Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2018

Εξάσφαιρος και άλμα πρόκρισης (1985)

Σαν σήμερα στις 6/2/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Λαμία, για τον γ’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1984-1985 …

Ο Δικέφαλος έφτασε ως εκεί έχοντας αποκλείσει ως εκεί στον α’ γύρο τον Ηρακλή (νίκη με 3-1), στον β’ γύρο τον Άρη σε διπλά ματς (νίκη στην Τούμπα με 2-0, ήττα στο Χαριλάου με 3-1).

Η Λαμία είχε πετάξει εκτός Κυπέλλου στον α’ γύρο την ΑΕΚ (1-0) και στον β’ γύρο την Καστοριά (νίκη με 4-2 εντός και ήττα με 1-0 εκτός), αποτελώντας μια από τις εκπλήξεις εκείνης της διοργάνωσης!
Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων έγινε σαν σήμερα στις 6/2/1985 στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε από αυτό την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς επικράτησε με το ευρύ 6-0!

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 7.000 θεατές (τα εισιτήρια) και δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων ήταν χαοτική με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία, όπως άλλωστε και στο παιχνίδι ρεβάνς και μάλιστα σε εκείνο με το ακόμη ευρύτερο 1-9!
Ο ΠΑΟΚ με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, παράταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς απουσίαζαν οι Σκαρτάδος, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, στους οποίους ο Αυστριακός τεχνικός της ομάδας έδωσε ανάσες.

Μόλις στο 12ο λεπτό, μετά από σουτ του Λιάκου, ο Τικταπανίδης απέκρουσε, η μπάλα γύρισε στον Δαμανάκη και αυτός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα), ενώ επτά λεπτά αργότερα (19') ο Δαμανάκης ανατράπηκε από τον Σιλεβίστρα, ο διαιτητής Βουτσαράς έδωσε το πέναλτι και ο Πάπριτσα έγραψε το 2-0.

Στο 41’ ο Δημόπουλος σημείωσε το 3-0, στο 52’ ο Τικταπανίδης απέκρουσε το πέναλτι του Πάπριτσα μετά από ανατροπή του Δαμανάκη από τον Τριανταφύλλου.
Στο 65’ ο Μαυρομάτης βρήκε τον Πάπριτσα, αυτός πέρασε το τερματοφύλακα κάνοντας το 4-0, για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή με άλλα δύο γκολ, από τον Ιορδανίδη στο 74’ (μπαλιά ο Δημόπουλος) και τον Δημόπουλο στο 87’ μετά από προσπάθεια του Ράντε Πάπιτσα.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μαυρομάτης, Σίγγας, Πάπριτσα, Δαμανάκης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Σπανοσωτηρόπουλος, Μαυρομάτης, Σίγγας, Μαλιούφας, Δαμανάκης, Λιάκος, Πάπριτσα, Βασιλάκος (65’ Ιορδανίδης), Δημόπουλος.

Λαμία: Τικταπανίδης, Λέντας Σ. Κ., Ματζίκος, Τσάμης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρόπουλος, Καραγιώργος, Σιλεβίστρας, Αρμακός, Λέντας Σ. Ν., Καλεντέρογλου.
* Στην 43η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1984-85 μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (16 Α' εθνικής, 20 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 6 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου Ελλάδας (μετά το 1970 και το 1980) δεν υπήρξε στον τελικό ομάδα προερχόμενη από την Αττική. Επρόκειτο για τις δύο εναλλάξ ηττημένες ομάδες των 4 τελευταίων τελικών, ΠΑΟΚ και Λάρισα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4