Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Απριλίου 2018

Ισοπαλία με φωνές κατά Παντελάκη και Λόραντ (1981)

Σαν σήμερα στις 12/4/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1980-1981...
Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές (28.157 τα εισιτήρια)αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον συμπολίτη, με τα γκολ να σημειώνονται μέσα σε ένα δίλεπτο (75' – 77').
Η πρόθεση του Άρη να φύγει με την ισοπαλία στις αποσκευές του φάνηκε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Παντζιαρά, την ώρα που η κερκίδα τα είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Παντελάκη, αλλά και τον Γκιούλα Λόραντ, απαιτώντας να φύγουν από την ομάδα!
Ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, με τον Κούδα στο 22', όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Κερμανίδη, ο Κούδας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με τον Παντζιαρά εξουδετερωμένο.
Στο 34' η βολίδα του Γκουερίνο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Άρη.
Στο 57' ο Κερμανίδης βγήκε τετ α τετ με τον Παντζιαρά, αλλά ο τελευταίος έπεσε στα πόδια του και απέκρουσε.

Στο 61' ο Κωστίκος έβγαλε τον Κούδα τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Άρη, με τον Φοιρό να σώζει την κατάσταση με προβολή...
Ο Φούρτουλα ήταν θεατής του αγώνα ως το 75', όταν ο Άρης με γκολ από το πουθενά πήρε το προβάδισμα!
Ο Τζιφόπουλος με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Ζήνδρο, αυτός έπιασε ένα χλιαρό σουτ, η μπάλα αναπήδησε αρκετές φορές, πέρασε πάνω από το σώμα του τερματοφύλακά μας και έτσι γράφτηκε το 0-1.
 
Δύο λεπτά αργότερα (77'), ο Γούναρης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σίγγας πήρε την κεφαλιά από του Φοιρό-Μπαλλή και ισοφάρισε, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο κάθετο δοκάρι.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης και από τον Άρη οι Φοιρός, Βένος, Παντζιαράς, Κούης.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σίγγας, Βασιλάκος (46' Κωστίκος), Κούδας, Γκουερίνο.

Άρης (Βίτσαν): Παντζιαράς, Μιχαλίτσιος, Τζιοφόπουλος, Φοιρός, Βένος, Κούης, Μπαλλής, Ζήνδρος (82' Τσιριμώκος), Δράμπης (83' Πασαλής), Ζελελίδης, Σεμερτζίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4