Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Φεβρουαρίου 2018

Μόνο οι φανέλες θύμιζαν ΠΑΟΚ! (1984)

Σαν σήμερα στις 19/2/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, γνώρισε μια πολύ βαριά ήττα με 4-0 (!), μπροστά σε 6.000 θεατές (5.024 τα εισιτήρια), με την ομάδα της Κρήτης να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μόνο οι φανέλες θύμιζαν ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος με αμυντική τακτική κράτησε το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, όμως στο τετράλεπτο 30’-34’, δέχτηκε δύο γκολ από τον Βλαστό (από ισάριθμες μπαλιές του Τσιριμώκου) και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε το ματς!
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47ο λεπτό, ο Αλεξίου σέντραρε και ο Καρυώτης με κεφαλιά – ψαράκι έγραψε το 3-0, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 με γκολ που σημείωσε στο 89’ με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Χριστοφής…

Ο αγώνας βέβαια θα μπορούσε να είχε πάρει διαφορετική τροπή αν στο 20ό λεπτό ο διαιτητής Λουκίδης δεν άλλαζε την αρχική του απόφαση (είχε υποδείξει πέναλτι του Ζιάκου στον Δαμανάκη) και με υπόδειξη του βοηθού το … μετέτρεψε σε οφ σάιτ.

Η μοναδική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς, χάθηκε στο 86ο λεπτό (!), όταν ο Αλεξίου σταμάτησε επί της γραμμής το σουτ του Κούδα, με τον Μητσέα εξουδετερωμένο!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κούδας, Σκαρτάδος, Δαμανάκης, Γεωργόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μητσέας, Ζιάκος (74’ Σελιώνης), Γκουλής, Ανδριανίδης, Αγιομαμίτης, Αλεξίου, Νιόμπλιας (74’ Χριστοφής), Πασάς, Τσιριμώκος, Χασιώτης, Βλαστός.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Ψαρράς, Αλεξανδρίδης (61’ Τρίμχολντ), Γεωργόπουλος, Δαμανάκης (69’ Μαλιούφας), Κούδας, Κωστίκος.
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1983-1984. Στη δεύτερη σειρά στα αριστερά, δίπλα στον Δαμανάκη, ο Παλ Τσερνάι.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4