Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Απριλίου 2018

Η ήττα έφερε την απομάκρυνση του Αλέφαντου (1989)

Σαν σήμερα στις 9/4/1989, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1988-1989 ...

Ο Δικέφαλος με τον … Αλέφαντο στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (5.330 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0 από τους γηπεδούχους, στο τελευταίο παιχνίδι του Αλέφαντου στον πάγκο μας, καθώς αντικαταστάθηκε από Σταύρο Σαράφη. 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 89' με πέναλτι του Χαραλαμπίδη, ένα πέναλτι που υπέδειξε ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Ναζίρης, όταν μετά από σέντρα του Βούζα, ο Βούλτσεφ έπιασε πλασαριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αλαβάντα και ο Ναζίρης έδειξε την άσπρη βούλα…
Ο ΠΑΟΚ ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο του κυριολεκτικά … χάλια, με την ομάδα να μετράει στα τελευταία 12 παιχνίδια της μόλις τρεις νίκες και να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Λίγες οι καλές φάσεις στο ματς, με τον Βούλτσεφ στο 25’ να σημαδεύει το δοκάρι μας, ενώ στο 34’ ο Γκιτσιούδης σταμάτησε δύσκολα το σουτ του ίδιου παίκτη της Δραμινής ομάδας.

Στο 55΄ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-1, όταν ο Μπορμπόκης σε τετ α τετ με τον Καρασάββα, σούταρε άουτ! Αυτή άλλωστε ήταν η καλύτερη στιγμή μας στο ματς, με τη Δόξα να φτάνει δίκαια στη νίκη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Καραγεωργίου, Μαλιούφας και από τη Δόξα οι Βούζας, Βούλτσεφ, Ουσταμπασίδης.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Καρασάββας, Μαργαρώνης (58’ Βούζας), Παπαχριστόπουλος, Παπαθεοδώρου, Μιχαλίτσιος, Βασιλακάκης, Μιχαηλίδης (69’ Ξανθόπουλος), Χαραλαμπίδης, Βούλτσεφ, Ουσταμπασίδης, Μουρατίδης.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Αλαβάντας, Μήτογλου, Μαυρέας, Όσβαλντ, Μπορμποόκης, Λαγωνίδης, Μαλιούφας (71΄Λεοντιάδης), Φερνάντο (28’ Καρασαββίδης), Αναστασιάδης.

* Ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλό ξεκίνημα εκείνη τη χρονιά, ειδικά το διπλό στον Ολυμπιακό έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια, καθώς τερμάτισε 8ος με 32 βαθμούς, έχοντας 11 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες και τέρματα 34-30. 

Ειδικά στον 2ο γύρο η ομάδα δε βλεπόταν αφού σε 15 ματς σημείωσε μόλις 3 νίκες ...

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε τη σεζόν 1988-1989 ο Ρίνους Ίσραελ για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 3 ισοπαλίες - 5 ήττες), τον διαδέχτηκε ο ... Αλέφαντος για 11 ματς (3 νίκες - 5 ισοπαλίες - 3 ήττες) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Σαράφη (2 ισοπαλίες - 1 ήττα), που κάθισε στον πάγκο μας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές... 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ.  Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4