Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Σεπτεμβρίου 2017

Η ιστορική αποχώρηση από το ΟΑΚΑ... (1990)


Σαν σήμερα στις 23/9/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991, αποχώρησε από το ΟΑΚΑ στο 75' διαμαρτυρόμενος για την αισχρή διαιτησία του Καραμάνη. Ήταν η δεύτερη χρονιά της εποχής του Θωμά Βουλινού ...

Ο Δικέφαλος με πολλούς καλούς παίκτες στο ρόστερ του, είχε ξεκινήσει τη σεζόν με νίκη επί της Λάρισας στην Τούμπα με 2-1 και κατέβηκε στην πρωτεύουσα για να χτυπήσει το ματς στα ίσα.

Ο ρέφερι όμως που άκουγε στο όνομα Καραμάνης, είχε τελείως διαφορετική άποψη, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα του αγώνα σε βάρος μας, κάτι που προκάλεσε την οργή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, συγχωρεμένου από τις 10/1/2012, Θωμά Βουλινού...

Ο Καραμάνης εκείνη τη μέρα τα έβλεπε όλα όχι απλώς πράσινα, αλλά ... καταπράσινα!

Αφού στο 24', με το σκορ να είναι στο 0-0, έκλεισε προκλητικά τα μάτια σε ανατροπή του Τζόνι Αναστασιάδη από τον Βάντσικ, στο 56' - και ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των γηπεδούχων- ο Σαραβάκος από θέση οφ σάιτ πάσαρε στον Βλάχο που εξ επαφής έκανε το 3-0.

Το σημαιάκι του βοηθού Λιώτη έμεινε κάτω και ακολούθησε καθολική διαμαρτυρία των παικτών μας, χωρίς φυσικά να αλλάξει κάτι!
 
Και φτάσαμε στο 75', το χρονικό σημείο που γράφτηκε ιστορία. Ο γνωστός για το αντιαθλητικό παιχνίδι του Χατζηαθανασίου, έκανε σκληρό φάουλ στον Μαγκντί, αυτός διαμαρτυρήθηκε στον Καραμάνη ο οποίος του έδειξε απευθείας κόκκινη!

Για τον ίδιο λόγο δευτερόλεπτα αργότερα είδε την κόκκινη και ο Σκαρτάδος. Το κοράκι εκτέλεσε στο ακέραιο τη αποστολή του. Αφού πρώτα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, στη συνέχεια αποδεκάτισε τον ΠΑΟΚ, αποβάλλοντας δύο από τους καλύτερους παίκτες μας!

Αμέσως μετά την αποβολή του Σκαρτάδου, μπήκε στο γήπεδο ο Βουλινός και έδωσε εντολή να αποχωρήσει η ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που οι "Έλληνες" στις εξέδρες φώναζαν το γνωστό αντεθνικό εμετικό σύνθημα (Ιβάν με αυτούς κάποιοι σε έπεισαν και έδωσες τα χέρια πριν λίγα χρόνια!)

Αυτή ήταν η 2η φορά που ο ΠΑΟΚ αποχωρούσε από παιχνίδι του, καθώς είχε προηγηθεί το 1963 σε ματς με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς στην ομάδα μας: Μηδενισμός, -3 βαθμοί, 5 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας, 8 μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον Βουλινό και πρόστιμο 1.000.000 δρχ! Μιλάμε για εξοντωτική ποινή, εξαιτίας ενός ανθρωπάκου, από τους πολλούς που διαχρονικά έσφαξαν τον ΠΑΟΚ χωρίς αναισθητικό!
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός
(Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Γεωργαμλής, Καλιτζάκης, Κουρμπανάς, Μαυρίδης (6' Χατζηαθανασίου), Αντωνίου, Καλαντζής, Βλάχος (66' Τσιφούτης), Σαραβάκος, Βαζέχα.

ΠΑΟΚ (Γιάκομπς): Γκιτσιούδης, Ιμπραήμ Χασάν, Μαλιούφας, Καραγεωργίου, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Τουρσουνίδης (69' Μπορμπόκης), Σκαρτάδος, Αναστασιάδης (46' Λαγωνίδης), Μαγκντί, Λεοντιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4