Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Φεβρουαρίου 2018

Νίκησε τη Δόξα με εκπληκτικό Αλαβάντα! (1980)

Σαν σήμερα στις 24/2/1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Ο ΠΑΟΚ με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 18.000 θεατές (16.529 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε στο 36ο λεπτό ο Νίκος Αλαβάντας και διατηρήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος του Εθνικού με 30 βαθμούς!

Ο Δικέφαλος, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τους Φούρτουλα, Κούδα, Αναστασιάδη, Δαμανάκη, Ορφανό (σημαντικές ελλείψεις!), ικανοποίησε με την απόδοσή του, καθώς οι παίκτες που πήραν φανέλα βασικού, κάλυψαν τα κενά των απόντων!
 
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το ματς με αμυντικούς προσανατολισμούς το παιχνίδι αλλά παρόλα αυτά έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 4' το σουτ του Στράντζαλη από πολύ καλή θέση, πέρασε άουτ!

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση και στο 21ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Κερμανίδης πέρασε τον Δάφκο, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση σταμάτησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού.
Στο 36ο λεπτό, ο Νίκος Αλαβάντας, έσπασε πανέξυπνα και με όπλο την ταχύτητά του το τεχνητό οφ σάιντ των Δραμινών, και πλάσαρε ψύχραιμα τον Δάφκο, σημειώνοντας το γκολ που έμελλε να κρίνει το ματς!

Στο 42' η Δόξα βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από λάθος γύρισμα του Γκουερίνο στον Φίλη, μπήκε στη φάση ο Αθανασιάδης, αλλά τη στιγμή που ήταν έτοιμος να σουτάρει, ο Φίλης με μπλονζόν αυτοθυσίας του πήρε την μπάλα μέσα από τα πόδια.

Στο 44’, νέο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, με κεφαλιά του Κωστίκου, ενώ στην επανάληψη ο Δάφκος σταμάτησε προσπάθειες του Αλεξανδρίδη στο 48’, του Βασιλάκου στο 78’ και στο 82’ απέκρουσε πολύ δύσκολα το φάουλ του Γκουερίνο, με την μπάλα να κατευθύνεται στο παραθυράκι της εστίας του!

Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας (κορυφαίος του αγώνα), Αλεξανδρίδης, Γούναρης, Βασιλάκος και Γκουερίνο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πίχατσεκ): Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Γκουερίνο (84’ Τσουρέλας), Κωστίκος, Κερμανίδης.

Δόξα Δράμας (Ίλτσεφ): Δάφκος, Κοντός, Μερτζανάκης (23’ Νηστικάκης), Ζμανόπουλος, Ταντσίδης, Κατσαρίδης, Στράντζαλης, Καλλιμάνης (79’ Καλαϊτζής), Χαραλαμπίδης, Παπαμιχαήλ, Αθανασιάδης.
 
Δηλώσεις Έγκον Πίχατσεκ: «Ήμασταν σωστό νοσοκομείο και παρόλα αυτά τα προβλήματα ξεπεράσαμε το παιχνίδι με τη Δόξα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλά διαστήματα, δημιούργησε ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα τέρματα. Η Δόξα, καλό συγκρότημα, με νέους παίκτες, αγωνιστικούς και γυμνασμένους»
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4