Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2018

Δύο βολίδες διαμόρφωσαν σκορ στην Καλαμαριά! (1961)

Σαν σήμερα στις 5/2/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πόντου, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Στην πρεμιέρα του β’ γύρου, ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές έμεινε στο ισόπαλο 1-1, μην καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη, αν και είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να αρκούνται σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις!

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μηταριώτης με δυνατό ευθύβολο σουτ από τα 30 μέτρα και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, νίκησε τον Ιατρού ανοίγοντας το σκορ, αιφνιδιάζοντας τον ΠΑΟΚ…
Ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε με το ίδιο νόμισμα στο 52ο λεπτό με τον Γιώργο Χαβανίδη που αιφνιδίασε τον Αυγητίδη, ισοφαρίζοντας. 

Στο 9ο λεπτό ο διαιτητής Ιωαννίδης δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων όταν ο Μαλλιόγλου κράτησε τον Βασιλειάδη την ώρα που αυτός ήταν έτοιμος να σκοράρει και στη συνέχεια προσπαθώντας να … ρεφάρει, έδωσε κάποια σφυρίγματα στον ΠΑΟΚ, αποτυγχάνοντας παντελώς στο έργο του. 

Ο Απόλλων ήταν πολύ επικίνδυνος στην κόντρα και το 14’ ο Ιατρού απέκρουσε πολύ δύσκολα το σουτ του Μηταριώτη και έξι λεπτά αργότερα ο Βασιλειάδης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας από τα 3 μέτρα άουτ!

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Δικέφαλος ανέβασε ακόμη περισσότερο την πίεση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και γενικά ο ρυθμός του ήταν αργός, οι παίκτες μας κρατούσαν υπερβολικά την μπάλα στα πόδια τους, κάνοντας κατάχρηση ντρίπλας, καθυστερώντας έτσι την ανάπτυξη της ομάδας, με τον κόσμο σε αρκετές περιπτώσεις να γκρινιάζει τόσο με τος ποδοσφαιριστές όσο και με τον τεχνικό της ομάδας για τις επιλογές του!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ραπτόπουλος, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Γιαννέλος.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Πόντου: Αυγητίδης, Παπαδόπουλος, Μαλλιόγλου, Ζαφειράκης, Μαυρόπουλος, Σφαιρόπουλος, Νιφαδόπουλος, Μηταριώτης, Αβραμμίδης, Κυπριανίδης, Σαλαπασίδης.

ΠΑΟΚ: Ιατρού, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Χαβανίδης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Σαλούστο, Νικολαΐδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. 

 
* Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες.  Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα ο Αυγητίδης μπλοκάρει την μπάλα προ του Λέανδρου, με τον Μαλλιόγλου να παρακολουθεί τη φάση ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4