Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2017

Ανατροπή με εκπληκτικό Λαγωνίδη (1988)

Σαν σήμερα στις 11/9/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Λάρισα, λίγες μέρες μετά το παιχνίδι με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, της περιόδου 1988-1989...

Ο Δικέφαλος σε μια κατάμεστη Τούμπα (27.709 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, ανατρέποντας το 0-1 με το οποίο προηγήθηκαν οι Θεσσαλοί, που λίγους μήνες νωρίτερα είχαν αναδειχτεί πρωταθλητές Ελλάδας!

Μόλις στο 6ο λεπτό η Τούμπα πάγωσε όταν ο Κανιέμπα βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από κάθετη του γνωστού μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, Πολ Μπάνον, και πλάσαρε τον Γκιτσιούδη ανοίγοντας το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 13ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Σκαρτάδου από τα δεξιά, ο Αλεξανδρίδης πήρε την κεφαλιά στο 1ο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κυριλλίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Μιχαήλ.
Στο 27ο λεπτό, η φωτοβολίδα του Κώστα Λαγωνίδη χτύπησε στο σίδερο που υπήρχε πίσω από το "Γ" της εστίας, όλο το γήπεδο είδε το γκολ, εκτός από τον διαιτητή Πλευρίτη που είχε πολύ καλή οπτική γωνία, όμως δεν το μέτρησε!

Αυτή η φάση έγινε η αιτία να αλλάξουν τα δοκάρια, καθώς έφυγε το σίδερο που υπήρχε πίσω από το κάθε "Γ" και οι εστίες απέκτησαν βάθος, χωρίς να υπάρχουν πλέον σίδερα!

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο ματς (Λαγωνίδης), έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Σκαρτάδος πετάχτηκε όπως άλλωστε συνήθιζε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 58', με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά με διαφορετική κατάληξη της φάσης. Ο Λαγωνίδης ελίχθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή της Λάρισας, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας, εκεί πετάχτηκε ο Σκαρτάδος και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1...
Στο 64' ο Μπορμπόκης από πολύ κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, το ίδιο και ο Σκαρτάδος στο 68', ενώ στο 83' ο Μπάνον μπήκε στην περιοχή μας από τα δεξιά, σούταρε για να αποκρούσει ο Γκιτσιούδης.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, ανήκε στον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Καρασαββίδη που αστόχησε από κοντά να σημειώσει το 3-1!

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Λαγωνίδης, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Φερνάντο (69' Λεοντιάδης), Σμολ (61' Καρασαββίδης), Αλεξανδρίδης.

ΑΕΛ (Ταμπόρσκι): Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Γκαλίτσιος, Κολομητρούσης, Κυριλλίδης, Μητσιμπόνας, Καραπιάλης (60' Τσιλιάκος), Κανιέμπα (60' Ζιώγας), Βουτυρίτσας, Μπάννον, Βαλαώρας.
* Στην παρακάτω φωτογραφία, η 11άδα του ΠΑΟΚ που παρατάχτηκε στο παιχνίδι του Δικεφάλου στη Ριζούπολη (ήττα με 2-0) και κατά σύμπτωση είναι ίδια με αυτήν που παρέταξε ο Ρίνους Ίσραελ στο ματς της πρεμιέρας με τη Λάρισα!
 
Από τα αριστερά όρθιοι: Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος,, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4