Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Φεβρουαρίου 2018

Ανύπαρκτος επιθετικά και ... 0-0 (1964)

Σαν σήμερα στις 2/2/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Αρη, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Μπροστά σε 11.000 περίπου θεατές (9.560 τα εισιτήρια), σε ένα πολύ κακό ποιοτικά και ιδιαίτερα νευρικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του απείλησε και απειλήθηκε ελάχιστα από τους γηπεδούχους, με τον δυνατό άνεμο να ευνοεί από ένα ημίχρονο την κάθε ομάδα…

Οι γηπεδούχοι, τον είχαν σύμμαχό τους στο πρώτο ημίχρονο και ο Δικέφαλος στην επανάληψη. Στο 5’ και στο 33’ ο Μιχαηλίδης σταμάτησε τις προσπάθειες του Χατζηκώστα, ενώ στο 43΄το σουτ του Δεμίρη από καλή θέση πέρασε άουτ, στις καλύτερες προσπάθειες των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 49ο λεπτό ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα Παντελάκου (εξάρθρωση ωμοπλάτης) σε μια σύγκρουσή του με τον Λέανδρο και επειδή ακόμη δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές, ο Άρης έμεινε με «10».

Οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, αλλά και τον υπέρ μας άνεμο, καθώς επιθετικά δεν υπήρχαμε στο γήπεδο, όπως άλλωστε και οι παίκτες του συμπολίτη!
Τη θέση του Παντελάκου πήρε κάτω από τα δοκάρια του Άρη ο … Ψηφίδης, χωρίς να αισθανθεί καθόλου πίεση από τους επιθετικούς μας. Έτσι αναπόφευκτα ήρθε η λευκή ισοπαλία, που σίγουρα δεν άφησε ικανοποιημένους τους οπαδούς μας που εκείνη τη μέρα βρέθηκαν στο γήπεδο!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αιγύπτιος Ιμάμ Χουσεΐν, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι στο οποίο σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του! 

 Προς το τέλος του ματς, ο Κεμαλίδης κλώτσησε τον Ραπτόπουλο εκτός φάσης, το παιχνίδι διεκόπη, ο Αιγύπτιος ρέφερι ετοιμάστηκε να αποβάλει τον Κεμαλίδη, όμως ο παίκτης σηκώθηκε και ανταπέδωσε το χτύπημα, με τον διαιτητή εφαρμόζοντας Σολομώντεια λύση να τους κρατάει και τους δύο στο ματς! 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μακρής, Χασιώτης, Μιχαηλίδης και Αποστολίδης.

Οι συνθέσεις:

Αρης: Παντελάκος, Καμπουρλάζος, Κεμαλίδης, Δαναμπάσης, Πανιτσίδης, Γριμπελάκος, Μπλέκος, Χατζηκώστας, Δεμίρης, Ψηφίδης, Κεφαλίδης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Γιακουμής, Μουρατίδης, Αποστολίδης, Μαρβάκης.

Η βαθμολογία...
* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Μουρατίδης – Κεμαλίδης σε διεκδίκηση της μπάλας, με τον τερματοφύλακα Παντελάκο να παρακολουθεί τη φάση, έχοντας περίεργη θέση … 

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11...

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4