Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Οκτωβρίου 2017

Η καλή μέρα από το πρωί φάνηκε! (1975)

Σαν σήμερα στις 5/10/1975, ο ΠΑΟΚ του Γκιούλα Λόραντ, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1975-1976...

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του και μπροστά σε 22.000 θεατές (18.685 εισιτήρια), κατατρόπωσε κυριολεκτικά την αθηναϊκή ομάδα, νικώντας την άνετα με 3-1, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όλους τους ... ενδιαφερόμενους πως η ώρα του τίτλου είχε φτάσει!

H ομαδάρα του Δικεφάλου εκείνης της εποχής, ε ν τ υ π ω σ ί α σ ε με το γεμάτο ζωντάνια παιχνίδι της, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να υποκλιθούν στην ανωτερότητά της!
 
Οι παίκτες μας μπήκαν από την αρχή αποφασισμένοι να τελειώνουν με τον Παναθηναϊκό από νωρίς και με διαρκές κυνηγητό της μπάλας, ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι τους παρουσίασαν μια εξαιρετική εικόνα που ανάγκασε τον κόσμο να τους αποθεώσει!

Οι περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός πλησίασε στην περιοχή μας μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ από την άλλη, ο Κωνσταντίνου ήταν σε διαρκή εγρήγορση.
 
Το μοναδικό τους γκολ που σημειώθηκε στο 89', όταν το σκορ ήταν ήδη 3-0, ήρθε σε μια φάση για την οποία ελέγχεται απόλυτα ο ρέφερι (Μονιάκης), ο οποίος χρέωσε με ανύπαρκτο φάουλ την ομάδα μας, από την εκτέλεση του οποίου προήλθε το γκολ της αθηναϊκής ομάδας, λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης.

Δεν ήταν όμως η μοναδική φάση για την οποία το κοράκι σφύριξε ανάποδα...

Αρνήθηκε να δώσει πέναλτι στον ΠΑΟΚ, σε ανατροπή του Ασλανίδη από τον Κωνσταντίνου, όταν ο τελευταίος βλέποντας τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ να τον περνάει, του έπιασε το πόδι, ανατρέποντάς τον ολοφάνερα!

Ο Μονιάκης που ενδιαφερόταν να μην δει τον Παναθηναϊκό να συντρίβεται με ακόμη βαρύτερο σκορ, κοιτούσε τα περιστέρια, σφυρίζοντας αδιάφορα!
 
Τα γκολ του Δικεφάλου τα σημείωσαν οι: Γκουερίνο 37' και 56', Σαράφης 85'. Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι Τερζανίδης, Κερμανίδης, Κούδας, Γκουερίνο, Αποστολίδης χωρίς να υστερήσει κανείς από όσους αγωνίστηκαν. Από το πράσινο ναυάγιο, διασώθηκε ο Ελευθεράκης...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γκουερίνο, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αναστασιάδης (34' Γούναρης), Κούδας, Ασλανίδης (73' Μουρατίδης).

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Καραμανλής, Καψής, Ελευθεράκης, Βλάχος, Δημητρίου (58' Οικονόμου), Τζώρτζεβιτς (26' Γραμμός), Πανόπουλος, Λιβαθηνός, Δομάζος, Βακάλης.



* Εκείνη τη σεζόν οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται όπως διαβάσατε σε προηγούμενο κείμενο την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμού λένε την αλήθεια...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4