Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαΐου 2018

Ήττα χωρίς συνέπειες στο αντίο του Σάντος (2010)

Σαν σήμερα στις 19/5/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των play offs της Super League, της περιόδου 2009-2010 ...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (6.962 τα εισιτήρια) υπέκυψε στις πολλές απουσίες βασικών παικτών (μιλάμε για 7 ενδεκαδάτους) και έχασε από τον Άρη με 3-2.
Λάθη (των παικτών μας αλλά και του διαιτητή Σταθόπουλου), απουσίες και ατυχία λύγισαν τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που ήταν το τελευταίο του Σάντος στον πάγκο της ομάδας μας...
Οι παίκτες του "Δικεφάλου" που αγωνίστηκαν αν και οι περισσότεροι δεν ήταν βασικοί στη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, προσπάθησαν για το γόητρο της ομάδας να πάρουν ότι περισσότερο μπορούσαν από το παιχνίδι.

Σίγουρα θα τα κατάφερναν αν ο Σταθόπουλος και η ατυχία σε κρίσιμες φάσεις δεν στεκόταν εμπόδια στην προσπάθειά τους.
Ο Πορτογάλος κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας στην άμυνα τους Αραμπατζή, Μαλεζά, Τσιρίλο, Σναουτσερ, στο χώρο του κέντρου παρέταξε τους Βιεϊρίνια, Σορλέν, Κουτσιανικούλη και Φιλομένο ενώ μπροστά αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου και Εντίνιο.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο μέρος, μπήκαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ με την ομάδα μας να ισοφαρίζει 2 φορές τον γηπεδούχο.

Ο Άρης προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μαλεζά στο 12΄.

Στο 18' ο Παπάζογλου σκόραρε εναντίον της παλιάς του ομάδας με κεφαλιά, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα του Κουτσιανικούλη. Ο τηλεοπτικός φακός έδειξε πάντως ότι ο σκόρερ στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Άρης ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Χαβίτο στο 32΄, ενώ για την ομάδα μας ισοφάρισε ο Τσιρίλο με πέναλτι που έκανε ο Φερνάντεζ.

Ο παίκτης του Άρη θα έπρεπε να τιμωρηθεί με τη 2η κίτρινη κάρτα. Ο Σταθόπουλος κατάπιε το στραγάλι και άφησε τον παίκτη του συμπολίτη στο ματς...
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο ΠΑΟΚ έλεγχε το παιχνίδι αλλά ένα χέρι του Εντίνιο στο 63΄έμελλε να μετατραπεί σε γκολ που τελικά θα έδινε τη νίκη στον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 70` ο Γκιάρο κράτησε το 3-2 βάζοντας την κόντρα στο σουτ του Παπάζογλου, ενώ στο 84` ήταν σειρά του Πέσκοβιτς να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, βγάζοντας το τετ-α-τετ του Βιεϊρίνια και κρατώντας το 3-2.
Οι συνθέσεις:

Άρης (Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο, Αράνο, Νάτσο Γκαρσία, Φερνάντες, Μεριέμ (90` Nτέιλι), Χαβίτο, Αντού (82` Κάλβο), Κάμπορα (81` Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Κρέσιτς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Φιλομένο, Εντίνιο (85` Ευθυμιάδης), Παπάζογλου (81` Μίλιεβιτς).

Δηλώσεις:
Φερνάντο Σάντος: «Ήταν ένα παιχνίδι που καθορίστηκε από την δική μας αμυντική λειτουργία που δεν ήταν τόσο καλή. Πολλοί ποδοσφαιριστές μου προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά στην άμυνα δεν ήμασταν τόσο συμπαγής και συγκεντρωμένοι και δεχθήκαμε τρία γκολ κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για την ομάδα μου.

Συγχαρητήρια στον Άρη για την νίκη του με μας. Θέλαμε να κερδίσουμε και κανείς να δεν μπορεί να πει κάτι στους ποδοσφαιριστές μου που ισοφάρισαν δύο φορές στο παιχνίδι», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στην αρχική του τοποθέτηση.

Σε ερώτηση για το ότι προτίμησε να δώσει συνέντευξη Τύπου χθες ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ χθες και όχι αύριο απάντησε: «Αύριο 8:00 το πρωί πετάω για Πορτογαλία».

Σε ερώτηση για την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε, είπε: «Εμείς τις αποφάσεις για την ενδεκάδα του παιχνιδιού τις πήραμε για το καλό της ομάδας».

Για την χρησιμοποίηση του Μίλιεβιτς είπε: «Σίγουρα δεν είναι επαρκές δείγμα αφού ξέρουμε πολύ καλά την αξία τους από την προπόνηση. Μπορούμε να το πάρουμε ως ένα δώρο από πλευράς μου και κυρίως προς τον Μίλιεβιτς και της πολύ καλής δουλειάς των ακαδημιών εδώ και κάποια χρόνια».

Αντελίνο Βιεϊρίνια …

Μετά το τέλος του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, δήλωσε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φερνάντο Σάντος. Με πίστεψε. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και είχε πολύ υπομονή μαζί μου και με βοήθησε πολύ να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής. Τον ευχαριστώ πολύ».

Για τον νέο προπονητή επισήμανε: «Περιμένουμε την απόφαση της διοίκησης για το νέο προπονητή. Έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της και είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο για την ομάδα μας».

Τέλος, για τη νέα αγωνιστική περίοδο και το Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε: «Στόχος είναι να συνεχίσουμε την καλή δουλειά ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη σεζόν. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να πετύχουμε τους στόχους μας.»
Σάκης Παπάζογλου…

«Τυπικά ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι. Οι αγώνες, όμως, μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη έχουν πάντα τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Δεν παίξαμε όσο καλά θα θέλαμε και τελικά χάσαμε.
Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να βγούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας».

Για το γκολ το οποίο πέτυχε και την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος ο επιθετικός του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είμαι επαγγελματίας και τώρα παίζω για τον ΠΑΟΚ. Για το λόγο αυτό χάρηκα πολύ που πέτυχα γκολ. Ο Φερνάντο Σάντος μας αποχαιρέτησε στα αποδυτήρια».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4