Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Σεπτεμβρίου 2017

Πρεμιέρα γεμάτη ένταση, πάθος και επεισόδια (1989)

Σαν σήμερα στις 17/9/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1989-1990 ...

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και φάσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των 37.000 και βάλε θεατών (35.346 τα εισιτήρια), που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα για τους παίκτες του Ρομπ Γιάκομπς.
Στην Τούμπα βρέθηκαν και 200 οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας, οι οποίοι σε συμπλοκές τους με τα ΜΑΤ έφαγαν το ξύλο της αρκούδας...

Μόλις στο 5' ο Λαγωνίδης μετά από ωραία ατομική του προσπάθεια σέντραρε, στη φάση μπήκε ο Σμολ, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ!

Στο 12' και στο 17' ήταν η σειρά του Σκαρτάδου να χάσει δύο καλές ευκαιρίες, για να πάρει στο 21' σειρά ο Σμολ, που είδε την μπάλα μετά την κεφαλιά του από σέντρα του Μητσιμπόνα να σταματάει στα χέρια του Οικονομόπουλου!
Λαγωνίδης - Πατίκας σε μια από τις πολλές μονομαχίες τους στο παιχνίδι.

Στο 24' η προσπάθεια του Μπορμπόκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ, για να έρθει στο 26' ο Σκαρτάδος να ευστοχήσει από τα 11 μέτρα στο πέναλτι που κέρδισε ο Λεοντιάδης σε ανατροπή του από τον Κούτουλα, βάζοντας φωτιά στις κατάμεστες εξέδρες της Τούμπας...

Και κάπου εκεί ο επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, κόπασε. Η ΑΕΚ σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο και τελικά στο 72' πέτυχε την ισοφάριση με τον Οκόνσκι. 

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ρομπ Γιάκομπς οι Μαγκντί, Λεοντιάδης, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος...

Να σημειωθεί πως η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 17:00, ενώ οι οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας, φυγαδεύτηκαν από την Τούμπα στις 20:45 (!), καθώς έξω από τις κεντρικές θύρες της Τούμπας υπήρχαν πάρα πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ που περίμεναν την ... έξοδό τους.

Πετροπόλεμος, δακρυγόνα και όλα τα σχετικά, μετέτρεψαν την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή σε ... κόλαση!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Λαγωνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λεοντιάδης, Καραγεωργίου, Μπορμόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (78' Αλεξούλης), Μαγκντί, Όσβαλντ.

ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλο, Σταματής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου (73' Χατζής), Πατίκας, Σαβέφσκι, Σαββίδης, Οκόνσκι, Χριστοδούλου (40' Πεπές).
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.
Το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4