Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2017

Λευκή ισοπαλία στην Τούμπα με Τότεναμ (2011)

Σαν σήμερα στις 15/9/2011, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, της περιόδου 2011-2012...

H Toύμπα ήταν καμίνι και ο κόσμος του ΠΑΟΚ με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους αμετανόητους, έσπρωξε την ομάδα προς τη νίκη, η οποία δεν ήρθε αν και ο Δικέφαλος την δικαιούνταν.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε πολύ να φύγει από το γήπεδο με το τρίποντο της νίκης και ειδικά στην επανάληψη ήταν αυτός που μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αλλά λίγο η αστοχία, λίγο η ατυχία καθώς και ο πολύ καλός Κουντιτσίνι του στέρησαν τη χαρά.

Ο Μπόλονι ξεκίνησε με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Ετό (δεξιά), Λίνο (αριστερά) στα άκρα και κεντρικό δίδυμο τους Μαλεζά, και Κοντρέρας. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής ο Γκαρσία μαζί με τον Αρίας έχοντας μπροστά τους τον Φωτάκη. Στα άκρα οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά) ενώ μοναδικός προωθημένος ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Οι Άγγλοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι ελέγχοντας την κυκλοφορία της μπάλας. όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πρώτος απείλησε στο 11΄, όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Έτο, ο Αρίας από το σημείο του πέναλτι, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

'Ενα λεπτό αργότερα (12') οι Άγγλοι πλησίασαν στο γκολ, όμως ο Κοντρέρας σταμάτησε πάνω στη γραμμή σουτ του Φάλκε. Ο ΠΑΟΚ μετά το καλό ξεκίνημα της Τότεναμ ισορρόπησε το παιχνίδι και παροτρυνόμενος από 25.000 και πλέον οπαδούς του ανέβασε στροφές και παίζοντας από τις πτέρυγες άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ, έχοντας σαν κύριο εκφραστή τον Βιεϊρίνια.

Οι παίκτες του Ρέντναπ στο 28' διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Κέιν σε μαρκάρισμα του Κοντρέρας αλλά ο Σέρβος ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον παίκτη της Τότεναμ. Τρία λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι. Ο Φωτάκης έβγαλε έξυπνη κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη, ο οποίος ανατράπηκε καθαρά από τον Κουντιτσίνι και ο Μάζιτς έδειξε την άσπρη βούλα.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λίνο που ευστόχησε, όμως ο Μάζιτς έδειξε απανάληψη γιατί ο Κοντρέρας μπήκε στην περιοχή. Στη δεύτερη εκτέλεση ο Βραζιλιάνος μπακ πλάσαρε άουτ, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία.

Το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με τον κόσμο αλλά και την ομάδα μουδιασμένους από το χαμένο πέναλτι. Στην επανάληψη αν και ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και ανέβηκε αρκετά μέτρα προς την περιοχή της Τότεναμ, δεν είχε στο διάστημα αυτό τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο πέραν από τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής στην οποία δέσποζε ο πάρα πολύ καλός Πάμπλο Γκαρσία.

Στο 67' οι παίκτες μας βρέθηκαν κοντά στο γκολ όταν μετά από γύρισμα από του Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης μπήκε σφήνα ανάμεσα από τα δύο σέντερ μπακ και με προβολή έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουντιτσίνι.

Ο χρόνος κυλούσε ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα που έδειχνε πως μπορεί να ανοίξει το σκορ, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Η αγωνία στις εξέδρες που ξεχείλιζαν από πάθος είχε φτάσει στο κόκκινο και η συμπαράσταση στην ομάδα μεγαλειώδης.

Στο 78' μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γκαρσία με πάσα στον Κοντρέρας, που ήταν αμαρκάριστος στο πέναλτι, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ. Ο Δικέφαλος συνέχισε να προσπαθεί για το γκολ και στο 85΄πρώτα ο Ίβιτς και μετά ο Αθανασιάδης που έπιασε εντυπωσιακό γυριστό σουτ, είδαν τον έμπειρο Κουντιτσίνι να λέει όχι.

Την ίδια τύχη είχε και σουτ του Βιεϊρίνια στο 90΄που μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή ενώ η μεγάλη φάση ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν μετά την σέντρα του Βιεϊρίνια, ο Ιβιτς έκανε την κεφαλιά αλλά η πόρνη μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε λίγο έξω από τη γραμμή.

Ασφαλώς όπως πήγε το παιχνίδι το 0-0 αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΟΚ που ΑΞΙΖΕ να φύγει νικητής από το γήπεδο, κάτι που αναγνώρισε ο κόσμος καταχειροκροτώντας τους παίκτες για την προσπάθειά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έττο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (62' Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιερίνια, ΑΘανασιάδης.

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Μπασόνγκ, Λίβερμορ, Τσόρλουκα, Κάρολ, Τάουνσεντ, Ντος Σάντος (92' Πάρετ), Φαλκέ (82' Φρέντερικς), Κέιν, Παβλιουτσένκο.

..........................................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δικέφαλος θα μπορούσε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης, αλλά τελικά κρατάει μόνο την καλή εμφάνιση.

Τα όσα είπε ο Κλάους:

"Είχαμε το πέναλτι, ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ και δεν ξέρω γιατί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδε ο διαιτητής και το ακύρωσε. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα έτσι όπως κύλησε ο αγώνας. 

Κρατάμε την καλή εμφάνιση και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα μπροστά μας και θέλουμε τους τρεις βαθμούς".

Για τις ευκαιρίες που έχασε για να σκοράρει στο 2ο ημίχρονο, σχολίασε:
"Ηταν δύο φάσεις που θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο γκολ, αν ήταν καλύτερα τα τελειώματα. Κρατάμε τον βαθμό και συνεχίζουμε".

..........................................................

Ο Άγγλος προπονητής, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε στην εκπληκτική ατμόσφαιρα της Τούμπας, ενώ αναφέρθηκε στη φάση της ανατροπής του Κέιν και υποστήριξε πως υπήρχε επαφή και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χάρυ Ρέντναπ:

"Στο πρώτο μέρος κρατήσαμε τη μπάλα. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και δεν το έχω ξαναδεί σε όλο το γήπεδο. Ήταν εκπληκτική ατμόσφαιρα αλλά οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν σωστά".

Για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε η Τότεναμ είπε: "Ναι έπρεπε να μας δοθεί το πέναλτι. Ο Κέιν δεν έκανε θέατρο".

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Ο τερματοφύλακας μου, μου είπε ότι δεν τον ακούμπησε τον Αθανασιάδη αλλά δεν έχω άποψη".

Για την εμφάνιση του Κουντιτσίνι, υποστήριξε:
"Ο Κάρλο έκανε εκπληκτική δουλειά και δικαίως είναι στους καλύτερους τερματοφύλακες της Πρέμιερ Λιγκ".

Για την εμφάνιση της ομάδας του, τόνισε: "Όλα τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα τα πήγαν καλά".

Για το αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα, σχολίασε:
"Στο τέλος ο ΠΑΟΚ είχε καλές ευκαιρίες. Εμείς παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος".

Για το αν υπάρχει περίπτωση να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα σε άλλο παιχνίδι του Europa League, είπε: "Όχι. Δε θα κάνω τις ίδιες επιλογές αφού θα έχουν επιστρέψει οι τραυματίες και θα μπορέσω να τους χρησιμοποιήσω".

..........................................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Τότεναμ στην Τούμπα και στάθηκε στην φάση της ακύρωσης του γκολ στο πέναλτι του Λίνο, υποστηρίζοντας πως το 99% των πέναλτι θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται αν εφαρμόζονται τόσο αυστηρά οι κανόνες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Πιστεύω ότι ο κόσμος το ευχαριστήθηκε το παιχνίδι, το οποίο είχε ρυθμό σε πολλά σημεία του αγώνα. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά από την άλλη και ο Κοντρέρας έσωσε πάνω στη γραμμή ένα σίγουρο γκολ. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι θεατές απόλαυσαν τον αγώνα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη τους. 

Ξέρω ότι η Τότεναμ δεν έπαιξε με την καλύτερη ενδεκάδα αλλά οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα μας. Αν συνεχίσουμε ακόμη και με το 50% της σημερινής μας προσπάθειας, θα μας είναι εύκολο να κερδίζουμε παιχνίδια. 

Πήραμε ένα βαθμό, μπορεί να αποδειχθεί καλός μπορεί και όχι αρκετός. Είμαστε στεναχωρημένοι σήμερα. Από αύριο η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στο ματς με τον Πανιώνιο".

Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Δικεφάλου, υποστήριξε: "Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Είχαμε καλές επιλογές και καλά σουτ. Οι παίκτες μου λειτούργησαν σωστά στις περισσότερες φάσεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι όταν η μπάλα χτυπά στο δοκάρι, όταν κάνεις ότι πρέπει να για σκοράρεις. Είναι σημαντικό να έχουμε ευκαιρίες. Πιστεύω ότι ίσως χρειάζεται να είμαστε λίγο πιο φρέσκοι για να σκοράρουμε".

Για το ότι η ομάδα είχε περισσότερη ισορροπία σε όλους τους τομείς, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, είπε: "Πρώτα απ' όλα ήταν και το μεγάλο κίνητρο του αγώνα. Επίσης είχαμε καλή παρουσία στα άκρα της άμυνας ενώ και όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά. Η άμυνά μας δούλεψε καλά και μόνο μια φορά εκτεθήκαμε. Γενικώς ήμασταν σε καλά επίπεδα σε όλες τις γραμμές".

Για το ότι δεν έκανε και τις τρεις αλλαγές που είχε στη διάθεσή του, υποστήριξε: "Πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν να αλλάξω κάποιον. Για παράδειγμα ο Αθανασιάδης πάλευε μέχρι το τέλος όπως και ο Σαλπιγγίδης ενώ και ο Βιεϊρίνια προσπάθησε ως το τέλος. 

Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω τρεις παίκτες που μπορούσαν να κάνουν ανά πάσα στιγμή το κάτι παραπάνω και να σκοράρουν. Ίσως θα μπορούσα να βάλω τον Τσουκαλά για να βάλω έναν πιο επιθετικό μέσο, αλλά στο μυαλό μου είχα αυτό που συνέβη στον Εργοτέλη που χάσαμε στο τέλος από ένα λάθος και προτίμησα να κρατήσω τα αμυντικά χαφ στο παιχνίδι".

Για το αν είναι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, σχολίασε: "Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά ικανοποιημένος με την εμφάνιση. Αν έχουμε μίνιμουμ αυτή την απόδοση σε όλα τα ματς θα έχουμε πολλές νίκες".

Για το πέναλτι που ζήτησε η Τότεναμ και για το ακυρωθέν πέναλτι του Λίνο, τόνισε: "Δεν έχω άποψη για το πέναλτι που ζητά η Τότεναμ αν και πιστεύω ότι είναι θέατρο. Για το δικό μας πέναλτι, πιστεύω ότι το 99% των πέναλτι πρέπει να επαναλαμβάνονται, αν γίνεται τόσο αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού και πιστεύω ότι στη Σερβία τα πέναλτι επαναλαμβάνονται πέντε φορές".

..........................................................

Ο Ντιέγκο Αρίας μίλησε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και στάθηκε στην καλή εμφάνιση της ομάδας αλλά και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Δικέφαλος για να πάρει τη νίκη.

Τα όσα είπε ο Κολομβιανός αμυντικός μέσος:

"Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες και το πέναλτι, όμως στο τέλος δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση της ομάδας. 

Μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια, ώστε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να έρθουν και οι νίκες. Αποδείξαμε, σήμερα, κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα όπως η Τότεναμ πως μπορούμε να φθάσουμε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης".

..........................................................

Ο Λίνο μίλησε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και δεν έκρυψε την πίκρα του για το χαμένο πέναλτι που είχε, το οποίο θεωρεί πως έκρινε την αναμέτρηση.

Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος:

"Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Εκτέλεσα το πέναλτι όπως έπρεπε, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτήν την ισοπαλία. Αν έβαζα το γκολ θα είχαμε κερδίσει. Πάντως, εμείς παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ".

..........................................................

Δείτε photos και videos από την κερκίδα της Τούμπας. Μιας κερκίδας που προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα στη νίκη και αν δεν υπήρχαν κάποιοι λίγοι αμετανόητοι θα έπαιρνε άριστα...













Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4