Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2018

Πρόκριση με Σκαρτάδο επί της Ξάνθης! (1991)

Σαν σήμερα στις 20/2/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα του γ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Τερζανίδη (και τον Μπάμπη Μιχαηλίδη) στον πάγκο του είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 και η ρεβάνς είχε αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Παρά τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης, περίπου 7.000 θεατές (5.501 τα εισιτήρια) βρέθηκαν στην Τούμπα και είδαν ένα ΠΑΟΚ, ανώτερο της ακριτικής ομάδας (αλλά με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του) να παίρνει τη νίκη με 2-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση στον επόμενο γύρο τςη διοργάνωσης.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 40ό λεπτό από τον Γιώργο Σκαρτάδο που εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν την μπάλα και από κοντά νίκησε τον Γεωργούση, δίνοντας σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ, σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης.
Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σκαρτάδος και πάλι ήταν ο παίκτης που βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, σε φάση παρόμοια με αυτή του πρώτου γκολ, αφού οι αμυντικοί της Ξάνθης δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους.

Η ακριτική ομάδα απείλησε στο 76ο λεπτό με τον Μαρτσέλο που μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, σούταρε δυνατά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μας και στη συνέχεια επέστρεψε στην αγκαλιά του Γιάννη Γκιτσιούδη.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης και Μαγκντί.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας (68’ Μήτογλου), Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Αναστασιάδης (86’ Πλίτσης), Σκαρτάδος, Χοσάμ Χασάν, Μαγκντί, Ιμπραήμ Χασάν.

Ξάνθη: Γεωργούσης, Καρασερίδης, Κεχαγιάς, Γκουτζίδης, Καρυπίδης, Ουζουνίδης, Γιοβανούδης, Παπάς (71' Αβραμίδης), Χατζημωυσιάδης, Σάντρο (46΄Καρλάου), Μαρτσέλο.
* Στην 49η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1990-91 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Μετά την αρχική φάση των ομίλων, ακολούθησαν ενδιαφέρουσες διπλές αναμετρήσεις και ένα από τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση ήταν και το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα, καθώς «πάτησε» στη ρεβάνς τον Ολυμπιακό με 3-0, στο καμίνι της Τούμπας.

* Ο Δικέφαλος στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με ΟΦΗ, Μακεδονικό, Καλαμάτα, από τον οποίον πέρασε σαν πρώτος με 6 βαθμούς.
* Στην παραπάνω εικόνα οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4