Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2018

Νίκη με αγγλικό σκορ στα Τρίκαλα (2000)

Σαν σήμερα στις 28/5/2000, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.518 τα εισιτήρια και ανάμεσά τους πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ), πήρε την νίκη με 3-5, σε παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος.
Η νίκη του ΠΑΟΚ έδωσε στην ομάδα απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας τον Ηρακλή στην 6η θέση, μετά την ισοπαλία που έφεραν οι συμπολίτες στη Νέα Σμύρνη (2-2), αποφεύγοντας τα μπαράζ σε περίπτωση που στραβοπατούσαμε στη θεσσαλική πόλη! 

Μπαράζ στα οποία θα συμμετείχαν σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, οι Ηρακλής, Πανιώνιος, Άρης
Ο ΠΑΟΚ είχε αρνητικό πρωταγωνιστή εκείνη τη μέρα τον Νίκο Μιχόπουλο, που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα και οι παίκτες μας είδαν το 0-3 με το οποίο προηγήθηκαν στο 36', να μετατρέπεται σε 3-3 στο 56'...

Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Ναλιτζής, όταν μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Καπρίλε δεν μπόρεσε να διώξει και ο πρώτος σκόρερ εκείνου του πρωταθλήματος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (4'), ο Καφές βρήκε αμαρκάριστο τον Γεωργιάδη, που με πλασέ σημείωσε το 0-2. 

Aπό το 14' ως το 28' ο Μιχόπουλος σε τρεις περιπτώσεις σταμάτησε επικίνδυνες προσπάθειες των Χλωρού και Γιοβάνοβιτς!

Στο 36' ο Νάγκμπε έβγαλε τον Καφέ σε θέση για γκολ, με τον τελευταίο να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και ...0-3!

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα έκανε ένα υγιεινό περίπατο στα Τρίκαλα, στο 42', ο Αμπονσά γύρισε την μπάλα στον Μιχόπουλο, αυτός προσπάθησε να σουτάρει με τη μία, βρήκε όμως ... αέρα και η μπάλα κατέληξε αργά στα δίχτυα μας! 

Δείτε στο video που ακολουθεί τι γκολ δέχτηκε ο ΠΑΟΚ!

Στο 51' ο Γιοβάνοβιτς είδε τον Μιχόπουλο εκτός θέσης και τον «κρέμασε», μειώνοντας σε 2-3.

Στο 55' ο τερματοφύλακάς μας ανέτρεψε (εντελώς ανόητα) τον Στοΐνοβιτς, ο Γιανναδάκης έδωσε το πέναλτι και ο Γιοβάνοβιτς ισοφάρισε!

Στο 58', ο Τετράτζε βγήκε τετ α τετ με τον Μαρδάνη, ο Κωστούλας τον ανέτρεψε, το καθαρό πέναλτι δόθηκε, ο Κωστούλας είδε την κόκκινη κάρτα, όμως ο Ναλιτζής που το εκτέλεσε είδε τον Μαρδάνη να το αποκρούει, την ώρα που τα φίδια είχαν αρχίσει να μας ζώνουν!

Στο 74', ο Φραντζέσκος έβγαλε τον Φρούσο σε θέση βολής και αυτός με δυνατό σουτ σκόραρε, γράφοντας το 3-4. 

Πέντε λεπτά αργότερα (79'), μετά από παράλληλη σέντρα του Γεωργιάδη, ο Φρούσος και πάλι, με σουτ έγραψε το 3-5. 

Το σκορ δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, αν και οι Στοΐνοβιτς στο 82' και Ναλιτζής στο 89' είχαν εξαιρετικές ευκαιρίες.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης και από τα Τρίκαλα που αποχαιρέτησαν την κατηγορία, οι Γιοβάνοβιτς, Πρεκατές, Αγγελόπουλος.
Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Μαρδάνης, Καπρίλε (39' Μανίκας), Σαμαράς (39' Κωστούλας), Πρεκατές, Αγγελόπουλος Ευθ., Γιοβάνοβιτς, Χλωρός, Αγγελόπουλος Αχ., Θεοδοσιάδης, Στοΐνοβιτς, Παπαστεριάδης (87' Μητροφάνης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Βενετίδης (73' Φραντζέσκος), Αμπονσά (52' Καραδήμος), Χασιώτης, Κατσιαμπής, Κωνσταντινίδης, Τετράτζε, Καφές, Νάγκμπε (68' Φρούσος), Γεωργιάδης, Ναλιτζής.

H τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος...
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Πιστεύω ότι πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η νίκη σήμερα, έστω και δύσκολα! Το παιχνίδι είχε πολλές ωραίες φάσεις και το πιο σημαντικό για μας είναι ότι τελειώσαμε καλά και βγήκαμε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αποφεύγοντας τα μπαράζ αν και αυτό εξαρτιόταν μόνο από εμάς. 

Εύχομαι στα Τρίκαλα να επιστρέψουν πάλι στην Α' Εθνική και στον κύριο Μπάμποβιτς ότι καλύτερο. Το ότι ένας παίκτης της ομάδας μας (Ναλιτζής), βγήκε πρώτος σκόρερ είναι πολύ καλό, τόσο για το σύνολο όσο και για τον ίδιο! Την προσπάθειά του όμως τη στήριξαν όλοι οι συμπαίκτες του. 

Όσον αφορά την πορεία του ΠΑΟΚ από τότε που ανέλαβα, μπορώ να πω ότι πετύχαμε πολλά αυτούς τους πέντε μήνες, αλλά θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί σε ορισμένα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει και παίκτες και αξία και μπορεί να κάνει πολλά".

Δημήτρης Ναλιτζής: "Ο στόχος ήταν να πάει η ομάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ χωρίς να παίξει μπαράζ, τα καταφέραμε, αν και με λίγη δυσκολία στο τέλος. Μέσα από την προσπάθεια της ομάδας, κατάφερα και εγώ να χριστώ πρώτος σκόρερ. 

Ερχόμενος το Γενάρη στον ΠΑΟΚ, πίστευα ότι είναι δύσκολο να προσαρμοστώ σε μια μεγάλη ομάδα, προσπάθησα και ακόμη έχω πολλά να δώσω, με δουλειά θα έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα".

Διονύσης Χασιώτης: "Έγινε ένα καλό παιχνίδι κι εμείς είχαμε αρκετά καλά διαστήματα. Από λάθη δικά μας ισοφαριστήκαμε αλλά δείξαμε στο τέλος τις πραγματικές μας δυνατότητες. 

Καταφέραμε να αποφύγουμε τα μπαράζ για την έξοδο στην Ευρώπη και αυτό είναι που μετράει τελικά αν και η πορεία μας φέτος γενικά, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή".

Τάσος Κατσιαμπής: "Νομίζω ότι στην αρχή ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, αλλά για ένα διάστημα χαλαρώσαμε και δεχτήκαμε τρία γκολ. Από εκεί και πέρα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό όλα τα παιδιά και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη που τόσο χρειαζόμασταν, το καλό είναι ότι δεν θα παίξουμε μπαράζ και θα έχουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι όλοι".
Στις κερκίδες βρέθηκε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Αμπντέλ Σατάρ Σάμπρι, ο οποίος αγωνιζόταν πλέον με τα χρώματα της Μπενφίκα και σε δηλώσεις του ανέφερε: "Ήρθα από τη Λισαβόνα για να δω τον ΠΑΟΚ και την Τρίτη θα πάω στην Αίγυπτο. Υπάρχει ενδιαφέρον για μένα από Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ".

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4