Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Οκτωβρίου 2018

Κακή εμφάνιση και λάθη έφεραν την ήττα! (1979)

Σαν σήμερα στις 7/10/1979, ο ΠΑΟΚ έχασε στο Χαριλάου από τον Άρη με 2-0, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 26.000 θεατές (24.589 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο! 

Η πολύ κακή εμφάνιση της μεσαίας μας γραμμής, ήταν η βασική αιτία της ήττας, καθώς και τα ατομικά λάθη παικτών μας, όπως άλλωστε επεσήμανε ο Έγκον Πίχατσεκ μετά το τέλος του παιχνιδιού στις δηλώσεις του. 

Το σκορ άνοιξε στο 35' ο Σεμερτζίδης με διπλή προσπάθεια, με τον «Φούκι» να είχε ευθύνη για το γκολ, καθώς μπορούσε να μπλοκάρει την μπάλα στην πρώτη προσπάθεια του μετέπειτα σκόρερ (αρχική εικόνα)! 
Ευθύνη είχε και ο Γούναρης, ο οποίος στην αρχή της φάσης διαμαρτυρόταν σαν παίκτης του τοπικού πρωταθλήματος στον διαιτητή Χαραλαμπίδη για τον καταλογισμό φάουλ σε βάρος του! 
Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 68ο λεπτό, όταν ο Ανανιάδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στην κλειστή από το τείχος γωνία μας! 

Η μία και μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ απείλησε, καταγράφηκε στο 79ο λεπτό, όταν ο Ορφανός σούταρε με δύναμη, αλλά ο Παντζιαράς απέκρουσε σε κόρνερ... 

Από τον ΠΑΟΚ επέπλευσαν οι Ορφανός, Ιωσηφίδης και από τον Άρη δεν υστέρησε κανείς! 

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Παντζιαράς, Μόκαλης, Πάλλας, Βένος, Φοιρός, Κούης, Ανανιάδης, Μπαλλής, Σεμερτζίδης, Όλε, Βάγγης. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο (66' Σαράφης), Αλαβάντας, Κωστίκος, Κούδας (46' Κερμανίδης), Ορφανός. 

Δηλώσεις: 

Έγκον Πίχατσεκ: «Ο Άρης κέρδισε δίκαια, γιατί εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας και πέτυχε δύο γκολ με αποτέλεσμα να αισθάνεται πιο ισχυρός. Στο πρώτο γκολ έγιναν δύο σημαντικά λάθη. 

Το ένα από τον Γούναρη που δε φάνηκε ψύχραιμος και προτίμησε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή αντί να καλύψει τη θέση του και το άλλο από τον Φούρτουλα. Θα πρέπει να πω ότι μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στην ομάδα μου δεν υπήρχε τάξη. 

Στο β' μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά ένα φάουλ που κακώς έκανε ο Αποστολίδης, και ένα κακοφτιαγμένο τείχος ήταν οι αιτίας που δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι, είχαμε δυο τρεις καλές ευκαιρίες αλλά δεν ήρθε το γκολ. 

Δε χρειάζεται να κατεβάζουμε τα κεφάλια γιατί παίξαμε με έναν καλύτερο αντίπαλο και θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ».

Γιώργος Παντελάκης: «Τι ψάχνετε να βρείτε ποιος φταίει; Αφήσαμε τον Άρη να παίζει στο μισό γήπεδο και επιπλέον χάσαμε και ψάχνουμε για δικαιολογίες; Ας γίνετε λίγο σοβαροί!»

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4