Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιανουαρίου 2018

Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα (1977)

Σαν σήμερα στις 30/1/1977, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, για την 17η αγωνιστική και τελευταία του α’ γύρου του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, έχασε στο Ηράκλειο με 2-1, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στη σεζόν, μια ήττα που του στέρησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, καθώς μας προσπέρασε ο Ολυμπιακός που νίκησε την Καστοριά στην έδρα του με 4-1…

Το παιχνίδι έγινε στο Ρέθυμνο παρουσία 7.000 περίπου θεατών (5.850 τα εισιτήρια) και σε αυτό ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την χειρότερη εμφάνισή του ως τότε στη σεζόν!

Η ομάδα δε θύμιζε σε τίποτε την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών, η άμυνα έμπαζε και ο Μλάντεν Φούρτουλα είχε σημαντική ευθύνη στα δύο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι! Χωρίς πάθος, χωρίς συγκέντρωση η ήττα έμοιαζε αναμενόμενη και τελικά ήρθε με 2-1.

Όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα δίλεπτο, καθώς στο 7’ ο Αλεξανδρής με μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ με τον Φούρτουλα να είναι σε λάθος θέση (!) και δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 από τον Γιαλαμά, μετά από συνεργασία Παμπουλή - Βλάχου.
Η αρχική αντίδραση του ΠΑΟΚ στη διαφαινόμενη ήττα, ήταν δύο προσπάθειες από τον Κερμανίδη στο 13' (άουτ το σουτ του) και τον Κούδα στο 18' (απέκρουσε ο Μαράκης).

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, στο 48' ο Φούρτουλα απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Καραΐσκου και στο 53΄ο Γιαλαμάς μετά από μπαλιά του Καραΐσκου προ κενής εστίας σούταρε άουτ!

Οι ομάδες είχαν ευνοϊκό τον άνεμο από ένα ημίχρονο (ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο) και το μόνο που κατάφεραν να πετύχουν οι παίκτες μας, ήταν να μειώσουν στο 89’ με κεφαλιά του Σαράφη, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Δαμανάκης.

Νωρίτερα το μακρινό σουτ του Φουντουκίδη στο 75' και του Κούδα στο 87', τα απέκρουσε σε κόρνερ με τις γροθιές ο Μαράκης.

Στα λίγα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βασσάρα, δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με την πρώτη της ήττα σε εκείνο το πρωτάθλημα!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Γκουερίνο και Αποστολίδης και από τον εξαιρετικό ΟΦΗ οι Καραΐσκος, Βλάχος, Βασιλείου.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μαράκης, Καραΐσκος, Βλάχος, Ιβάντα, Βασιλείου Γιαλαμάς, Παμπουλής, Μπέης (65’ Κορωνάκης), Ρέλλης, Παπαδόπουλος, Αλεξανδρής.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (62’ Αναστασιάδης), Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης (46’ Δαμανάκης), Κούδας, Γκουερίνο.
* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Χρήστος Τερζανίδης μέσα σε έναν όμιλο παικτών του ΟΦΗ να προσπαθεί να κερδίσει την μπάλα …

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4