Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Φεβρουαρίου 2018

Ένας ... Χαβανίδης δεν έφερε την άνοιξη! (1961)

Σαν σήμερα στις 19/2/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, δεχόμενος τα γκολ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και πλήρωσε τα λάθη πολλά λάθη του.

Το σκορ άνοιξε στο 30ό λεπτό ο Παπαεμμανουήλ, ενώ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα γκολ της αθηναϊκής ομάδας στο 43ο λεπτό, αξιοποιώντας το πέναλτι που υπέδειξε ο Πατρνός διαιτητής Σπανός, σε χέρι του Ραπτόπουλου.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο, χωρίς όμως οι παίκτες μας να φτάσουν σε κάποιο γκολ καθώς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες,, αρκούμενοι στο να κερδίσουν τις εντυπώσεις… 

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Χαβανίδη, που θαυμάστηκε και χειροκροτήθηκε από τους θεατές της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Πιτυχούτης, Νεμπίδης, Γεωργιάδης, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Μπενάρδος, Φυλακούρης.

ΠΑΟΚ: Ιατρού, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Τασσόπουλος, Χαβανίδης, Γιακουμής, Σιδηρόπουλος, Γιαννέλος, Γκάγκας, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Τασσόπουλος να ετοιμάζεται να κοντράρει τον Ανδρέου, με τον Ραπτόπουλο να παρακολουθεί πεσμένος τη φάση ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4