Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2017

Ανώμαλη προσγείωση στη Ρόδο! (1981)

Σαν σήμερα στις 4/10/1981, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στη Ρόδο, για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στον απόηχο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την Άιντραχτ ...

Λίγες μόνο μέρες μετά τη νίκη με 2-0 στην Τούμπα επί της Άιντραχτ και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα... 
Το παιχνίδι έγινε σαν σήμερα στις 4/10/1981 μπροστά σε 7.000 θεατές, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και η Ρόδος επικράτησε με 2-1...

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν την ομάδα μας και μόλις στο 7' πήραν προβάδισμα στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε και χτύπησε ο Παπαοικονόμου και στο οποίο υπέπεσε ο Τάκης Παντέλης ανατρέποντας τον παίχτη της Ρόδου. 
Λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο ο Ρήγας με κοντινό σουτ σημείωσε το 2-0. Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Εγγλέζου που πέρασε ταχύτατα τον Γούναρη και σέντραρε στον σκόρερ. 

Για αυτό το γκολ έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, όπως μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω... 

Ο Δικέφαλος μείωσε στο 86' με τον Κωστίκο μετά από μπαλιά του Στάθη Τριανταφυλλίδη, αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πλατόπουλου, το μόνο αξιόλογο ήταν η αποβολή του Ποντίκη στο 90'.
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Σίγγας, Δαμανάκης, Τριανταφυλλίδης, Γκουερίνο. Η ομάδα επιθετικά έδειξε καλά στοιχεία, αλλά αμυντικά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τα πλήρωσε. 

Ο ΠΑΟΚ βρήκε εκείνη τη μέρα απέναντί του τον μεγάλο Γιώργο Σκαρτάδο, ο οποίος την επόμενη σεζόν μεταγράφηκε στον Δικέφαλο, αγωνίστηκε στην ομάδα μας για 10 χρόνια (1982-1992) και αναδείχτηκε σαν ένα πραγματικό πολυεργαλείο, ενώ το πέρασμά του από την Τούμπα έμεινε αξέχαστο στους παλιότερους!

Οι συνθέσεις:

Ρόδος: Δοξάκης, Παπαϊωάννου, Εγγλέζος, Χαταζηαχμέτ (76' Ποντίκης), Λαμπρινός, Πεπές, Ρήγας, Καμπούρογλου, Παπαοικονόμου (90' Χριστοφορίδης), Σκαρτάδος, Γεωργαλής.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Αποστολίδης (46' Τριανταφυλλίδης), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Γκουερίνο, Κωστίκος.

O Χάινς Χέερ μιλώντας για το παιχνίδι είχε δηλώσει: "Ξέρω ότι βάσει του συμβολαίου μου δεν μπορώ να κάνω κρίσεις για τον διαιτητή.  Ήταν κρίμα που βρεθήκαμε να χάνουμε στα πρώτα λεπτά, με τη Ρόδο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κούρασή μας από το ματς με την Άιντραχτ. 

Είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά ήρθε το 2-0 και πλέον ήταν δύσκολο να νικήσεις ή να αποφύγεις την ήττα από μια πολύ καλή ομάδα εκτός έδρας.  Χοντρά λάθη δεν έγιναν και οι παίκτες δεν σταμάτησαν να πολεμούν. Το δεύτερο γκολ της Ρόδου ήταν έξοχο".

Στο παρακάτω video (αν και είναι σε κακή ποιότητα) μπορείτε πάρετε μια γεύση του παιχνιδιού και της ατμόσφαιρας.
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χάινς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! 

Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.

* Οι 7.000 θεατές του αγώνα χειροκρότησαν τον Γιώργο Κούδα τόσο κατά την είσοδό του στο γήπεδο όσο και κατά την αποχώρησή του. Ο Κούδας έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού.

* Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4