Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Μαΐου 2018

Διπλό με περίπατο, στη Ρόδο (1983)

Σαν σήμερα στις 22/5/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Ρόδο, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1982-1983...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 3.000 θεατές (1.990 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-2 χάρη σε γκολ των Ψαρρά και Βασιλάκου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε πιο εύκολα από ότι αναμενόταν τη νίκη, παίζοντας κυρίως στην επανάληψη εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Το  πρώτο 45λεπτο ήταν αμφίρροπο και οι δύο ομάδες δε δημιούργησαν ευκαιρίες, εκτός από την φάση στο 29' όπου η κεφαλιά του Δημόπουλου σε κενή εστία, πέρασε άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε ολότελα, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και να φτάνει στην άνετη επικράτηση. 

Το σκορ άνοιξε στο 45' ο Ψαρράς με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Τρίμχολντ.
Η Ρόδος βρέθηκε κοντά στο 1-1 στο 54', όταν η προσπάθεια του Γεωργαλή σταμάτησε στο δοκάρι μας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 58', από σέντρα του Σκαρτάδου, ο Βασιλάκος με μονοκόμματο σουτ έγραψε το 0-2, παρά το γεγονός ότι πιεζόταν από αντίπαλο!

Στο 86' ο διαιτητής Κουναλάκης έδωσε πέναλτι αυστηρό (σε χέρι του Χριστοφορίδη), το εκτέλεσε ο Βασιλάκος στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Κούδας, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Ψαρράς και από τη Ρόδο οι Συρίγος, Αργυρόπουλος

Οι συνθέσεις:

Ρόδος: Συρίγος, Καλαϊτζίδης, Εγγλέζος, Αργυρόπουλος, Χριστοφορίδης, Πανουργιάς, Ρήγας, Λαμπρινός (50' Καλτσάς), Παπαοικονόμου, Σκρέλι, Γεωργαλής (75' Ρούμπο).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ψαρράς, Σίγγας, Γκουερίνο, Τρίμχολντ, Βασιλάκος, Δημόπουλος (79' Τριανταφυλλίδης), Κούδας (75' Δαμανάκης), Κωστίκος.

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4