Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Αυγούστου 2017

Πλήρωσε ο Λεβαδειακός, τον αποκλεισμό (2009)


Σαν σήμερα στις 30/8/2009 ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα την ομάδα της Λεβαδειάς για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος (που ουσιαστικά ήταν η πρώτη) της περιόδου 2009-2010...


Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου του 2009, έφεραν αναταραχή στους κόλπους της ομάδας, καθώς 3 μέρες πριν στις 27/8/2009 χάθηκε η ευκαιρία να βρεθεί η ομάδα στους ομίλους του Europa League...

H λευκή ισοπαλία στο Χέρενφεν με τις "καρδούλες", είχε ξεσηκώσει κύμα διαμαρτυριών κατά του τότε τεχνικού μας Φερνάντο Σάντος, ενώ από πυρά δε γλίτωσε ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς μερίδα του Τύπου, τόνιζε δεξιά και αριστερά πως ο χαλκέντερος Ουρουγουανός μέσος, δεν πατάει στην αντίπαλη περιοχή!

Όλα αυτά επηρέασαν μερίδα του κόσμου (κάποιοι δημοσιογράφοι αρέσκονταν και αρέσκονται να το κάνουν αυτό!), που στράφηκε κατά των πάντων! Διοίκηση - προπονητής - παίκτες, όλα μάς έφταιγαν και όλα μάς ενοχλούσαν. Στοχοποιημένοι οι πάντες!

Παρόλα αυτά εκείνο το απόγευμα (16:45 άρχισε το ματς) μάζεψε πολύ κόσμο, που απέδειξε ότι θα στηρίξει την ομάδα, καθότι όπως λέει και μια παλιά ρήση: ΠΑΟΚ στα εύκολα, ΠΑΟΚΑΡΑ στα δύσκολα! Μόνο η θύρα 8 δεν είχε κόσμο, όμως οι υπόλοιπες θύρες γέμισαν!

Σαν σήμερα στις 30/8/2009 και μέσα σε ένα τέτοιο άκρως ... ΠΑΟΚτσήδικο σκηνικό, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα την ομάδα της Λεβαδειάς για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που ουσιαστικά όμως ήταν η πρώτη αφού η αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη (όπως και όλα τα ματς της πρεμιέρας) είχε αναβληθεί λόγω των πολύ μεγάλων πυρκαγιών στο Νόμο Αττικής!
O Φερνάντο Σάντος παρέταξε το γνωστό 4-2-3-1, με τη βασική διαφορά ότι μετασχηματιζόταν κυρίως σε 4-1-2-3 παρά σε 4-5-1 που συνέβαινε παλιότερα. 

Σε αυτό καθοριστική σημασία έπαιξαν οι Κουτσιανικούλης - Βιεϊρίνια που αγωνίζονταν στις πτέρυγες αλλά και ο Βιτόλο που ανασταλτικά τα κατάφερνε με εξαιρετική άνεση και έτσι ο Φωτάκης ανέβαινε πιο ψηλά στον χώρο.

O Λεβαδειακός εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με ένα 4-5-1 το οποίο μετασχηματιζόταν μονίμως σε 4-6-0, μιας και είχε σαφή προσανατολισμό να φύγει με τον ένα βαθμό από την Τούμπα.
Η ομάδα στην έναρξη εμφανίστηκε μουδιασμένη, σαφώς επηρεασμένη από τον αποκλεισμό της προηγούμενης Πέμπτης και την αφόρητη ζέστη, καθώς στο εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή το θερμόμετρο έδειχνε 35 βαθμούς! Έτσι, το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τον ΠΑΟΚ να είναι στατικός ψάχνοντας ανορθόδοξα τον τρόπο να ξεκλειδώσει το μπετόν-αρμέ που είχε χτίσει ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς. 

Ο Μουσλίμοβιτς, λόγω της ανυπαρξίας του Βλάταν Ίβιτς, έβγαινε μονίμως στον χώρο του κέντρου για να πάρει την μπάλα. Το γεγονός αυτό, άφηνε μονίμως την αντίπαλη περιοχή άδεια με αποτέλεσμα να πηγαίνουν ανεκμετάλλευτες οι όποιες σέντρες έβγαλαν οι Λίνο - Βιεϊρίνια - Κουτσιανικούλης μιας και ο Ζλάταν βρισκόταν έκτος περιοχής. Το ημίχρονο κύλισε χωρίς να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο φέρνοντας τον εκνευρισμό στην κερκίδα.

Στην επανάληψη η αναμενόμενη αλλαγή του Ίβιτς, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, από τον Λούσιο Φιλομένο έδειξε από τα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου ότι ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει το γκολ. Με το 4-4-2 με το οποίο ξεκίνησε η ομάδα, η περιοχή επιτέλους «γέμισε» και ο ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει τα δόντια του. 

Οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και οι ουσιαστικοί συνδυασμοί των Βιτόλο -Φωτάκη - Κουτσιανικούλη - Βιεϊρίνια - Φιλομένο έκαναν το γήπεδο κατηφόρα και «έπνιξαν» τον Λεβαδειακό στα καρέ του. Η ομάδα εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ταχύτητα που διέθετε και έφερνε τον πανικό σε κάθε εκδήλωση επίθεσης.
Αρχικά μία κεφαλιά του Μπιζέρα στο 49' πέρασε άουτ. Ο Κουτσιανικούλης στο 51΄ επιχείρησε ένα σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 53' ο Μουσλίμοβιτς βγήκε απέναντι από τον Μπλάζιτς έπειτα από έξοχη πάσα του Φιλομένο αλλά δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα. 

Στο 59' ο Βόσνιος έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ, όταν πλάσαρε από πλεονεκτική θέση τον Μπλάζιτς αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Τα τρία γκολ που ακολούθησαν στο 62', το 65' και το 72' από τους Βιεϊρίνια, Φιλομένο και Κουτσιανικούλη αντίστοιχα, επισφράγισαν με τον πιο εμφατικό τρόπο την εικόνα του ΠΑΟΚ στο 2ο ημίχρονο. Γρήγορος, δημιουργικός και αποτελεσματικός.
Μετά το 75' η ομάδα κατέβασε στροφές μιας και η κούραση από το παιχνίδι της Πέμπτης και η αφόρητη ζέστη είχαν εξαντλήσει τα αποθέματα δυνάμεων των παικτών. Άκρως φυσιολογική η αλλαγή του Μπιζέρα με τον Σαβίνι, αφού ο πρώτος προερχόταν από τραυματισμό και ο δείκτης ετοιμότητας του δεν ήταν για να βγάζει γεμάτο 90' χωρίς λόγο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Χαλκιάς, Αμπουμπακάρι, Βιτόλο, Μαλεζάς, Μουσλίμοβιτς (79΄ Βερόν), Λίνο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (46΄ Φιλομένο), Μπιζέρα (79΄ Σαβίνι).

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μαρτορέλ, Σερτζίνιο (79΄ Μπαλβορίν), Μπράνκο (59′ Μπράνκο), Ζησόπουλος, Ταραλίδης (73΄ Μπούσι), Καψής, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι.

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος:


«Ήταν σίγουρα μία δίκαιη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε μία ομάδα που προσπαθούσε να κερδίσει και μία που προσπαθούσε απλά να μην χάσει. Στο πρώτο ημίχρονο η τακτική συμπεριφορά του Λεβαδειακού έφερε κάποια αποτελέσματα. Λόγω της καλής αμυντικής του λειτουργίας αλλά και της όχι και τόσο καλής δικής μας επιθετικής οργάνωσης δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. 

Μπήκαμε με ζωντάνια στο παιχνίδι όμως όσο περνούσε η ώρα και δεν μπορούσαμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα, παίζαμε με κοντινές πάσες και με αρκετούς παίκτες στα ίδια σημεία. Παρότι ήμασταν κυρίαρχοι δεν καταφέρναμε να κάνουμε ευκαιρίες. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε ότι θα είναι βασικό να είμαστε γρήγοροι όταν ο αντίπαλος δεν είναι οργανωμένος. 

Δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει. Όταν μπήκε το γκολ απελευθερωθήκαμε και κερδίσαμε χώρους αφού ανοίχτηκε ο Λεβαδειακός. Κάπου εκεί το παιχνίδι είχε τελειώσει και το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι δίκαιο.

Έτσι όπως είδα εγώ την ομάδα, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αργές μεταβιβάσεις από πίσω προς τα εμπρός. Στο δεύτερο μέρος είχαμε αλλαγή νοοτροπίας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αργοί όταν κερδίζαμε την μπάλα και αφήναμε τον αντίπαλο να οργανωθεί και μετά ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνα. 

Στο δεύτερο μέρος όταν κερδίζαμε την μπάλα πηγαίναμε γρήγορα με στόχο το γκολ. Οι περισσότερες ευκαιρίες μας δημιουργήθηκαν από τις γρήγορες μεταβιβάσεις από άμυνα σε επίθεση παρά από προϊόν οργανωμένης επίθεσης. Η αλλαγή της εικόνας δεν έχει να κάνει με το σύστημα αλλά με τις πιο γρήγορες μεταβιβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την αλλαγή του Βλάνταν Ίβιτς τόνισε: «Ο Ίβιτς έδειξε κάποια δείγματα κόπωσης και αυτό νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν».

Για το αν είδε κάποια κακή διάθεση από μερίδα των ποδοσφαιριστών του ο κ. Σάντος είπε: «Μιλάω για το σημερινό παιχνίδι. Γι΄ αυτό γίνεται αυτή η συνέντευξη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Σε ότι αφορά το κατά πόσο μπορεί να παίξει ρόλο η νίκη επί του Λεβαδειακού μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό είπε: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με νίκη όπως και πέρυσι. Όλοι θέλαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Μπορούσαμε να είχαμε αναφέρει πολλές δικαιολογίες, περί τραυματισμών ή περί παικτών που ήρθαν αργά στην προετοιμασία... 

Δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία. Ήταν μία άτυχη στιγμή ο αποκλεισμός. Αποτελεί πλέον παρελθόν αυτό. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να αφοσιωθούμε ώστε να καταφέρουμε να είμαστε του χρόνου και πάλι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οπότε η νίκη ήταν πολύ σημαντική και σήμερα».

Μόμτσιλο Βούκοτιτς: «Πριν από το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ είχαμε την ευκαιρία με τον Μπάρκογλου να προηγηθούμε αλλά δεν την εκμεταλλευτήκαμε και μετά ήρθανε δύο γκολ του ΠΑΟΚ και εκεί όλα τελειώσανε για μας. Η ομάδα δείχνει ότι βρίσκει τον εαυτό της και νομίζω ότι οι δύο εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας θα μας κάνει καλό γιατί έχουμε παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι και εύχομαι να τους έχω στην συνέχεια στα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας. 

Με ομάδες εξάλλου όπως ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να κάνεις λάθη και να μην τα πληρώσεις και όταν κάνεις ευκαιρία θα πρέπει να την αξιοποιήσεις. Εμείς είχαμε καλή ευκαιρία πριν το γκολ του ΠΑΟΚ με το αποτέλεσμα να ήταν 0-0 και ουσιαστικά να μην κινδυνεύαμε. Μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ σίγουρα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δοκάρι και στην συνέχεια ήταν πολύ δύσκολα να αλλάξεις κάτι».

Φιλομένο: «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάει η ομάδα με νίκη στο πρωτάθλημα. Μετά τον αποκλεισμό στην Ολλανδία περάσαμε δύσκολες μέρες και είχαμε ανάγκη από ένα θετικό ξεκίνημα» δήλωσε εξερχόμενος των αποδυτηρίων ο Φιλομένο και συνέχισε, αφιερώνοντας το γκολ που πέτυχε σε... πολύ κόσμο: 

«Φυσικά και είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα, αλλά περισσότερο χαίρομαι για την επιτυχία της ομάδας μου. Το γκολ το αφιερώνω στην κόρη, στη γυναίκα και στη μητέρα μου, που βρέθηκαν στο γήπεδο, σε όλο τον κόσμο της Αργεντινής και φυσικά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μέσα και έξω από την ομάδα, που μας στηρίζει σε κάθε περίπτωση».

Βιεϊρίνια: «Αφιερώνω το γκολ στον κόσμο γιατί μας στηρίζει και αξίζει κάθε χαρά. Πιέσαμε τον Λεβαδειακό στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε υπομονή μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ».

Κουτσιανικούλης: «Είναι μία πολύ σημαντική νίκη. Εγώ είμαι διπλά χαρούμενος, γιατί η πρώτη μου εμφάνιση στη βασική ενδεκάδα της ομάδας συνδυάστηκε και με ένα γκολ».

Λίνο: «Λυπηθήκαμε πολύ για τον αποκλεισμό και θέλαμε αυτή τη νίκη για να ανέβει η ψυχολογία μας». 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4