Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό στον Βύρωνα με μεγάλη ανατροπή (1997)

Σαν σήμερα στις 24/2/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αθηναϊκό, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, έχοντας τη συμπαράσταση 1.000 οπαδών του, πήρε τη νίκη με 2-3, αν και βρέθηκε στο 28ο λεπτό να χάνει από τους τυπικά γηπεδούχους με 2-0!
Υποτονικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο ματς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που επίσης ξεκίνησε πολύ μέτρια το παιχνίδι, όμως στο 16ο λεπτό ο Σαμπατίνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, αφήνοντας άγαλμα τον Νίκο Μιχόπουλο.

Πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, στο 28ο λεπτό, ο Σαμπατίνι έβγαλε τον Βελλή στην πλάτη της άμυνάς μας και αυτός με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Αθηναϊκού, βάζοντας τα πολύ δύσκολα στον Άγγελο Αναστασιάδη!
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 45', όταν ο Φρατζέσκος με τον τρόπο που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα έστειλε την μπάλα στο σίδερο που κρατούσε τα δίχτυα του Κεφαλά, μειώνοντας σε 1-2, σε ένα πολύ καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα χρονικό σημείο…

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ρισκάροντας, είχε περάσει στο 37’ τον Ζουμπούλη στη θέση του Τασιόπουλου, ενώ στο 46’ έριξε στο ματς τον Σιδηρόπουλο αντί του Χατζηζήση, κινήσεις που αποδείχτηκαν καθοριστικές και έπιασαν στον ύπνο τον Γιάννη Παθιακάκη!
 
Ο Δικέφαλος πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, στο 54’ ο Καλαθενός δε μας δίνει το πέναλτι μαρς σε ανατροπή του Βρύζα από τον Τέπιτς.

Στο 56΄ ήρθε το 2-2. Ο Καπετανόπουλος σέντραρε από τα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Σιδηρόπουλο και αυτός από κοντά ισοφάρισε!
Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι γηπεδούχοι, στο 57' ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ!

«Δράστης» ο Ζήσης Βρύζας, που αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο (Τέπιτς), με ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Κεφαλά, γράφοντας το 2-3, με τον κόσμο του Δικεφάλου στις εξέδρες να πανηγυρίζει έξαλλα τη μεγάλη ανατροπή!
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σιδηρόπουλος, Φρατζέσκος, Ζαγοράκης, Μαραγκός, Βρύζας, Ζουμπούλης.

Με τη νίκη μας αυτή, φτάσαμε τους 35 βαθμούς και ανεβήκαμε στην 6η θέση, κάνοντας όνειρα Ευρώπης πλέον, όνειρα τα οποία στο τέλος της σεζόν βγήκαν αληθινά!

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός: Κεφαλάς, Ρουτζιέρης, Κόλτζος, Τέπιτς, Σπίνουλας (72’ Αρμύλαγος), Σαμπατίνι, Τσιρώνης, Βελλής, Σκάρα, Κοζανίδης (68’ Γκίνο), Σιδηρόπουλος.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Χατζηζήσης (46’ Σιδηρόπουλος), Πίρβου, Τασιόπουλος (37’ Ζουμπούλης – 76’ Ζαφειρίου), Κολομπούρδας, Καπετανόπουλος, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Μαραγκός.

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Μπορεί να νικήσαμε αλλά εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου! Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία τόσο μέσα όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων και μάλιστα άρδην.

Ο ΠΑΟΚ είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, είναι μεγάλη ομάδα, εφάμιλλη του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αυτό όμως δεν πρέπει να το δείχνει με ορισμένα τρίλεπτα ή πεντάλεπτα καλής απόδοσης, αλλά με τη συνολική παρουσία του στο γήπεδο κάθε Κυριακή.

Σήμερα ήμασταν κακοί στο α΄ ημίχρονο γιατί νομίσαμε πως θα κερδίσουμε περπατώντας. Βέβαια σε αυτό έχω κι εγώ την ευθύνη μου. Στην επανάληψη μπήκαμε δυνατά και αποδείξαμε ότι αν παίζουμε με πάθος μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί απέδειξαν κυρίως στους εαυτούς τους, ότι μπορούν να πετύχουν στη συνέχεια κάτι καλύτερο από ότι πέτυχαν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Στο σημερινό παιχνίδι δεχτήκαμε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Το πρώτο δικαιολογείται από την πορεία που είχε η μπάλα, το δεύτερο όμως είναι αδικαιολόγητο».

Κώστας Ορφανός (αντιπρόεδρος ΠΑΕ): «Ο διαιτητής του αγώνα ήταν προγραμματισμένος! Έδειξε την 3η κίτρινη κάρτα στον Φρατζέσκο όταν του ζήτησε να διακόψει το ματς επειδή κάποιος παίκτης ήταν πεσμένος στο έδαφος (!), ενώ η κάρτα που έβγαλε στον Βρύζα για υποτιθέμενο χέρι ήταν η 6η».

Χρήστος Βελλής (παίκτης Αθηναϊκού τότε): «Στη φάση του 42’ (είχαν ζητήσει πέναλτι οι γηπεδούχοι), έπεσα μήπως και ξεγελάσω τον διαιτητή! Σωστά μου έδειξε την κίτρινη κάρτα για θέατρο».

Κώστας Φρατζέσκος: «Μπορεί να νικήσαμε σήμερα, αλλά το φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη παραμένει ο ΟΦΗ που έχει πιο εύκολο πρόγραμμα. Σημαντικό ρόλο στην ανατροπή, έπαιξε το πάθος που βγάλαμε στην επανάληψη».
* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4