Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Ιανουαρίου 2019

Λευκή ισοπαλία στο ποδαρικό του 1997

Σαν σήμερα στις 5/1/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997 ...
 
Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 26.000 θεατές (24.056 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους οι νεοαποκτηθέντες Σιδηρόπουλος, Μαραγκός, Φρατζέσκος, με τον πρώτο να περνάει στο 34' σαν αλλαγή, ενώ οι άλλοι δύο βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα.
Η ΑΕΚ απείλησε στο 15ο λεπτό με τον Κετσπάγια να εκτελεί φάουλ από πλάγια και αριστερά, όμως ο Μιχόπουλος με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού απέκρουσε σε κόρνερ.

Λίγο αργότερα μετά από σέντρα του Μαραγκού, η κεφαλιά του Βρύζα πέρασε άουτ και στο 22' η ΑΕΚ διπλασίασε τα ... δοκάρια, όταν μετά από σέντρα του Κοπιτσή, η κεφαλιά του Μπατίστα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι μας, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Νικολαΐδη στο 35!
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο ήταν εκτός τόπου και χρόνου, με πολλά αμυντικά προβλήματα και ευτυχώς που η τύχη ήταν σύμμαχός μας, στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων!
Με την έναρξη της επανάληψης ο Φρατζέσκος από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ατματσίδη, ακολούθησε επέμβαση του Μιχόπουλου σε τετ α τετ του Κωστή, με τον ΠΑΟΚ να χάνει αργότερα μεγάλη ευκαιρία με τον Τουρσουνίδη, την προβολή του οποίου απέκρουσε αρχικά ο Ατματσίδης και στη συνέχεια ο Κωστένογλου, την ώρα που η εστία της ΑΕΚ ήταν κενή.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αρχοντίδης): Μιχόπουλος, Χατζηζήσης (34' Σιδηρόπουλος), Κουμαρόπουλος (64' Παναγιωτίδης), Ζαφειρίου, Τασιόπουλος, Κατσούρης, Μαραγκός (80' Καπετανόπουλος), Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Φρατζέσκος, Βρύζας.

ΑΕΚ (Ραβούσης): Ατματσίδης, Ντόμπος, Καραγιάννης, Κωστένογλου, Κοπιτσής, Μαχαιρίδης, Σαβέφσκι, Κετσπάγια, Μπατίστα (89' Βλάχος), Κωστής, Νικολαΐδης (78' Μαλαδένης).

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Ακολούθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ πήγε τρένο στο υπόλοιπο της σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1996-1997, πριν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4