Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Αυγούστου 2018

Αγχώδης νίκη στην πρεμιέρα, με Πανθρακικό (2012)

Σαν σήμερα στις 26/8/2012, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 στην Τούμπα τον Πανθρακικό, την 1η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2012-2013...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με το δεξί, χωρίς πάντως να πιάσει σπουδαία απόδοση...

Ο Γιώργος Δώνης ξεκούρασε κάποιους από τους βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ και προτίμησε να ξεκινήσει με τους Κωνσταντινίδη και Σταφυλίδη στα πλάγια της άμυνας, ενώ έριξε στο ματς και τον Σαλπιγγίδη δίπλα στον Αθανασιάδη. 

Ο "Δικέφαλος" μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και βρέθηκε με αξιώσεις στην περιοχή του Αντίλοβις χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ. 

Με την πάροδο του χρόνου η εικόνα του ματς άλλαξε, ο Πανθρακικός ανέβηκε στο γήπεδο πιέζοντας κυρίως στο κέντρο, οι παίκτες μας έκαναν λάθη στην πρώτη πάσα και ευτυχώς εκείνο το κακό διάστημα δεν το πληρώσαμε με κάποιο γκολ. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η απόκρουση του Ρομπέρ πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Λουσέρο στο 11'.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά από στημένο στο 26' όταν ο Ρομπέρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μουνάφο και στο δοκάρι, πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς του Πανθρακικού.

Η ομάδα γενικότερα στο πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένη και με εξαίρεση τους Κάτσε και Αθανασιάδη οι υπόλοιποι παίκτες ήταν ωσεί παρόντες. Πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, με τον Λάζαρ να είναι σε πολύ μέτρια μέρα και με την μπάλα να μην κυκλοφορεί σωστά.

Λύση στο θέμα του γκολ έδωσε τελικά ο συνήθης ύποπτος Στέφανος Αθανασιάδης στο 56'. Τότε μετά από κεφαλιά πάσα του Λόρενς, ο Κλάους έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Αντίλοβιτς ανοίγοντας το σκορ.
Παρά το 1-0 υπέρ του ο ΠΑΟΚ έριξε και πάλι τον καλό ρυθμό που είχε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν. Η καλύτερη στιγμή τους ήρθε στο 75' όταν ο Λουσάρο έκανε την σέντρα, ο Κοντογουλίδης πήρε την κεφαλιά από τους κεντρικούς αμυντικούς μας, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε.

Οι παίκτες του Δώνη στο διάστημα που απέμεινε μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού αναλώθηκαν σε έναν διαγωνισμό λαθών με πολλές ημιτελείς προσπάθειες, αλλά στο ποδόσφαιρο πάνω από όλα μετράει η νίκη και αυτήν σήμερα την πήρε ο ΠΑΟΚ. 

Πλέον το μυαλό όλων είναι στραμμένο στο ματς της Πέμπτης στη Βιέννη, με τη Ραπίντ, μια Ραπίντ που εκείνη τη μέρα (26/8/2012) έχασε με 1-0 από την ουραγό του Αυστριακού πρωταθλήματος...

Μην ξεχνάμε ότι ήταν πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τέτοιες εμφανίσεις δεν αποτελούν κάτι σπάνιο αλλά μάλλον τον κανόνα...
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75' Φωτάκης), Ρομπέρ (67' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46' Λόρενς) και Αθανασιάδης.

Πανθρακικός: Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82' Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας (60' Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74' Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος και Λαδάκης.
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα με τον Πανθρακικό, στάθηκε στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης αν και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του:

"Αυτό που έχω πει στους παίκτες, είναι πως ανεξάρτητα τα συνεχόμενα παιχνίδια και απόδοση, πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε. Κακό παιχνίδι από εμάς, αλλά σημαντικό το ότι κερδίσαμε και πήραμε τρεις βαθμούς. 

Όταν ένα παιχνίδι από τη δική μας πλευρά είναι κακό χωρίς κίνηση και ρυθμό, κάνεις υποθέσεις για το τι μπορεί να φταίει. Οι παίκτες μου είπαν πως δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τόση ζέστη δημιουργεί προβλήματα. Νομίζω ότι από το μόνο που μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι είναι η νίκη".

Για το rotation που επιχείρησε στα άκρα της άμυνας, σημείωσε: "Ήθελα να δώσω ανάσες στον Λίνο από τα συνεχόμενα ματς και ο Έττο το τελευταίο 10μερο είχε πρόβλημα πάνω από τον προσαγωγό και προτιμήσαμε να τον προστατεύσουμε".

Για την κατάσταση του Σαλπιγγίδη, απάντησε: "Χτύπησε σε μια κόντρα το πόδι του. Θα κάνει ακτινογραφία και θα δούμε πόσο σοβαρό είναι".

Για τη ρεβάνς της Πέμπτης με τη Ραπίντ και το ενδεχόμενο τιμωρίας, σχολίασε: "Εμείς ανησυχούμε για το πώς θα παρουσιαστούμε την Πέμπτη. Αυτό σκεφτόμαστε, ανεξάρτητα με το ποια τιμωρία θα έχουμε, εμείς θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους και να το απολαύσουμε".

Για το γεγονός πως για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Κλάους ήταν αυτός που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, υποστήριξε: "Είναι σημαντικό να υπάρχει πλουραλισμός. Κάθε ομάδα έχει 1-2 δυνατά όπλα. Ο Στέφανος δεν βοηθά μόνο στο σκοράρισμα αλλά και σε άλλους τομείς και γίνεται ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Μακάρι να σκοράρει ο Στέφανος αλλά θα χρειαστεί κι άλλες βοήθειες η ομάδα".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ σκοράρει μέχρι στιγμής μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, δήλωσε: "Μερικά ερωτήματα δεν έχουν απαντήσεις. Σήμερα το καλό είναι πως δεν δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, άρα υπάρχει ένα θετικό. Αν το δούμε από αυτή την πλευρά τουλάχιστον έχουμε μια βελτίωση".

Για τις φάσεις που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ από κεφαλιές, είπε: "Στεκόμαστε σε όλα ανεξάρτητα από τον αν κάποιο ματς είναι καλό ή κακό. Τίποτα δεν περνά απαρατήρητο. Γίνεται ανάλυση στην λειτουργία, στις δυο φάσεις αυτές είχαμε σημαντικό πρόβλημα και άγχος στο παιχνίδι μας".

Για τον Γκαρσία: "Περιμένω να δω τις επόμενες προπονήσεις και μετά θα αποφασίσω. Είναι εκτός ρυθμού. Μας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα η αποβολή του Λαζάρ και πρέπει να βρούμε λύση από την ομαδική λειτουργία της ομάδας".

Για το τι άποψη έχει για το πρωτάθλημα, σχολίασε: "Στα πρώτα παιχνίδια δεν έχουν οι ομάδες ρυθμό. Παίζουν ρόλο και οι υπερβολικές οι θερμοκρασίες. Μετά από 5-6 αγωνιστικές θα δω σε τι κατάσταση είναι πρώτα η δικιά μου ομάδα και μετά οι υπόλοιπες ομάδες".

Για τον Σταφυλίδη, σημείωσε: "Όταν δεν ξεκουράζεται από την σεζόν που πέρασε, πηγαίνει σε ένα μεγάλο τουρνουά, έχει έναν τραυματισμό στο γόνατο με το που γύρισε στην προετοιμασία, νομίζω πως ο Κώστας χρειάζεται χρόνο. Δεν είναι θέμα χαλαρότητας, αλλά ανετοιμότητας καθαρά και από πλευράς φυσικής κατάστασης".
Ο Κώστας Σταφυλίδης μίλησε για το παιχνίδι της πρεμιέρας κυρίως όμως στάθηκε στους νέους παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα, καθώς και στο κρίσιμο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης στην Βιέννη με την Ραπίντ...

"Το ξεκίνημα είναι πάντα δύσκολο, πήραμε όμως, τους τρεις βαθμούς. Ο Πανθρακικός ήταν σκληρή ομάδα και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλές, είχε πολύ ζέστη και υγρασία, αλλά τα καταφέραμε".

Για τα νέα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ: "Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο προπονητής αυτό ήθελε να κάνει. Από πέρσι το άρχισε ο κ. Μπόλονι, η οικονομική κατάσταση της ομάδας ήταν δύσκολη και θα στηριχτεί στα δικά της παιδιά. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα, οι νέοι παίκτες που παίζουν στην ομάδα βρίσκονται χρόνια εδώ και πονάνε τον ΠΑΟΚ".

Για τον αγώνα ρεβάνς με τη Ραπίντ: "Ο ΠΑΟΚ πάντα κοιτάζει να κερδίζει, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η Ραπίντ έδειξε ότι είναι καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε."
Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε ο Απόστολος Γιάννου ο οποίος έριξε το βάρος από εδώ και πέρα στο παιχνίδι με την Ραπίντ...

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: "Σε όλο το ματς δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, το σημαντικό, όμως, είναι οι τρεις βαθμοί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι. Το καλό είναι ότι ακόμη και με όχι τόσο καλή εμφάνιση σήμερα πήραμε τους τρεις βαθμούς".

Για το παιχνίδι με την Ραπίντ: "Την Πέμπτη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, σήμερα το καλό είναι ότι με όχι τόσο καλή εμφάνιση πήραμε τη νίκη. Πιστεύω να ξεκουραστούμε αυτή την εβδομάδα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Η συγκέντρωση και η οργάνωση θα κρίνουν τον αγώνα της Πέμπτης, αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν δεχτούμε γκολ θα πάρουμε την πρόκριση".
Ο Μπογκανί Κουμάλο, μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στη νικηφόρα πρεμιέρα του ΠΑΟΚ και τόνισε πως τώρα παίρνει σειρά η πρόκριση στη Βιέννη...

Για τη νίκη στην πρεμιέρα, υποστήριξε: "Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι το σημερινό, αλλά όπως έχω πει από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι στην ομάδα, το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Έχει σημασία για μας να συνεχίσουμε να δείχνουμε το μαχητικό πνεύμα που έχουμε και πιστεύω ότι μας δίνει τις νίκες".

Για τον αγώνα με την Ραπίντ: "Σίγουρα και εκείνοι θέλουν να προκριθούν, όπως και εμείς. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και θα πάμε στην Βιέννη για να κάνουμε αυτό που πρέπει".
O -τότε- 18χρονος Δημήτρης Κωνσταντινίδης μίλησε για το ντεμπούτο του φορώντας την φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο ματς και δεν έκρυψε πως εκπληρώθηκε ένα μεγάλο του όνειρο...

"Όνειρό μου ήταν να παίξω στην Τούμπα σαν παίκτης της πρώτης ομάδας. Προσπαθούμε μέσα από την καθημερινή δουλειά να βελτιωθούμε. Σίγουρα αυτό που δείξαμε δεν είναι το ταβάνι μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο σημερινό ματς. 

Στο ημίχρονο ο προπονητής είπε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί ήμασταν πολύ νωθροί. Τα πήγαμε καλύτερα και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δεν ήταν σημαντική η εμφάνισή μας, αλλά πήραμε την ουσία της νίκης" 
Ο Εργκούς Κάτσε μίλησε για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και το πως εξελίχθηκε έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να πάρει την νίκη στο δεύτερο ημίχρονο...

"Ακόμη ξεκινάμε νωθρά στα παιχνίδια. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας ξυπνάει και βγαίνουμε πιο τσατισμένοι στο δεύτερο μέρος. Αυτό έγινε και σήμερα. Κρατάμε τη νίκη".

Για για τους αγωνιστικούς στόχους τόνισε: "Στόχος μας να είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Γιατί να μην διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα;"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4