Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Απριλίου 2018

Λευκή ισοπαλία με κάκιστη εμφάνιση (2012)

Σαν σήμερα στις 8/4/2012, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012 ...

Πραγματοποιώντας μια ακόμα πολύ κακή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται σύμφωνα με την απόδοση της ομάδας- να πάρει βαθμό. 0-0 το τελικό αποτέλεσμα ...

Η μόλις ΜΙΑ τελική προσπάθεια του Δικεφάλου στα 92 λεπτά του αγώνα -και αυτή με μακρινό ακίνδυνο σουτ του Λάζαρ- τα λέει όλα...

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση, φάνηκε από την αρχή φοβισμένος, λες και έπαιζε με κάποιο μεγαθήριο, έδωσε γήπεδο στους γηπεδούχους και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι παίκτες του Δώνη είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας χωρίς βέβαια να κάνουν τη μεγάλη φάση στο α' ημίχρονο. 
Την κακή εικόνα της ομάδας ήρθε να συμπληρώσει η αποβολή του Φωτάκη (κακός μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) στο 37', σε μια φάση πάντως στην οποία δεν είχε πρόθεση ο παίκτης του ΠΑΟΚ, αφού δεν είδε τον Φυντανίδη, έκανε κίνηση προς την μπάλα και τον βρήκε άθελά του...

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες στο γήπεδο, δεν μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει δυο μπαλιές και αν δεν υπήρχε ο καλός και σήμερα Χαλκιάς να σώσει σε 1-2 περιπτώσεις, δύσκολα θα απέφευγε την ήττα.

Κακή η απόδοση των περισσοτέρων παικτών στο παιχνίδι με τη μεσαία γραμμή -εκτός του Γκαρσία που πάλεψε φιλότιμα- να μην δικαιολογεί την παρουσία της στο γήπεδο.

Εντύπωση προκάλεσε και η στάση του Μπόλονι να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 78', τη στιγμή που η ομάδα έδειχνε ξεκάθαρα κουρασμένη! 

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι που διαιτήτευσε ο Κωνσταντινέας στη Super League... 
Oι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Ζουέλα, Φυτανίδης, Γιαννούλης (67' Επστάιν), Ιγκλέσιας, Τάτος (76' Αναστασάκος), Πίτου Γκαρσία, Μήτρογλου, Μπρίτο (78' Καραγκούνης) και Δημούτσος. 

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (84' Γεωργιάδης), Λίνο και Αθανασιάδης.
Δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να επιτίθεται αποτελεσματικότερα ο ΠΑΟΚ, να εκμεταλλευτεί τις επόμενες μέρες για τη φυσική κατάσταση του ρόστερ, αλλά και να ξεπεράσει το ψυχολογικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στα εντός έδρας παιχνίδια

"Κατ’ αρχήν θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ατρόμητο για τη πορεία του. Και να ευχηθώ στον τελικό να κερδίσει ο καλύτερος. Σχετικά με το ματς αυτό που μπορώ να πω είναι ότι νομίζω πως δεν ήταν καλό παιχνίδι. Δεν υπήρχαν επιθετικές ενέργειες. Ακόμη κι ο Ατρόμητος ο οποίος για αρκετή ώρα έπαιζε με υπεροχή αριθμητική, δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο.

Αλλά είμαι εδώ για να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ. Και πρέπει να πούμε ότι δεν είχαμε εμπνεύσεις, δεν ήμασταν καλοί. Δεν ξεκινήσαμε καλά, στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο χάσαμε τόσες μπαλιές όσες σε δύο κανονικά ματς. Και πιστεύω ότι βήμα βήμα ανακτήσαμε την παρουσία μας στο γήπεδο.

Είναι μια στιγμή που πρέπει να πω συγχαρητήρια στην ομάδα, για αυτού του είδους τις καταστάσεις, όπου έδειξε συγκέντρωση και δύναμη, αφού αγωνίστηκε με μειονέκτημα. Οι παίκτες προσπάθησαν να κάνουν ότι καλύτερο και νομίζω ότι οι επόμενες μέρες είναι κατάλληλες για να αποκαταστήσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Επίσης είμαι χαρούμενος για κάποιους παίκτες, όχι όμως απόλυτα ικανοποιημένος. Για τους νεαρούς μπακ, τον Αποστολόπουλο και τον Σταφυλίδη, για ακόμα μια φορά όμως πρέπει να πω πως ξέρουν ότι ο δρόμος για την ανέλιξη τους είναι μακρύς και θέλει θυσίες. Ελπίζω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουν.

Τα σχέδια μας για το άμεσο μέλλον είναι πως πρέπει να βάλουμε στο γήπεδο τη δουλειά στο επιθετικό κομμάτι, όπου πρέπει να ανέβουμε επίπεδο. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε ακόμη πιο επιθετικοί και να δείξουμε μαχητικότητα, με τη μπάλα ή χωρίς αυτή.

Μας λείπουν δύο πόντοι για τη μαθηματική εξασφάλιση των play offs. Θέλω να ζητήσω ευγενικά τη στήριξη των φιλάθλων μας, γιατί δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ψυχολογικό ζήτημα με τα εντός έδρας ματς που χάσαμε.

Όλα τα ματς πριν ξεκινήσουν είναι εξ ορισμού δύσκολα. Ξεκινάς από το 0-0 και πρέπει να κερδίσεις. Και θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι δε θα ξαναδώσουμε δώρα όπως σε προηγούμενα ματς με Γιάννενα ή Τρίπολη. Σίγουρα παρότι και εκεί μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο, νομίζω ότι στην άμυνα είμαστε αρκετά επιθετικοί. Αυτό που χρήζει βελτίωσης είναι οι επιθετικές στιγμές μας. Παρότι κάνουμε ευκαιρίες σε ματς, δεν τελειώνουμε τον αντίπαλο.

Ήταν στο μυαλό μου η αλλαγή του Λίνο, μιας και δεν ήθελα να αλλάξω την αμυντική γραμμή λόγω του σκορ. Ο Γκαρσία και ο Λάζαρ ήταν σε καλό επίπεδο και ήθελα μια αλλαγή μπροστά. Επίσης όταν άλλαξα τον Σάλπι, στο μυαλό μου ήταν η αλλαγή του Λίνο, αλλά δεν είχα άλλους ψηλούς για αμυντικές φάσεις και δεν το επέλεξα εν τέλει."

Για την αποβολή του Φωτάκη: "Δεν μπορώ να έχω επίσημη γνώμη γιατί δεν το είδα πολύ καθαρά. Αλλά γνωρίζω πως ο Φωτάκης αυτό που έκανε δεν το έκανε με πρόθεση και νομίζω πως ο ρέφερι ήταν καλός γενικά, αλλά σ αυτή τη στιγμή υπερέβαλε λίγο, με την απ' ευθείας κόκκινη."
Ο Γιώργος Φωτάκης σε δηλώσεις του μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αναφέρθηκε στη φάση της αποβολής του στο 37', χαρακτηρίζοντάς την άδικη...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη φάση της αποβολής του: "Δέχθηκα μια μπαλιά μακρινή από το Λίνο, είχα σκοπό να κοντρολάρω τη μπάλα πηδώντας στον αέρα, καμία πρόθεση να χτυπήσω τον αντίπαλο, όπως ίσως φάνηκε στην τηλεόραση. 

Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς από την ένταση του αγώνα αλλά νομίζω πώς ο διαιτητής μου είπε ότι είχα πρόθεση να τον χτυπήσω. Εγώ δεν είχα σε καμία περίπτωση. 

Αν την παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε ότι πήγαινα να κοντρολάρω τη μπάλα. Σαφώς και η φάση αυτή έκρινε το παιχνίδι, θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν από το 35΄και μετά. Μείναμε με δέκα παίκτες και έτρεχαν πολύ περισσότερο".

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: "Πιστεύω παρόλο που δεν ξεκινήσαμε καλά, είχαμε σκοπό να κερδίσουμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ισοπαλία εμείς θέλουμε να κερδίζουμε παντού. Να κερδίσουμε τη Δόξα για να τελειώσουμε την υπόθεση play offs. 

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες είναι θετικό το αποτέλεσμα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Μας προβληματίζει η εικόνα στην Τούμπα, μακριά από την έδρα μας δεν έχουμε κανένα φόβο, μπορούμε και κερδίσουμε όλους. 

Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα στην έδρα μας, έχουμε σκαμπανεβάσματα. Αν θέλουμε να βγούμε πρώτοι στα play offs, θα πρέπει να πάρουμε και τα τρία ματς στην έδρα μας".

Για τον αγώνα με την Δόξα: "Να βγάλουμε την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα, την αγωνιστικότητα που δείχνουμε εκτός έδρας για να κερδίσουμε. Εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε. Νομίζω ότι όλες τις ομάδες χρειάζονται, όλες αξίζουν σεβασμό. Η Δόξα Δράμας, άλλωστε, έχει δείξει ότι έκανε ζημιά σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ".
Ο Γιώργος Γεωργιάδης που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς με τον Ατρόμητο, σε δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού, μίλησε για τον αγώνα στο Περιστέρι αλλά και για τη συνέχεια της ομάδας τόσο στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου όσο και στα play offs.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Μιλώντας αρχικά για το παιχνίδι σημείωσε: "Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος πολύ φορμαρισμένη και πολύ καλή φέτος. 


Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά το παιχνίδι, δεν κάναμε τις ευκαιρίες που θα θέλαμε και σε μια ανύποπτη φάση ήρθε και η κόκκινη του Φωτάκη με αποτέλεσμα τα πράματα να γίνουν πάρα πολύ δύσκολα. 

Στην επανάληψη πρώτος στόχος ήταν να κρατήσουμε το μηδέν και πιστεύω αν εξαιρέσουμε τη φάση με το δοκάρι στο τέλος δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα και πήραμε το βαθμό".


Σε ερώτηση πόσο άλλαξε τα σχέδια της ομάδας η αποβολή του Φωτάκη, απάντησε: "Όταν αναγκάζεσαι να παίζεις με παίκτη λιγότερο είναι δύσκολο για την ομάδα γιατί σίγουρα χρειάζεται περισσότερο τρέξιμο. 


Αν και δεν ήμουν στα αποδυτήρια για να ακούσω τον προπονητή στο ημίχρονο, πρώτος στόχος όπως καταλάβαμε όλοι ήταν το μηδέν στην άμυνα και αν μπορέσουμε να βγούμε στην κόντρα για να κάνουμε κάποια φάση για να εκμεταλλευτούμε τους γρήγορους παίκτες που είχαμε μπροστά. 

Θα το κάναμε αλλά δε μας βγήκε η φάση και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα γκολ".

Για το αν αφήνει τον ΠΑΟΚ ικανοποιημένο ο βαθμός της ισοπαλίας, πρόσθεσε: "Έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι πιστεύω πως ήταν καλός ο βαθμός, αν και σαν ΠΑΟΚ θα πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά και να κυνηγάμε πιο πολύ το αποτέλεσμα".

Όσο για το ματς με τη Δόξα, δήλωσε: "Δεν κοιτάμε τον αντίπαλο με τον οποίο παίζουμε. Στα τελευταία παιχνίδια βέβαια δεν εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας καθόλου, χάσαμε πάρα πολλούς βαθμούς και το μόνο που πρέπει να διορθώσουμε είναι τα δικά μας λάθη και την αυτοσυγκέντρωσή μας. 


Με όποιον αντίπαλο παίζουμε , είτε είναι η Δράμα είτε τα Γιάννινα άμα είμαστε εμείς καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε, οπότε και στο παιχνίδι της Τετάρτης δε θα κοιτάξουμε τη Δράμα, θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να μη κάνουμε τα λάθη των τελευταίων αγώνων για να πανηγυρίσουμε επιτέλους μια νίκη μέσα στην Τούμπα γιατί τη χρειαζόμαστε πάρα πολύ".

Για το τι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ στα play offs, τόνισε: "Τα play offs είναι κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τους αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι λίγα ματς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα παίξει ρόλο σίγουρα η κούραση και το βάθος της ομάδας. 


Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, εύχομαι να μην έχουμε τραυματίες, να είναι όλα τα παιδιά υγιή. Είναι ένα μίνι πρωτάθλημα, θέλουμε να παλέψουμε για την πρώτη θέση και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς. 

Το κυριότερο είναι να κερδίσουμε τα ματς στην έδρα μας, γιατί πιστεύω εκεί θα κριθεί το μίνι αυτό πρωτάθλημα. Στα παιχνίδια της έδρας, μιας και έξω έχουμε δείξει ότι είμαστε καλοί. Αν μπορέσουμε και πάρουμε τους βαθμούς στην Τούμπα πιστεύω ότι θα τερματίσουμε πρώτοι"...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4