Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Αυγούστου 2018

Ταξίδι με μεγάλη ταλαιπωρία στη Ρόδο (1969)


Σαν σήμερα στις 14/8/1969, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Ρόδο, προκειμένου να δώσει ανήμερα του δεκαπενταύγουστου, φιλικό παιχνίδι με την νεοσύστατη ομώνυμη ομάδα του νησιού...

Ήταν το 3ο παιχνίδι που θα έδινε ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, καθώς στις 3/8 είχε κερδίσει στην Τούμπα την Καβάλα με 3-0 και στις 10/8 εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό με 0-2. Και τα δύο αυτά παιχνίδια έγιναν για το Θερινό Πρωτάθλημα του ΟΠΑΠ...

Η αποστολή του Δικεφάλου, ταλαιπωρήθηκε πολύ για να φτάσει στο νησί, καθώς αφού συγκεντρώθηκε αποβραδίς και διανυκτέρευσε στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Νεφέλη, πήγε το πρωί στο αεροδρόμιο για να πάρει το αεροσκάφος που θα την κατέβαζε στην πρωτεύουσα.

Εκεί πληροφορήθηκαν πως λόγω βλάβης του αεροπλάνου, ήταν αδύνατον να ταξιδέψουν για Αθήνα πριν το μεσημέρι! Η καθυστέρηση όμως αυτή θα είχε σαν αποτέλεσμα να μην προλάβουν την ανταπόκριση από Αθήνα για Ρόδο, στις 10:00 π.μ.

Προς στιγμή το ταξίδι φάνηκε πως θα ματαιωνόταν, όμως τελικά βρέθηκαν θέσεις σε αεροπλάνο που θα ταξίδευε από την Αθήνα για τη Ρόδο στις 5:00 μ.μ. και έτσι ο ΠΑΟΚ αναχώρησε για Αθήνα στις 2:00 μ.μ. προλαβαίνοντας την απογευματινή ανταπόκριση.

Την αποστολή του Δικεφάλου αποτελούσαν οι εξής 16 ποδοσφαιριστές: 
Πίρτσος, Χριστοδούλου, Φουντουκίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Οικονόμου, Παπαχριστούδης, Λάζος, Γιακουμής, Τερζανίδης, Παρίδης, Κούδας, Αφεντουλίδης, Ασλανίδης, Λαρίδης, Στεργιάδης.

Προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Γιέννε Τσάκναντι και αρχηγός της αποστολής ο Αρθούρος Μαρδικιάν.

Λεπτομέρειες για το φιλικό που έγινε τελικά στις 15/8/1969, ΕΔΩ.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1969-1970
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μήτρακας, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Σαράφης, Πίρτσος. Καθιστοί: Παρίδης, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Τερζανίδης, Λάζος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4