Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2017

Πρεμιέρα με εξάμπαλο στην Τούμπα! (1979)


Σαν σήμερα στις 30/9/1979 ξεκινούσε το πρωτάθλημα της σεζόν 1979-1980, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα την Καβάλα ...

Ήταν η πρώτη χρονιά που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έγινε επαγγελματικό, με την ΕΠΑΕ να έχει πάρει τα κλειδιά από την ΕΠΟ.

Ο Δικέφαλος ήταν σαρωτικός στο παιχνίδι και μπροστά σε 14.000 οπαδούς του (11.940 τα εισιτήρια), διέλυσε τον αντίπαλο παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο!
 
Το μόνο που προβλημάτισε τον κόσμο που ανηφόρισε εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στην Τούμπα, ήταν η χαλάρωση των παικτών μας στο τελευταίο 15λεπτο, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ... μειώσουν σε 6-2!

Τα γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι: Κωστίκος (6', 8' και 52'), Ορφανός (19' και 56'), Αλεξανδρίδης στο 66', ενώ για την Καβάλα μείωσαν ο Φιλιππίδης (77') και ο Στάθης Τριανταφυλλίδης (79').
 
Ο Δικέφαλος αν και είχε τη μεσαία του γραμμή σε μέτρια μέρα, σκόραρε έξι όμορφα τέρματα και μπήκε με το δεξί στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα, έχοντας κορυφαίους τους Κωστίκο, Κούδα, Αποστολίδη, Αναστασιάδη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (46' Αλεξανδρίδης), Γκουερίνο, Κωστίκος, Κούδας (63' Βασιλάκος), Ορφανός.

Καβάλα: Κοϊβέρογλου, Μάνα, Τζόλας, Καπετανίδης, Ρήγας, Παπαδόπουλος, Σφακιανάκης (46' Κακαλής), Μπακιρτζής (63' Παπαδάκης), Φιλιππίδης, Καλαϊτζίδης, Τριανταφυλίδης.

 
 Μικρά που ενδιαφέρουν...
 
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80 ήταν το 21ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 1ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το κατέκτησε ο Ολυμπιακός νικώντας σε αγώνα μπαράζ τον Άρη με τον οποίο ισοβάθμησε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4