Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Φεβρουαρίου 2018

Η ήττα από τον Ηρακλή έφερε μεγάλη ένταση (2016)

Σαν σήμερα στις 14/2/2016, ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον Ηρακλή με 0-1, για την 22η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2015-2016 ...

Μπροστά σε 16.000 περίπου θεατές, ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα– Βίτορ – Χατζηισαΐα – Κίτσιου στην άμυνα, Τσίμιροτ - Κάτσε αμυντικά χαφ, Λέοβατς –Πέλκα- Σάμπο (;) στα χαφ και τον Μπερμπάτοφ στην κορυφή.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά η διάθεση που έδειξε για να πιέσει όσο περνούσε η ώρα εκφυλλιζόταν. Ο Ηρακλής χωρίς να κλειστεί, ισορρόπησε το παιχνίδι, αυξάνοντας την πίεση στη μεσαία γραμμή, εμποδίζοντας τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του.

Με πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, ο Δικέφαλος δεν πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, η κατοχή ήταν σχεδόν μοιρασμένη και οι μόνες στιγμές που αξίζουν αναφοράς είναι πρώτα στο 21ο λεπτό, όταν το σουτ του Πέλκα, το μπλόκαρε ο Περνίς, αν και είχε καλύτερες επιλογές ο Πέλκας αλλά τις αγνόησε και στο 39ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπερμπάτοφ πήρε την κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. 

Στο 45' ο ίδιος μετά από μπαλιά του Κίτσιου, από καλή θέση προσπάθησε να σουτάρει με τη μία, αλλά έπιασε αέρα!

Ο Θάνος ήταν (προκλητικά) συνεχώς με τη σφυρίχτρα στο στόμα, έδωσε πολλά φάουλ σε βάρος του ΠΑΟΚ, προστατεύοντας σε μέγιστο βαθμό τον Ηρακλή που θα έπρεπε να είχε φορτωθεί και με άλλες κίτρινες στο πρώτο 45λεπτο!

Από εκεί και πέρα, Σάμπο – Λέοβατς δεν υπήρχαν στο γήπεδο, με αρκετά λάθη ο Πέλκας που εκνεύρισε κάποιες φορές την κερκίδα και οι υπόλοιποι παίκτες σε μέτρια μέρα, σε ένα ημίχρονο το οποίο την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχει ξεχαστεί σίγουρα...
Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Μυστακίδης στη θέση του Λέοβατς και στο 50ό λεπτό, ο Μυστακίδης με κεφαλιά ψαράκι σκόραρε, αλλά το γκολ το ακύρωσε ο Θάνος με υπόδειξη του βοηθού! Ο παίκτης μας ήρθε από πίσω καλυπτόμενος!!!

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, αλλά στο 59ο λεπτό, είχαμε τεράστια επέμβαση του Βελλίδη στην πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή στο ματς! Νίκησε τον Βέλλιο στο τετ α τετ, κρατώντας την εστία ανέπαφη! 

Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 73ο λεπτό, όταν έγινε το 0-1 με τον Λεοζίνιο στην αντεπίθεση. Λίγο νωρίτερα ο Πέλκας από κοντά πλάσαρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ!
Στα λεπτά που ακολούθησαν είχαμε πολλή γκρίνια στην κερκίδα, κάποιοι από το πέταλο έκραξαν τον Σαββίδη, αλλά και τους παίκτες, κάποιοι από τους οποίους αποδεικνυόταν πολύ λίγοι για να φορούν τη φανέλα του Δικεφάλου!

Τέλος στο 92ο λεπτό είδε την κόκκινη ο Βίτορ, σε μια φάση που Θάνος θεώρησε ότι αντέδρασε στο φάουλ που του έκανε ο Πουρτουλίδης (κίτρινη)...

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε άλλη μια κακή εμφάνιση στις πολλές εκείνης της χρονιάς, απογοήτευσε και έδειξε εικόνα τραγική, με έναν προπονητή αλλά και κάποιους παίκτες να πετάνε κυριολεκτικά αετό!

Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Bελλίδης, Τζαβέλλας, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Κίτσιου (64' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Κάτσε, Λέοβατς (46' Μυστακίδης), Πέλκας, Σάμπο, Μπερμπάτοφ (78' Γκολάσα).

Ηρακλής: Περνίς, Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62' Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (78' Πουρτουλίδης), Μπουλούτ (89' Λουκίνας), Βέλλιος.
Ο Ίγκορ Τούντορ δεν πήγε στη συνέντευξη τύπου, με τον βοηθό του να τον αντικαθιστά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λέκο:

Για το παιχνίδι: "Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις όμως νιώθεις άσχημα. Δεν παίξαμε καλά σήμερα αλλά δεν αξίζαμε και να χάσουμε. Βάλαμε τους καλούς μας ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο. Είχαμε ένα γκολ που ακυρώθηκε, ένα δοκάρι, αρκετές ευκαιρίες. Για 90 λεπτά είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ηρακλής έβαλε γκολ με το δεύτερο σουτ του στην εστία".

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: "Είναι αλήθεια ότι έχουμε να κερδίσουμε ένα μήνα. Ως προπονητής αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προετοιμάσεις την ομάδα έτσι ώστε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Σήμερα δε θέλαμε να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο. 
 
Αυτή η ομάδα θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να ανατρέψει την κατάσταση. Δεν είναι νεκρή αυτή η ομάδα. Είχαμε καλά διαστήματα σε παιχνίδια όπως με την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό. Χάνουμε πολλές ευκαιρίες, στο ποδόσφαιρο παίζεις για να σκοράρεις".

Για τον Σάμπο: "Δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, ίσως είχε πολύ στρες γιατί έπρεπε να κερδίσουμε απόψε, δεν έπαιξε και στη θέση του. Πρέπει να δούμε και τα άλλα προβλήματα που είχαμε με απουσίες παικτών".

Για τον Λέοβατς: "Στην κατάσταση που είμαστε τώρα με τις απουσίες παικτών, ξεκίνησαν κάποιοι παίκτες που ξέραμε ότι είναι στα όρια αλλά θέλαμε να βάλουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Όπως ο Κίτσιου, ο Τσιμιροτ, ο Λέοβατς, ξέροντας ότι έχουν επιβάρυνση. Πιστεύαμε ότι ο Λέοβατς θα μπορούσε να παίξει 65-70 λεπτά. Αν τους βγάζαμε όλους όσους είναι στο όριο, δε θα είχαμε ομάδα".

Για τα μεγάλα ματς: "Η ομάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Πιστεύω ότι φέτος στα μεγάλα παιχνίδια παίξαμε καλά και σε όλα μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ντόρτμουντ, Ολυμπιακό, όλα ήταν 50-50. Σε μια νέα ομάδα χρειάζεται κάποιες φορές να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πας δυο βήματα μπροστά".

Για τα λάθη του τεχνικού επιτελείου: "Δεν είμαστε χαζοί. Ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα μετράει πάνω από όλα. Όλοι κάνουν λάθη. Δεν ήρθα εδώ να πω το αντίθετο. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα, η οποία μπορεί να μην να είναι καλή για τους δημοσιογράφους. Για αυτό είναι ωραίο το ποδόσφαιρο, Γιατί όλοι μπορούν να έχουν γνώμη".

Για τις θλάσεις: "Φυσικά μας απασχολεί πολύ καιρό. Δεν είμαστε η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που έχει τόσους μυικούς τραυματισμούς. Και η Μπάγερν και η Μάντσεστερ έχουν για παράδειγμα.  Έχουμε και πολλούς νέους παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτό το πρόγραμμα και δεν ξέρουν να διαχειριστούν τον εαυτό τους. Σίγουρα είναι μια επίπονη σεζόν για παίκτες όπως ο Τσίμιροτ ή ο Χαρίσης, αλλά έτσι θα ωριμάσουν καλύτερα".
Ο Γιάννης Μυστακίδης δεν έκρυψε την απογοήτευση που διακατέχει την οικογένεια του ΠΑΟΚ μετά και την ήττα από τον Ηρακλή.

"Είναι μια δύσκολη βραδιά για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, κόσμος, διοίκηση, παίκτες είμαστε όλοι πάρα πολύ στεναχωρημένοι", τόνισε μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα.

Δείτε αναλυτικά στο ΕΔΩ όσα είπε.
Ο Μάρκος Βελλίδης μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ηρακλή...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του αγώνα: "Έλειπαν πολλοί παίκτες αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Σταθήκαμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε την κατοχή, προσπαθήσαμε να κάνουμε φάσεις χωρίς να είμαστε πολύ απειλητικοί, είναι η αλήθεια. Σε μια φάση που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το σύστημα μας, ήρθε η φάση του γκολ του Ηρακλή. 
 
Ήμασταν πιο επιθετικοί και ο προπονητής πήγε να αλλάξει το σύστημα, βγήκε η φάση... Ήταν εκείνη η στιγμή, δε συνεννοηθήκαμε, ήταν πολύ τυχερή η ομάδα του Ηρακλή και βγήκε η φάση του γκολ".

Για ενδεχόμενο άγχος στην ομάδα: "Δε νομίζω ότι υπάρχει άγχος. Υπάρχει ατυχία με τους πολλούς τραυματισμούς. Περιμένουμε επιστροφές, ήταν και μαζεμένες και οι κάρτες και σε κάθε παιχνίδι παίζει διαφορετική ενδεκάδα. Είναι δύσκολο αυτό για μια ομάδα που διεκδικεί πάντα τη νίκη. Παίζουμε και συνεχόμενα παιχνίδια και υπάρχει και μια κόπωση..."

Για το επικείμενο ματς με τον Παναθηναϊκό: "Τέτοια παιχνίδια είναι όμορφο να αγωνίζεται οποιοσδήποτε παίκτης. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν είμαστε καλοί. Νομίζω ότι πρέπει να αναζητάμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση το γκολ και τη νίκη γιατί έχουμε μια καλή ομάδα".

Για το τι τους είπε ο Τούντορ μετά το παιχνίδι: "Μας είπε συγχαρητήρια για την προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Καλύπτει πάντα τους ποδοσφαιριστές του. Έγινε η προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό".

Για την εικόνα των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ: "Τα αποδυτήρια είναι εξαιρετικά. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, όλοι βοηθούν να πάει μπροστά η ομάδα. Μετά αποτελέσματα αυτά είναι φυσιολογικό να υπάρχει γκρίνια, Τα αποδυτήρια είναι προς μίμηση, όλα δουλεύουν ρολόι και έχω συναντήσει εξαιρετικούς χαρακτήρες".

* Πολύς κόσμος βρέθηκε έξω από το γήπεδο της Τούμπας μετά από το νέο ατυχές αποτέλεσμα της ομάδας.

Ο κόσμος ήταν μαζεμένος έξω από το γήπεδο και αγανακτισμένος από την νέα απώλεια βαθμών και ήττα της ομάδας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του φωνάζοντας συνθήματα εναντίον όλων. Παίχτες, προπονητής και διοίκηση τα "άκουσαν". Οπαδοί προσπάθησαν να φτάσουν στα αποδυτήρια αλλά οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέτρεψαν αυτήν την κίνηση. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4