Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Απριλίου 2018

Με εκτελεστή τον Πάρη Ζουμπούλη (1995)

Σαν σήμερα στις 2/4/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο μας, μπροστά σε 21.000 θεατές (19.734 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, με τον Ζουμπούλη να εκτελεί δις με κεφαλιές τον Αρη χαρίζοντας το τρίποντο στον ΠΑΟΚ, σε μια Τούμπα που γιόρτασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τη νίκη!
Η αρχή έγινε στο 16' όταν μετά από φάουλ του Φαν Ρόι, ο Αλεξίου κέρδισε την κεφαλιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Ζουμπούλης εκτέλεσε τον Καρκαμάνη!

Στο 37' ο Φαν Ρόι σέντραρε και ο Ζουμπούλης με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0. 
Στην επανάληψη πρωταγωνιστής έγινε ο διαιτητής Φασόλης που κοκκινοκιτρίνισε και τις δύο ομάδες! 
Στο 53' απέβαλε με 2η κίτρινη τον σκόρερ του αγώνα (για "θέατρο"), στο 78' τον Μαυρογεννίδη με 2η κίτρινη επίσης και στο 84' τον Τσιαντάκη (είχαν αρκετά πάρε δώσε με τον Ολυμπιακό οι επαναστάτες της πόλης (!), με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό χτύπημα!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης (15' Χάβος), Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Παναγιωτίδης, Μπότσιεκ (70' Αναστασιάδης), Φαν Ρόι, Ζουμπούλης.

Άρης: Καρκαμάνης, Μαυρογεννίδης, Σαμόλης (επικό στο σύνθημα!), Κωνσταντινίδης (60' Δαλκίδης), Στρατηλάτης, Λεκμπέλο, Μητσόπουλος, Μιλόγιεβιτς, Μπουγιουκλής, Λόντσαρ, Τσιαντάκης.

Πυρ και μανία ήταν μετά τη λήξη του ματς ο Αρι Χάαν με τον Φασόλη. Χαρακτηριστική η δήλωση του Ολλανδού: "Όλοι είδατε τι έγινε σήμερα! Παρά το γεγονός ότι η ομάδα μου νίκησε, είμαι εξοργισμένος με τη διαιτησία. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να σκεφτούν τι πρέπει να κάνουν όταν παίζονται τόσο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.  Όταν ένας παίκτης δεν είναι καλός και είναι μέτριος τον διώχνουν. Τον διαιτητή όταν είναι μέτριος, τι πρέπει να τον κάνουν;" 

Και συνέχισε: "Όταν ο Άρης έχει ένα σουτ στον αγώνα δεν είναι δυνατόν να έχει βλέψεις για Ευρώπη! Πήραμε 10 από τους 12 βαθμούς στα τοπικά ντέρμπι (Ηρακλή - Αρη, μέσα - έξω), αλλά βρισκόμαστε πίσω από αυτές τις ομάδες!"

Ο τεχνικός του Αρη, (Φοιρός), είπε την ωμή αλήθεια: "Οι παίκτες μου φοβήθηκαν και τους δικαιολογώ απόλυτα!"

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4