Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαΐου 2018

Πρόκριση στους "4" για τον ΠΑΟΚ του Σκότσικ (1985)

Σαν σήμερα στις 8/5/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, στη ρεβάνς του 1-4 του πρώτου αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1984-1985 ...

Το παιχνίδι έγινε παρουσία 3.500 θεατών (2.615 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του ντουμπλάρισε τις νίκες επί της ομάδας της Μαγνησίας, επικρατώντας με 2-0, χάρη σε δύο κεφαλιές των Κωστίκου – Δαμανάκη.
Ο Αυστριακός τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκούρασε βασικούς παίκτες, δίνοντας φανέλα βασικού σε κάποιους που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος...

Το σκορ άνοιξε στο 25' ο Γιώργος Κωστίκος με γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλεξανδρίδη.
Tέσσερα λεπτά αργότερα (29') ήταν η σειρά του Γιάννη Δαμανάκη να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Βασιλάκος, με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Παπαγεωργίου κάνοντας το 2-0.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του, περισσότερο θύμιζε παιχνίδι – αγγαρεία, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτάσουν απειλητικά στην εστία μας, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταγραφεί μόνο μια αξιόλογη φάση, όταν στο 85', ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Πλότσικας, σταμάτησε με υπερένταση και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, το κοντινό σουτ του Λιάκου!
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Γιούρισιτς, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης και από τον Ολυμπιακό Βόλου οι Βαϊνάς, Σακελλαρίδης, Ζαγκαβιέρος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Μαλιούφας, Σπανοσωτηρόπουλος, Γιούρισιτς, Μαυρομάτης, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης, Λιάκος, Κωστίκος, Βασιλάκος, Πάπριτσα (46' Ιορδανίδης).

Ολυμπιακός Βόλου: Παπαγεωργίου, Πλότσικας, Μάνδαλος (58' Λόλας), Βαϊνάς, Βήτας, Τάχος (58' Σακελλαρίδης), Οικονόμου, Δουζένης, Ζαγκαβιέρος, Ηλιόπουλος, Διαμαντάρας.
Ο Βάλτερ Σκότσικ μετά το παιχνίδι κατσάδιασε τους παίκτες του για την «χαλαρή» τους εμφάνιση, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά:

«Είστε επαγγελματίες κοιτάξτε να σοβαρευτείτε. Από εδώ και πέρα για ότι συμβεί είστε υπεύθυνοι αποκλειστικά εσείς. Σφίξτε τα λουριά σας και προσέξτε την εξωγηπεδική ζωή σας και τη φυσική σας κατάσταση.

Δείξτε προθυμία στις προπονήσεις. Αποδείξατε και στο παρελθόν ότι έχετε τις δυνατότητες να πάρετε όλα τα παιχνίδια που απομένουν και να στεφθείτε πανηγυρικά πρωταθλητές!»
* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, κατέβασε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτή που πήγαινε καρφί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος εκείνη τη σεζόν είχε κάνει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο Κύπελλο αν και αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική, απέναντι όμως σε σχετικά εύκολους αντιπάλους (Αχαρναϊκό, Θρίαμβο, Πιερικό).

* Ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις του θεσμού διαδοχικά τους: Ηρακλή, Άρη, Λαμία και όλοι στην Τούμπα άρχισαν να κάνουν όνειρα για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας μας!

* Στην 43η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1984-85 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32.

* Για τρίτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (μετά το 1970 και το 1980) δεν υπήρξε στον τελικό ομάδα προερχόμενη από την Αττική, καθώς αναμετρήθηκαν ΠΑΟΚ και Λάρισα...
* Στην παραπάνω εικόνα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που παρατάχτηκε σε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, τη σεζόν 1984-1985.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4