Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό (1967)

Σαν σήμερα στις 13/9/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Καυτανζόγλειο μπροστά σε 30.000 θεατές, τη Ρουαγιάλ Λιέγης, για το Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων (μετέπειτα ΟΥΕΦΑ) της περιόδου 1967-1968 ...

Παρά την εκπληκτική ατμόσφαιρα, οι Βέλγοι αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας γκολ από τα αποδυτήρια, μόλις στο 1' με τον σέντερ φορ τους που άκουγε στο όνομα Μαρτάγκα. 

Προηγήθηκε σέντρα από τα αριστερά του Μάλανς και ο υψηλόσωμος φορ, πετάχτηκε ανάμεσα από Φουντουκίδη - Θεοφανίδη, ανοίγοντας το σκορ!

Στο 10ο λεπτό η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε με τον Μπάνοβιτς να σημειώνει το 0-2, σε μια φάση που ο Γιουγκοσλάβος παίκτης πήρε την μπάλα από το κέντρο, έφτασε έξω από την μεγάλη περιοχή μας και με δυνατό σουτ σκόραρε!

Ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο δεν απείλησε ιδιαίτερα και οι μόνες τελικές που καταγράφηκαν ήταν όλο κι όλο ένα σουτ του Γιακουμή στο 23', που πέρασε άουτ και στο 44' όταν ο Αφεντουλίδης απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά πριν σκοράρει, του πήρε την μπουκιά από το στόμα ο αμυντικός των Βέλγων Μπούσενς.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη και ήρθε φυσιολογικά η ήττα. Ο μόνος διακριθείς από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ο νεαρός (τότε) Σταύρος Σαράφης, ο οποίος χειροκροτήθηκε πολλές φορές από τον κόσμο που έδωσε το παρόν στο γήπεδο.

Η Ρουαγιάλ ξεπέρασε τη φήμη της και έδειξε το πόσο πίσω ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο εκείνα τα χρόνια! Καλά οργανωμένη ομάδα, με ρυθμό στο παιχνίδι της, με ταχύτητα και με εξαιρετική ανάπτυξη από τις πτέρυγες κυρίως.

Μετά το τέλος του αγώνα, στους νικητές απενεμήθη το Κύπελλο ΔΕΘ, ενώ η διοίκηση της ΔΕΘ παρέθεσε δείπνο στους παίκτες και των δύο ομάδων, στο κέντρο "Παράδεισος".

Όταν ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη Ρουαγιάλ, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν κρυφές ελπίδες, πως θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει στο πρώτο ματς και να περάσει στον επόμενο γύρο. Και για αυτό η απογοήτευση από την ήττα με 0-2 έγινε ακόμη μεγαλύτερη. 

Η απόδοση της ομάδας έγινε αντικείμενο συζήτησης από τον κόσμο και για αυτό ο Παντελάκης σε συγκέντρωση των παικτών μίλησε σε έντονο ύφος προς αυτούς, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την απόδοση και κυρίως για την αδιαφορία ορισμένων. 

Η εικόνα της ομάδας όπως τόνισε, ήταν δυσανάλογη με την εξαιρετική προετοιμασία που προηγήθηκε και που έφερε τη φυσική κατάσταση των παικτών σε πολύ υψηλό επίπεδο!

Η διοίκηση μάλιστα, τιμώρησε με πρόστιμο τον Φουντουκίδη, γιατί πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο και γιατί ειδικά από αυτόν οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες!

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Μουρατίδης, Λέανδρος, Σαράφης, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης (Νικολαΐδης), Αφεντουλίδης.

Ρουαγιάλ Λιέγης: Παντάρ, Μπαρέ, Μπούσενς, Αλμπέρ Ζιλόν, Κιν, Ζεράρ Σιλόν, Μάλανς, Μπάνοβιτς, Μαρταγκά, Ντεπιρέ, Ανρύ.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Θεοφανίδης με κεφαλιά ψαράκι να αποκρούει σέντρα των Βέλγων, ενώ ο Σαββουλίδης παρακολουθεί τη φάση. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4