Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιουνίου 2018

Εξελίχθηκε σε μαύρη σελίδα μέσα σε 10 λεπτά (1962)

Σαν σήμερα στις 3/6/1962, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 18.000 θεατές, σε μια αναμέτρηση που έγινε στο Ποδηλατοδρόμιο (Γ. Καραϊσκάκης), γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 6-0 (!), δεχόμενος 4 γκολ από τον Γιώργο Σιδέρη μέσα σε ένα δεκάλεπτο (76' – 85').

Το τελικό σκορ σίγουρα αδικεί τον ΠΑΟΚ που δεν ήταν τόσο κακός όσο δείχνει το αποτέλεσμα, με την ομάδα να πληρώνει την απουσία του πιο φορμαρισμένου παίκτη της εκείνη την εποχή, του Βασιλειάδη. 

Ο Βασιλειάδης αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του ΣΙΣΜ (Εθνική στρατιωτική ομάδα) εναντίον της αντίστοιχης της Ολλανδίας. 

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού σκορ έπαιξαν και οι επιλογές του τεχνικού της ομάδας, ο οποίος παρουσίασε μια ενδεκάδα, με παίκτες να παίζουν σε άλλες θέσεις σε σχέση με αυτές που τους είχαμε συνηθίσει!
Σε ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο, με τις ομάδες να έχουν ανά διαστήματα την υπεροχή, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ως το 40', τι μορφή θα αποκτούσε η αναμέτρηση στη συνέχεια!

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ψύχο, μετά από κεφαλιά πάσα του Σιδέρη και με το υπέρ του Ολυμπιακού 1-0, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Ισραηλινού διαιτητή Φριντ.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Ψύχος και πάλι νίκησε για δεύτερη φορά τον Πρόγιο γράφοντας το 2-0. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε κάποια αντίδραση και το πλήρωσε με τον πιο σκληρό τρόπο, καθώς στο δεκάλεπτο μετά το 76', δεχτήκαμε τέσσερα (!) γκολ από τον Σιδέρη!

Η αρχή έγινε στο 76' με κοντινό πλασέ παρά την προσπάθεια του Πρόγιου, ακολούθησε στο 80' το 4-0 με δυνατό πλασαριστό σουτ στη γωνία (αρχική εικόνα), στο 82' με ατομική προσπάθεια και στο 85' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε από τους Κερμενίδη – Πετρίδη.

Από τον καλό ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου - αλλά απογοητευτικό στην επανάληψη- διακρίθηκαν οι Κερμενίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Γιακουμής, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Σιδέρης, Ψύχος, Αριστείδης Παπάζογλου.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τσανακτσής, Σημαντήρης, Πλέσσας, Μίλησης, Πολυχρονίου, Παπάζογλου Σ., Γκαβέζος, Σιδέρης, Μπέμπης, Παπάζογλου Α.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Απαλάκης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Κερμενίδης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη την επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4