Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαΐου 2018

Επιστροφή στις νίκες με Παπαδόπουλο (2015)

Σαν σήμερα στις 3/5/2015, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό, για την 33η (προτελευταία) αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, της περιόδου 2014-2015... 

Μπροστά σε λίγους θεατές (5.658 τα εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Ρατς, Κόστα, Τζαβέλλα, Κωνσταντινίδη, στην άμυνα, Κάτσε, Τζιόλη, Νομπόα, στη μεσαία γραμμή και Μακ, Περέιρα, Παπαδόπουλο επιθετική τριπλέτα.

Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, ο Δικέφαλος είχε την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά έλειψαν οι καθαρές ευκαιρίες, μέχρι το 35', όταν ο Περέιρα βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Παπαδόπουλου, αλλά πλάσαρε άουτ!

Μικροευκαιρίες νωρίτερα είχαν ο Μακ, ο Ρατς και ο Περέιρα, σε ένα διάστημα που ο Ιτάνζ δεν απειλήθηκε από την ομάδα της Λεβαδειάς, η οποία ήρθε στη Θεσσαλονίκη με αμυντικούς προσανατολισμούς και ... αντεπιθέσεις.

Στο 42', πέναλτι κέρδισε ο Περέιρα σε ανατροπή του από τον Ζίτο, το εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα)! 

Ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο ήταν, 67% κατοχή μπάλας και 12 τελικές (5 στην εστία) έναντι 2 τελικών της Λιβαδειάς και αυτές εκτός εστίας...
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε νωχελικά, δείχνοντας να αρκείται στο 1-0... 

Οι φιλοξενούμενοι με τον Μιλοσάβλιεβ στην 11άδα (αλλαγή στη θέση του Γκόμεζ), βγήκαν από το καβούκι τους, δεν είχαν εξάλλου τίποτε να χάσουν, και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με γυρίσματα του Μάντζιου από τα δεξιά.
Το παιχνίδι κινήθηκε στη μετριότητα, στο 74' πέρασε στο ματς ο Πόζογλου αντί του Περέιρα, που δεν ήταν ο χειρότερος του ΠΑΟΚ, αλλά αντικαταστάθηκε. Κουλούρης και Κίτσιου ήταν οι άλλες δύο κινήσεις του Γ.Χ. χωρίς να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 90' που πέρασε άουτ.

Ο Δικέφαλος με το τρίποντο αυτό, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, πέρασε 2ος φτάνοντας τους 64 βαθμούς, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει 63...

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης, Νομπόα (82' Κίτσιου), Μακ, Περέιρα (74' Πόζογλου), Παπαδόπουλος (93' Κουλούρης). 

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Μαχαίρας, Μιλιάζες, Τόμας, Κώτσιος, Πελέ, Ζίτο (86' Μπουσταμάντε), Γιακουμάκης, Κατίδης (66' Βούκσεβιτς), Γκόμεζ (46' Μιλοσάβλιεβ), Μάντζιος.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στην προσπάθεια της ομάδας, στην αντίδραση του Νομπόα τη στιγμή της αλλαγής του, όπως και του Μακ στο πέναλτι...

Αναλυτικά:

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι είπε: "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετές φάσεις, το 1-0 ήταν φτωχό σκορ... Είχαμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Εκεί συνεχίζουμε να έχουμε ένα θέμα ακόμη. Βέβαια δεν κινδυνεύσαμε καθόλου από τον Λεβαδειακό. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε για ανεξήγητο λόγο αργό ρυθμό, είχε πολλές διακοπές, και δεν είχαμε την ένταση και την αποφασιστικότητα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δίκαια κερδίσαμε και συνεχίζουμε"...

Σε ερώτηση για τις πολλές τελικές του ΠΑΟΚ και το μόλις ένα γκολ που μπήκε, απάντησε: "Αδικούμε τους εαυτούς μας. Τους αδικούμε πάρα πολύ, γιατί με όλες αυτές τις τελικές θα έπρεπε να κερδίζουμε πιο εύκολα στα παιχνίδια μας. Το καλύτερο ημίχρονο ήταν με τα Γιάννινα. 

Μετά αυτό το ματς, δεν μπορείς να πεις και πολλά, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Βγάλαμε πολλές φάσεις, στο τέλος είδατε και με τον Κουλούρη θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι, να βοηθήσουμε τα παιδιά".

Για το σχήμα που παρέταξε τον ΠΑΟΚ, είπε: "Δεν έχουμε τους καθαρούς παίκτες για να παίξουμε αυτό που θα θέλαμε. Και ο Περέιρα κάνει μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν είναι καθαρό εξτρέμ, οπότε ζητάμε παραπάνω πράγματα από κάποιους ποδοσφαιριστές".

Όσο για τον αγώνα με τον Πανιώνιο που ακολουθεί...: "Ελπίζω να τελειώσουμε το παιχνίδι με 11 παίκτες. Βρισκόμαστε στην 2η θέση και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε ενόψει των play offs".

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Μακ στη φάση του πέναλτι δήλωσε: "Δεν είδα τι έγινε, αλλά από την στιγμή που έδωσαν τα χέρια με τον Παπαδόπουλο, θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα. Γίνονται αυτά στα παιχνίδια και δεν ξέρω αν υπάρχει αντίδραση. Στα πέναλτι πέρα από την ικανότητα του παίκτη, μετράει και η ψυχολογία του. Αφήνουμε τους παίκτες να αποφασίσουν σε τέτοιες περιπτώσεις".

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Νομπόα στην αλλαγή του, που έφυγε στα αποδυτήρια, σημείωσε: "Στα αποδυτήρια ο Νομπόα ήταν μία χαρά. Μετά εξάλλου γύρισε και στον πάγκο. Ζητάμε πολλά από αυτόν, γιατί είναι από τους πλέον ποιοτικούς παίκτες της ομάδας. Θέλουμε να βγάζει ότι μπορεί από το ταλέντο του στο γήπεδο και όταν γίνεται αυτό εκνευρίζεται".

Τέλος αναφέρθηκε και στις ενδείξεις του Vis track: "Τα τρεξίματα σήμερα ήταν πάρα πολλά. Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε πολλά στην προπόνηση και για αυτό μετά το 60' -70' δεν μπορούσαμε να είμαστε το ίδιο καλά. Πήγαμε όμως γενικά καλύτερα και πιστεύω πως θα φτάσουμε στα play offs να είμαστε ακόμη καλύτερα. Να είμαστε όπως θέλουμε να είμαστε".

Δηλώσεις έκανε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον Λεβαδειακό.

Τα όσα είπε ο νεαρός άσος του Δικεφάλου...


Για την αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό: "Παίζαμε με μία ομάδα που είναι πολύ καλά στημένη και οργανωμένη. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σκοράραμε με τον Δημήτρη και κερδίσαμε δίκαια. Ο στόχος μας είναι να ήμαστε έτοιμοι στα play offs. Πιστεύω εκεί η πρώτη θέση θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε εμείς την πρώτη θέση".

Για την επερχόμενη αναμέτρηση στην Νέα Σμύρνη: "Εμείς δεν κοιτάμε ποτέ τον αντίπαλο, ήμαστε ΠΑΟΚ και πάμε πάντα για τις νίκες. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ποτέ δημόσιες σχέσεις. Θα πάμε Νέα Σμύρνη για να κερδίσουμε το ματς".
Ο Ραζβάν Ρατς, στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, τόνισε μεταξύ των άλλων πως η ομάδα θα έχει κίνητρο για την 1η θέση στα play offs...

Τα όσα είπε:
"Αν θα είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και πειθαρχημένοι στα play offs, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να τερματίσουμε πρώτοι. Είναι σημαντικό για την ομάδα ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν δέχεται γκολ. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε και στα play offs"...

Aναφερόμενος στη γενική εικόνα της ομάδας είπε: "Χωρίς να θέλω να πω οτιδήποτε για τον προηγούμενο προπονητή, αυτή την στιγμή η ομάδα είναι σε καλό δρόμο".

Όσο για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, σχολίασε: "Το γκολ είναι και θέμα τύχης. Στα play offs που θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιστεύω ότι θα βάλουμε περισσότερα γκολ"...

Τέλος σε ερώτηση για την εικόνα της άδειας Τούμπας απάντησε: "Δεν είμαι προφήτης, αλλά σίγουρα η ομάδα θα έχει κίνητρο για την 1η θέση στα play offs. Θα δώσουμε περισσότερο από το 101% μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι περισσότερο από αυτό που εξαρτάται από τα πόδια μας. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4