Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Αυγούστου 2020

Σαν σήμερα το φιάσκο με Μακάμπι (2004)


Σαν σήμερα στις 10/8/2004, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του ευκαιρία να περάσει στους ομίλους του UEFA Champions League, κόντρα στην Μακάμπι...


Ο Δικέφαλος μετά από μια εξαιρετική πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2003-2004 στο οποίο τερμάτισε 3ος, με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του και ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων, χτύπησε για πρώτη φορά την πόρτα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Σε μια Τούμπα κατάμεστη (εποχή Γούμενου) και σε μια φλογισμένη ατμόσφαιρα οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 13' με τον Άντο και δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου πέτυχαν το 0-2 με τον Μεσίκα. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 49' με τον Γιασεμή.

Η αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Εγκωμίτης, Ουντέζε, Βόκολος, Φουτσίνι, Χάγκαν, Κούτσης, Μαλαδένης, Καραδήμος, Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης.

Την επόμενη μέρα (11/8/2004), έγινε γνωστό πως η UEFA τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με μηδενισμό (ήττα 3-0), λόγω της αντικανονικής χρησιμοποίησης του Κύπριου Λουκά Λιάσου.

Ήταν ένα πολύ μεγάλο σοκ, ακόμη στοιχειώνει πολύ κόσμο που φόρτωσε το λάθος στον τότε τεχνικό της ομάδας και έτσι το ταξίδι στο όνειρο εξελίχτηκε σε εφιάλτη!

Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής ήταν τιμωρημένος με 2 αγωνιστικές καθώς είχε αποβληθεί σε ευρωπαϊκό αγώνα της προηγούμενης ομάδας του (Νέα Σαλαμίνα).

Οι ευθύνες τελικά έπεσαν στον συνεργάτη του Αναστασιάδη, Διονύση Γιαννόπουλο (η γνωστή ιστορία με το fax), ο οποίος απομακρύνθηκε από την ομάδα...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4