Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2018

Πλήρωσε και πάλι τα πειράματα του Τσάκναντι (1970)

Σαν σήμερα στις 24/5/1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος με τον στον Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 20.000 θεατές (19.115 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1, αν και προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Χρήστο Τερζανίδη!

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο πολύ δυνατός αέρας που φύσαγε εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη και ήταν με το μέρος μας στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη ευνόησε τους φιλοξενούμενους...

Ο ΠΑΟΚ έχασε από νωρίς τη μάχη της μεσαίας και οι παίκτες του Ηρακλή ήταν πολύ απειλητικοί, δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες και συνεχείς κινδύνους για την άμυνά μας, στην οποίαν δέσποζε ο Φουντουκίδης.
Με τον Κούδα απομονωμένο, τον Παρίδη εξαφανισμένο στα αριστερά της επίθεσης (!) και τον Αφεντουλίδη για πρώτη φορά στη ζωή στα δεξιά (!), η ομάδα δεν μπορούσε να λειτουργήσει... 

Ο Τσάκναντι κράτησε τους δύο εξτρέμ σε αυτές τις θέσεις ως το τέλος του παιχνιδιού, χωρίς να αντιληφθεί το μεγάλο του λάθος!

Το σκορ άνοιξε στο 3', μετά από συνδυασμό των Παρίδη – Κούδα – Τερζανίδη και βολίδα του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην κάτω αριστερή γωνία του Δινόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για ένα δεύτερο γκολ και είχε μια καλή στιγμή στο 10' με τον Μουρατίδη (απέκρουσε ο Δινόπουλος) και άλλη μια στο 18' όταν η κεφαλιά του Σαράφη πέρασε άουτ.
Ο Ηρακλής ζήτησε στο 32' πέναλτι σε ανατροπή του Κασάπη, με τον Μίχα να λέει «παίζετε», με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου και τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.

Στο 50' ο Φυτίλης έπιασε καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 56' έγινε το 1-1 με ένα μάλλον τυχερό γκολ! Ο Σεντελίδης σέντραρε και η μπάλα με τη βοήθεια του ανέμου πήγε στο «Γ» της εστίας μας, χωρίς ο Χριστοδούλου να καταφέρει να αποτρέψει την ισοφάριση.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που απειλούσε με δεύτερο γκολ, είχε τις πολύ καλές ευκαιρίες για να το πετύχει, όμως ο Χριστοδούλου απέκρουσε στο 60' την καρφωτή κεφαλιά του Αϊδινίου, ίδια τύχη είχε το σουτ του Καλιοντζή στο 72', καθώς και το σουτ του Αϊδινίου στο 73'.

Διακρίθηκαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Χριστοδούλου, Τερζανίδης και από τον Ηρακλή οι Αϊδινίου, Ζαφειρίδης, Δινόπουλος, Χαλιαμπάλιας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Παπαχριστούδης, Μουρατίδης (76' Γιακουμής), Τερζανίδης, Αφεντουλίδης, Σαράφης, Κούδας, Παρίδης.

Ηρακλής: Δινόπουλος, Ακριτίδης, Χαλιαμπάλιας, Σεντελίδης, Θεοδοσιάδης, Νικολούδης, Φυτίλης, Κασάπης (54' Καφετζής), Ζαφειρίδης, Αϊδινίου (75' Ζαχαρόπουλος), Καλιοντζής.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4