Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2017

Ισοπαλία στη "στοιχειωμένη" Ριζούπολη! (1968)

Σαν σήμερα στις 30/9/1968, ο ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική, του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969, έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στη Ριζούπολη, συνεχίζοντας την πολύ κακή παράδοση που είχε ως τότε εκεί...

Από καθιερώσεως της Α' Εθνικής ο ΠΑΟΚ μετρούσε ως τότε σε 9 ματς, 1 νίκη, 6 ήττες και 1 ισοπαλία και αυτήν μόλις την προηγούμενη σεζόν (1967-1968)! 

Η Ριζούπολη εξελισσόταν σε γήπεδο φόβητρο, αν και ο Απόλλων εκείνη τη χρονιά υποβιβάστηκε (έχασε την κατηγορία σε αγώνες διαβάθμισης) και επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 1970-1971! 
Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα (30/9/1968) για την 2η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σαράφη μετά από ωραία προσπάθεια του Λάζου, όμως οι παίκτες μας κράτησαν το προβάδισμα μόλις για πέντε λεπτά! Έτσι στο 7' οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Ράμφο.
Οι περισσότεροι από τους 15.000 θεατές (κοσμοσυρροή εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα), είδαν στη συνέχεια ένα αμφίρροπο παιχνίδι από το οποίο δεν έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, χωρίς όμως κάποια από αυτές να καταλήξει στα δίχτυα και έτσι δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει για 2η συνεχόμενη χρονιά με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Ριζούπολη. 
Λάζος, Σαράφης (όσο αγωνίστηκε), Παρίδης οι κορυφαίοι του Δικεφάλου στο παιχνίδι...
Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Πασχάλης, Γιαννίμπας, Σκληρός, Νικήτας, Ασημακόπουλος, Τακτικός, Φράγκου, Γερούκαλης, Γεωργόπουλος (50' Πορίχης) Ράμφος (82' Γκότσης), Σιμιγδαλάς.

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Παπαχριστούδης, Μουρατίδης, Ασλανίδης, Σαράφης (74' Θεοφανίδης), Κούδας, Λάζος, Παρίδης (40' Σιάντσης).

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, όλα τα ματς που έδωσε εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών παλιότερα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4