Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαΐου 2018

Ήττα από τον Άρη, με γκολ από νωρίς (1974)

Σαν σήμερα στις 5/5/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Άρη, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1973-1974...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 23.000 θεατές (22.100 τα εισιτήρια), φίλους και των δύο ομάδων, έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε το παιχνίδι στο 10', από τον Πάλλα.

Η φάση ξεκίνησε από ένα φάουλ του Τσιλιγκιρίδη στον Αλεξιάδη, το εκτέλεσε ο Καπερνέκας, ο Στέφας απέκρουσε, ο Πάλλας πρόλαβε τον Φουντουκίδη και με κοντινό σουτ σημείωσε το γκολ που έμελλε να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 25', όταν το δυνατό χτύπημα φάουλ του Ασλανίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαφλωράτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν με δεύτερο γκολ, καθώς στο 35' ο Ιωσηφίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Καπερνέκα και τρία λεπτά αργότερα (38') ο Στέφας έπεσε στα πόδια του Παπαϊωάννου, απομακρύνοντας τον κίνδυνο!
Στο 58', Τσιλιγκιρίδης - Κούδας – Ασλανίδης - Σαράφης συνδυάστηκαν όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στο 69' ο Στέφας απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Καπερνέκας, για να φτάσουμε προς το φινάλε του ματς, όταν ο ΠΑΟΚ πίεσε τον Άρη όμως το σουτ του Ασλανίδη στο 79' και του Τερζανίδη στο 89' τα σταμάτησε ο καλύτερος παίκτης του συμπολίτη στην αναμέτρηση, ο Παπαφλωράτος.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Τερζανίδης, Ιωσηφίδης και από πλευράς Άρη οι Παπαφλωράτος, Παπαϊωάννου, Φοιρός.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Παπαφλωράτος, Πάλλας, Ναλμπάντης, Φοιρός, Σπυρίδων, Κασάπης, Καπερνέκας, Κουμαριάς, Αλεξιάδης, Γούναρης, Παπαϊωάννου.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Κερμανίδης (71' Παναγής), Τερζανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1973-1974.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4