Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Σεπτεμβρίου 2017

Ντουμπλάρισε τις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (1987)

Σαν σήμερα στις 13/9/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1987-1988...

Ο καλά διαβασμένος Δικέφαλος, με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, ένα δουλευταρά Ολλανδό προπονητή, πήρε κεφάλι στο σκορ στο 34', όταν ο Καρασαββίδης μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά, ο Μανίκας απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Μαλιούφα που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 11.000 θεατές, πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενος με 0-1, χάρη και στις πολύ καλές επεμβάσεις του Γιάννη Γκιτσιούδη, ο οποίος κράτησε ανέπαφα τα δίχτυα του σε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησαν οι επιθετικοί των γηπεδούχων.
Ειδικά στο δίλεπτο 37' - 38', σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαύρου στο "Γ" και το κοντινό δυνατό σουτ του Αποσπόρη, δικαιολογώντας γιατί συχνά πυκνά εκείνη την εποχή ακουγόταν το: "Γάτααα Γκιτσιούδηηη".

Ο Πανιώνιος έφερε το ματς στα ίσα στο 66' με τον Μαύρο, ενώ στο 72' ζήτησε από το διαιτητή Ναούμ πέναλτι σε σύγκρουση του σκόρερ του, με τον Γκιτσιούδη... Ο ΠΑΟΚ είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 85΄να πάρει τη νίκη, αλλά η ευκαιρία δεν αξιοποιήθηκε.
Οι γηπεδούχοι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξαν πολύ με σέντρες, κάτι που ήταν βούτυρο στο ψωμί των κεντρικών αμυντικών του ΠΑΟΚ (Μπανιώτη - Σίγγα). Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον ευνοϊκό άνεμο, έδειξαν όμως ιδιαίτερα ανοργάνωτοι...

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, μία από τις οποίες έφερε και το γκολ! Κορυφαίοι για την ομάδα μας οι Γκιτσιούδης, Καρασαββίδης, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Μπάνον.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ, καθώς προηγήθηκε το 2-2 της πρεμιέρας με την AEK, στις 6/9/1987 στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μανίκας, Μπέριος, Παπαχριστόπουλος, Κουτρόπουλος, Χαλκίδης, Καναράς, Αποσπόρης (46' Μπάιλι), Τσιαντάκης, Γιούρισιτς, Λίμα.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Μπανιώτης, Μαλιούφας, Καρασαββίδης, Σίγγας (61' Καραγεωργίου), Μπάνον (71' Ιορδανίδης), Αλεξανδρίδης, Νίκιτς.

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Μπανιώτης σε μια μονομαχία του με τον Μαύρο.

* Ο ΠΑΟΚ την περίοδο 1987-1988 τερμάτισε στην 3η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας), με τέρματα 60-27. Συνολικά είχε 17 νίκες - 5 ισοπαλίες - 8 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς, που κάθισε στον πάγκο για 10 ματς (όπως και ολόκληρη τη σεζόν 1986-1987), μέχρι τον Γενάρη, όταν ο τότε πρόεδρος Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, Μπανιώτη - Λίμπρεχτς (μοναδική περίπτωση μεταγραφής προπονητή στα χρονικά).

* Τη θέση του Ολλανδού στα υπόλοιπα 20 ματς πρωταθλήματος, πήρε ο Μιχάλης Μπέλλης ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4