ο Ντιέγκο είναι πολύ καλός παίκτης. Βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη. Αν μπορούμε να παίξουμε και οι δύο μαζί δε μπορώ να το κρίνω εγώ. Άλλοι είναι αρμόδιοι για αυτό. Και οι δύο δίνουμε τα πάντα, προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και προσπαθούμε να βοηθάμε την ομάδα για να μη βρίσκεται σε αδιέξοδο σε τέτοια ματς».

Για το διάστημα μετά από την ήττα με τον Ατρόμητο: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Έλειπαν οι νίκες, τα γκολ. Εκείνο το ματς ήταν «εφιαλτικό» για εμάς. Υπήρξε συσπείρωση, κλειστήκαμε σαν οικογένεια στο ξενοδοχείο. Όλο αυτό μας έκανε να βγούμε πιο δυνατοί, να αρχίσουμε να κερδίζουμε και να προχωρήσουμε γιατί πάντα πρέπει να προχωράμε μπροστά».

Για την σημασία της πρόκρισης επί της Σλόβαν Λίμπερετς: «Σίγουρα εκείνο το ματς ήταν πολύ καθοριστικό για να ανέβει η ψυχολογία μας, να πάρουμε τα πάνω μας και να ξεκινήσουμε ένα σερί που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα μας».
---------------------------------------

Όλα όσα δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς στην συνέντευξη Τύπου μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική της Super League.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την υπόθεση Ροντρίγκες: «Μαζί μου θα πολεμάνε αυτοί που θέλουνε. Όποιος θέλει να παίζει για τον ΠΑΟΚ θα είναι μαζί μου. Όποιος δεν θέλει δεν θα είναι».

Για τις μεταγραφές: «Δουλεύουμε, προσπαθούμε να βρούμε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, που θα μας βοηθήσουν, Δεν είναι εύκολο τον Γενάρη. Σχεδόν όλοι έχουν ομάδα. Κάτι θα γίνει σύντομα. Δύο ίσως και τρεις παίκτες που θα μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το πρόγραμμα που είναι μπροστά μας. Όλοι δουλεύουμε να γίνουν αυτές οι μεταγραφές. Και επιθετικούς παίκτες, μπορεί και κάποια άλλη θέση».

Για το αν η ομάδα μπορεί να φτάσει στην κορυφή: «Όλο αυτό που κάναμε τον τελευταίο μήνα είναι ψυχολογία για την ομάδα και έχουν μετρήσει τα καλά αποδυτήρια. Οι παίκτες είναι καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Τα αποτελέσματα και ο τρόπος που παίζουμε, επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Θα πλησιάσουμε στη κορυφή σύντομα».

Για το ενδεχόμενο να μην πουληθεί ο Ροντρίγκες και πως θα το διαχειριστεί: «Θέλω να συζητήσω με τους ανθρώπους από τη διοίκηση. Δεν είμαι εγώ ο ΠΑΟΚ. Να δούμε τι απόφαση θα πάρουμε όλοι μαζί».

Για το θέμα του σέντερ φορ: «Και ο Αθανασιάδης και ο Κουλούρης δουλεύουν σκληρά. Δουλεύουν για την ομάδα, έχουν θέληση και ο ένας και ο άλλος και είμαι σίγουρος πως αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Θέλω εννοείται και γκολ, όμως δεν πρέπει να πιέζουν τους εαυτούς τους. Χάνουν την ψυχραιμία τους. Πάντως έχει σημασία πως τα δίνουν όλα».
--------------------------------------

O Marin Leovac δήλωσε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα στην Λειβαδιά...
Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τα τελευταία μας αποτελέσματα. Κερδίσαμε τα δύο τελευταία μας ματς στο πρωτάθλημα, περάσαμε στην επόμενη φάση στο Κύπελλο και προκριθήκαμε στους «32» του Europa League. Μείναμε λίγο πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά θα ανεβαίνουμε στην βαθμολογία αγώνα με τον αγώνα, κερδίζουμε και η ψυχολογία μας ανεβαίνει».

Για το προβάδισμα του Ολυμπιακού στην βαθμολογία: «Συμφωνώ ότι αυτό είναι μεγάλο προβάδισμα. Ωστόσο, τα πάντα στο Κύπελλο είναι ανοιχτά, όπως και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την δεύτερη θέση, όπως πέρσι, και να πάρουμε το Κύπελλο».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού που έχει φορέσει: «Ήμουν δυο φορές αρχηγός της ομάδας. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, πέρα από το ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στον ΠΑΟΚ».

Για την φετινή πορεία της Ριέκα: «Μαθαίνω για την ομάδα. Φυσικά παρακολουθώ ζωντανά όσα ματς μπορώ της Ριέκα, όταν δεν μπορώ να δω έναν αγώνα μαθαίνω για το αποτέλεσμα. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Οι έξι βαθμοί, είναι ένα καλό αβαντάζ, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούν».

Για το αν ήθελε να γυρίσει στην Ριέκα: «Η επιστροφή μου τώρα στην Ριέκα, δεν είναι μια ρεαλιστική επιλογή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Πέρασα υπέροχα, απόλαυσα την ζωή και το ποδόσφαιρο στην Ριέκα. Αν κάποια μέρα το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα επιστρέφω, επαναλαμβάνω όμως πως αυτό αυτή τη στιγμή δεν είναι μια ρεαλιστική προοπτική».

Για ενδεχόμενη μετακίνηση του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Δεν υπάρχει περίπτωση... Μπορούν να γράφουν ότι θέλουν».

Για την προοπτική επιστροφής του στην Κροατία: «Για την ώρα, απλά δεν ενδιαφέρομαι να επιστρέψω στην Κροατία. Παίζω σε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα και έχω πολύ καλό συμβόλαιο. Αν όμως έρθει μια πρόταση, τότε θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε. Δεν είμαι πια σε νεαρή ηλικία, για να σκέφτομαι τις οικονομικές συνθήκες».

Για την κλήση του μετά από καιρό στην Εθνική Κροατίας: «Είμαι χαρούμενος, που επέστρεψα στην εθνική ομάδα και ελπίζω να με υπολογίζουν για το μέλλον...»

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4