Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό της ΑΕΛ στην Τούμπα (2007)

Σαν σήμερα στις 24/2/2007, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2006-2007...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του, γνώρισε ήττα – ντροπή με 1-3 από τη θεσσαλική ομάδα, έχοντας απόντες τους Ζαγοράκη, Παντελή Κωνσταντινίδη και Χαραλάμπους.

Ο ΠΑΟΚ μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Κόζλεϊ, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει το φάουλ που εκτέλεσε ο Γεωργιάδης από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του. 

Ο ΠΑΟΚ έλεγχε το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο και όταν οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σφύριγμα του Σκουφίτσα, κανείς από τους περίπου 5.000 θεατές (4.097 τα εισιτήρια), δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε στην επανάληψη…

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 1-1 στο 48ο λεπτό με τον Φωτάκη που με κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Βενετίδη, πήδησε πιο ψηλά από όλους ισοφαρίζοντας. 

Στο 51ο λεπτό ο Μίετσελ μπήκε από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα στον Τόργκελε ο οποίος σε κενή εστία σούταρε άουτ!
Τρία λεπτά αργότερα ο Φέρστερ με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ και στο 63’ ο Κόζλεϊ με παρόμοιο τρόπο έγραψε το 1-3! Λίγο νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Τόργκελε, με τη δικαιολογία ότι η μπάλα στη σέντρα του Βαγγελή είχε περάσει άουτ! 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στην επερχόμενη ήττα ήταν όλο κι όλο ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Βαγγελής και ο Κοτσόλης απέκρουσε σε κόρνερ και μια κεφαλιά του Τόργκελε στο 80’, την οποία απομάκρυνε και πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η ΑΕΛ έφευγε από την Τούμπα με διπλό, καθώς προηγήθηκε το παιχνίδι της περιόδου 1995-1996. 

Τότε ένας … πονόψυχος ΠΑΟΚ της χάρισε τη νίκη με 2-3, αλλά τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων (νίκη της Παναχαϊκής επί της Καλαμάτας), δε βόλεψαν τους Θεσσαλούς, που υποβιβάστηκαν και επανήλθαν στη μεγάλη κατηγορία 10 χρόνια αργότερα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παράσχος): Φερνάντες, Ίντιο (63’ Γκονζάλες), Μπαρκαουάν, Αραμπατζής, Μελίσσης, Βαγγελής, Μπαλάφας (77' Αθανασιάδης), Ηλιάδης (26’ Μουμίν), Γεωργιάδης, Μίετσελ, Τόργκελε.

ΑΕΛ (Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Φωτάκης, Φέρστερ, Καλαντζής, Βενέτης (27’ Μπαχράμης – 75’ Αλεξάνδρου), Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Κόζλεϊ.

Δηλώσεις Γιώργου Παράσχου: "Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει, αλλά αν μιλήσω θα προσβάλλω πολλούς ανθρώπους! Είναι άσχημο αποτέλεσμα το σημερινό. 

Πάνω που βρήκαμε ρυθμό, ήρθε αυτή η ήττα και μας γυρίζει πίσω. Δεν ήμασταν τόσο κακοί όμως κάναμε πολλά λάθη τα οποία και πληρώσαμε ακριβά. 

Στο 1-2 είχαμε την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε, Αντ' αυτού η Λάρισα πέτυχε το τρίτο της γκολ. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, να βρούμε το κουράγιο και να δουλέψουμε".

* Τη σεζόν 2006-2007, ο ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα στην πλάτη του, τερμάτισε στην 6η θέση έχοντας 45 βαθμούς, με τέρματα 32-29. Συνολικά μέτρησε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρουμάνο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ακολούθησε ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος πήγε την ομάδα ως το τέλος της σεζόν...

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 2006-2007, όπως είχε παραταχτεί σε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4