Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Ανατροπή με 2 γκολ του Γιώργου Σκαρτάδου (1991)

Σαν σήμερα στις 12/5/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του μπροστά σε 12.000 θεατές (10.505 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με ανατροπή, έχοντας σκόρερ τον Γιώργο Σκαρτάδο!
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 21' με σουτ του Δημητριάδη και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι ο διαιτητής Ντούτσιος να σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να προβληματίζει με την παρουσία του στο πρώτο 45λεπτο.
 
Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και ο Δικέφαλος έφτασε στη νίκη με ανατροπή, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο συνήθης ύποπτος εκείνη την εποχή, Γιώργος Σκαρτάδος.

Στο 57' μετά από φάουλ που εκτελέστηκε από τα δεξιά, ο Μήτογλου πήρε την πρώτη κεφαλιά φέρνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του συμπολίτη, εκεί βρέθηκε ο Σκαρτάδος που με νέα κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στο πλεχτό, ξεσηκώνοντας την Τούμπα και κάνοντας το 1-1.
Στο 81', ήρθε η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους, την ώρα που είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως θα φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα (από τη σεζόν 1983-1984 μετρούσαν μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία).
Η φάση ξεκίνησε από δυνατό σουτ του Τουρσουνίδη έξω από την περιοχή, ασθενή απόκρουση του και ο Σκαρτάδος που καιροφυλαχτούσε μα κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Άρη, με τον κόσμο να ξεσπάει στις εξέδρες της Τούμπας πανηγυρίζοντας την ανατροπή.
Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού στο video που ακολουθεί...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Καραγεωργίου, Λεοντιάδης, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης (46' Λαγωνίδης), Σκαρτάδος, Τουρσουνίδης, Μπασμπανάς, Μπορμπόκης (61' Χοσάμ Χασάν).

Άρης: Καρκαμάνης, Μουστακίδης, Τσουρέλας, Μπουγιουκλής (78' Χαραλαμπίδης), Δαλκίδης (82' Ζιώγας), Οικονομίδης, Λημνιάτης, Σαμώλης, Τεκιάρσκι, Δημητριάδης, Γιουκούδης.
* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.
* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4