Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Απριλίου 2018

Επεισόδια, ένταση και ... ήττα! (1994)

Σαν σήμερα στις 17/4/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1993-1994 ...

Ο Δικέφαλος με τον Σταύρο Σαράφη στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 7.000 θεατές (6.061 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-2, μια ήττα που ήταν η πρώτη εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ και παράλληλα η πρώτη νίκη για τον συμπολίτη στην έδρα μας μετά από 10 χρόνια!
Πολλά επεισόδια πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κατά τη διάρκειά του αλλά και μετά το τέλος του, σε έναν αγώνα στον οποίον κυριάρχησαν τα νεύρα και η δύναμη από τους παίκτες και των δύο ομάδων.
Στο 28' ο διαιτητής Σάββας (στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του), είδε πέναλτι (ανύπαρκτο!) σε μια μονομαχία του Μπουγιουκλή, με τους Μιχόπουλο – Καπετανόπουλο, το εκτέλεσε ο Δαλκίδης, ο Μιχόπουλος απέκρουσε προσωρινά, για να έρθει ο Μιλόγεβιτς να σκοράρει, με την επιστροφή της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο.
Πέντε λεπτά αργότερα (33') ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, με παρόμοιο τρόπο, όταν ο Οικονομίδης ανατράπηκε από αμυντικό του Άρη (αυστηρό) και ο Λούχοβι από τα 11 μέτρα νίκησε τον Καρκαμάνη.
Το τελικό 1-2 σημειώθηκε στο 65' με δυνατό σουτ του Σαπουντζή που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νίκο Μιχόπουλο, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει αυτή τη φορά απάντηση, στο προβάδισμα του συμπολίτη.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Ζαγοράκης, Λούχοβι, Καπετανόπουλος, ενώ οι Κωφίδης, Ιβάν, Σαπουντζής, Στρατηλάτης ήταν οι καλύτεροι του Άρη.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Βολτέζος, Αλεξίου, Γιουκούδης (65' Μπορμπόκης), Δερμιτζάκης, Ζαγοράκης, Λούχοβι, Οικονομίδης, Χάβος (75' Καρασαββίδης).

Άρης: Καρκαμάνης, Ιωσηφίδης, Χρυσοστομίδης, Ζαχόπουλος, Μητσόπουλος, Στρατηλάτης, Δαλκίδης (46' Σαπουντζής), Μιλόγεβιτς (88' Λαμπριάκος), Μπουγιουκλής, Ιβάν, Κωφίδης.

H βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής.

* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4