Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2017

Στάθηκε όρθιος στο Καζάν! (2011)

Σαν σήμερα στις 29/9/2011, ένας ψυχωμένος ΠΑΟΚ, πήρε πολύτιμη ισοπαλία στο Καζάν από τη Ρούμπιν, έχοντας σκόρερς τους Αθανασιάδη (0-1) στο 22΄και Φωτάκη (2-2) στο 79΄... 

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στο "Tsentralnyi Stadion" και άντεξε τελικά στην πίεση των γηπεδούχων στην επανάληψη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1. 

Η ομάδα παρά τις απουσίες της και τα προβλήματα τραυματισμού που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (Κοντρέρας -Αρίας), βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φέρει το ματς στα ίσα, χτυπώντας στην αντεπίθεση.

Ο Δικέφαλος μάλιστα μπορούσε να πετύχει την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις και να ... τρελάνει κόσμο, παίρνοντας το τρίποντο της νίκης απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. 

Πλέον όπως όλα δείχνουν η υπόθεση πρόκριση θα "περάσει" από την Τούμπα και είναι σε μεγάλο βαθμό δυνατόν να επιτευχθεί, αν η ομάδα εκμεταλλευτεί την έδρα της.
Πλέον είχε 2 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια και πέρασε παίρνοντας βαθμό από την έδρα του κυριότερου αντιπάλου μας στο κυνήγι της πρόκρισης. Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Έττο, αριστερά ο Λίνο.

Στο κέντρο της Μαλεζάς και Κοντρέρας, στα χαφ Λαζάρ και Αρίας, με επιτελικό τον Φωτάκη. Στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής ο Βιεϊρίνια στα αριστερά και ο Γεωργιάδης στα δεξιά, με μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Η Ρουμπίν είχε κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο όμως οι παίκτες μας έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Αθανασιάδη στο 22΄, στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψη στα καρέ του Ριζίκοφ.
Το γκολ μάλλον αιφνιδίασε τους Ρώσους που δε φάνηκαν, να έχουν δυνάμεις να αντιδράσουν στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη όμως τα πάντα άλλαξαν. 

Οι παίκτες της Ρούμπιν μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, έβγαζαν τη μια φάση μετά την άλλη, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα στο κέντρο το οποίο είχε χαθεί ολοκληρωτικά, κάνοντάς μας να θυμηθούμε τον απόντα Πάμπλο Γκαρσία!

Έτσι η Ρουμπίν όχι μόνο μπόρεσε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ του εξαιρετικού Μαλεζά, αλλά πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 66΄με τον Ντιαντιούν. Ήταν ολοφάνερα τα προβλήματα της ομάδας σε εκείνο το διάστημα του παιχνιδιού, αλλά η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. 

Οι παίκτες μας δεν τα παράτησαν και σκοράροντας στην αντεπίθεση με τον Φωτάκη στο 79΄πήραν τελικά έναν βαθμό, που ίσως αποδειχτεί χρυσάφι.
Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την κακή εμφάνιση της αριστερής πτέρυγας με τους Βιεϊρίνια και Λίνο (επιθετικά) να μην υπάρχουν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Η πτέρυγα έδειξε ζωντανή μετά το 2-1 και βοήθησε και αυτή στο ανέβασμα της ομάδας.

Επίσης η παρουσία του Ίβιτς στο χώρο του κέντρου αποδείχτηκε καθοριστική, καθώς έδωσε άλλη πνοή στον ΠΑΟΚ που από την είσοδο του Σέρβου και μετά, άρχισε να κερδίζει το χώρο του κέντρου. 

Πιστεύουμε ότι αν δεν υπήρχαν οι αναγκαστικές αλλαγές, ίσως ο Βλάνταν να είχε μπει νωρίτερα στο παιχνίδι, μιας και ο Μπόλονι έβλεπε την αδυναμία στη μεσαία γραμμή αλλά δεν τολμούσε να κάνει την 3η αλλαγή τόσο νωρίς.
Τέλος, οι λίγοι οπαδοί που βρέθηκαν στο χειμωνιάτικο Καζάν, συγκλόνισαν με την παρουσία τους και έδωσαν τη δική τους μάχη στις εξέδρες, ενώ στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για τη μεγάλη τους προσπάθεια.
Οι συνθέσεις:

Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ, Καραντενίζ, Βαλντέζ, Ντιαντιούν.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' Τσιρίλο), Λίνο, Έτο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ (72' Ίβιτς), Αρίας (51' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

....................................

Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το ισόπαλο 2-2 στο Καζάν με τη Ρουμπίν, μίλησε για την εξέλιξη του παιχνιδιού, τονίζοντας πως τον ικανοποιεί ο βαθμός της ισοπαλίας, αλλά εξέφρασε την στενοχώρια του που δε μπόρεσε η ομάδα του να κερδίσει στο τέλος.
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Το παιχνίδι τώρα που έληξε, πιστεύω πως το 2ο παιχνίδι στην Τούμπα με την Καζάν θα είναι αρκετά δύσκολο και θα κρίνει την πρόκριση. Ξέραμε ότι η Ρουμπίν είναι πολύ καλή στην φυσική κατάσταση, με πολλά αθλητικά προσόντα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα στο παιχνίδι του. 

Γι' αυτό είδαμε ένα φανταστικό παιχνίδι και μετά το τέλος του αγώνα τόσο εγώ, όσο και ο προπονητής της Καζάν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Ο Μπέρντιεφ μπορεί να είναι εκνευρισμένος που δεν έκανε το 3-1, ενώ εγώ που δεν κάναμε το 2-3".

Σε ερώτηση για το αν είναι διπλά χαρούμενος με το βαθμό της ισοπαλίας, είπε: "Όχι. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε με στόχο τη νίκη. Θα δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά πιστεύω πως μπορούσαμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς".

Για το κακό ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου και τα προβλήματα των Κοντρέρας και Αρίας, ανέφερε: "Δε μπορώ να κρίνω το κακό μας ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο. 

Ο Κοντρέρας είχε από το ημίχρονο το πρόβλημα αλλά προσπάθησε να βγάλει το 90λεπτο, ενώ ο Αρίας τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή. Εκεί κάπου χάλασαν οι ισορροπίες της ομάδας, αν όμως είχαμε καλύτερη κατοχή στο παιχνίδι μας, τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά".

Για το τι διαφορετικό υπήρχε στο σημερινό παιχνίδι, σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, τόνισε: "Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ΑΕΚ, η Ρουμπίν Καζάν είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα. Είχε πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα και είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε αν θέλουμε να σταθούμε στο ύψος μας στη συνέχεια".

Για το αν είναι ικανοποιημένος που η ομάδα του δεν έφυγε ηττημένη, υποστήριξε: "Σαφώς και είμαι χαρούμενος για το ότι δεν χάσαμε σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι αλλά κάθε μέρα θα προσπαθώ να πηγαίνει η ομάδα καλύτερα να βελτιώνεται σε πολλούς τομείς. 

Δεν μπορώ όμως να σας πω ότι θα προοδεύσουμε σε ένα μόνο σημείο. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλούς τομείς και όχι ένα συγκεκριμένο".

...................................

Ο Λίνο, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Καζάν, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έπαιξε για να κερδίσει και επίσης στις δηλώσεις του στάθηκε στη σημασία των δύο αγώνων με τη Σάμροκ που ακολουθούν...
Να τι δήλωσε ο Βραζιλιάνος αμυντικός:

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι, είπε: "Παίξαμε για να κερδίσουμε, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ανέτρεψε το σκορ, πιέζοντάς μας. Στη συνέχεια, αντιδράσαμε και καταφέραμε να σκοράρουμε και να πάρουμε την ισοπαλία".

Για το αν η Ρούμπιν είναι ο βασικός αντίπαλος για την πρόκριση, ανέφερε: "Έχουμε μπροστά μας δυο ματς με τη Σάμροκ και πρέπει να τα κερδίσουμε. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά φυσικά θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας για να περάσουμε. Τώρα το μυαλό μας είναι στον Ολυμπιακό που είναι πιο σημαντικό παιχνίδι για εμάς".

Για το πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, δήλωσε: "Έχουμε πλέον εμπειρίες στην Ευρώπη από τα προηγούμενα χρόνια. Μας βοήθησαν σίγουρα και τα παιδιά που μπήκαν ως αλλαγή".

....................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε κατά την αποχώρηση της ομάδας από το γήπεδο και τόνισε πως η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ο Δικέφαλος θα μπορούσε να φύγει από τη Ρωσία με τη νίκη.
Τα όσα είπε ο Κλάους:

Για το αν είναι ικανοποιημένος για το βαθμό της ισοπαλίας, δήλωσε: "Σίγουρα η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσαμε να φύγουμε σήμερα από το Καζάν με τη νίκη".

Για το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε, ανέφερε: "Δεν κερδίσαμε γιατί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, 15-20 λεπτά, ήμασταν αφηρημένοι. Αν δε δεχόμασταν το γκολ σε εκείνο το διάστημα θα παίρναμε τη νίκη. Δουλεύουμε στις προπονήσεις και αυτό μας βγαίνει στα παιχνίδια, κάτι που φάνηκε και στη φάση των γκολ μας".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, τόνισε: "Δε μετράνε ούτε τα εκατομμύρια ούτε τα μπάτζετ. Τους κοιτάξαμε στα μάτια και αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι θα παίρναμε τη νίκη. Τώρα θέλουμε νίκη με τη Σάμροκ για να πάρουμε το προβάδισμα".

Για την επόμενη μέρα, σχολίασε: "Πλέον θέλουμε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και αυτό θα προσπαθήσουμε".

Για το ότι σκόραρε για πέμπτη φορά φέτος, είπε: "Αυτή είναι η δουλειά του επιθετικού και χαίρομαι που σκόραρα και σήμερα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4